Înlocuitor de ulei de migdale pentru piele

Nu mai aveți ulei de migdale? Nu vă faceți griji, puteți totuși să vă completați rețeta cu unul dintre acești înlocuitori!

Când vine vorba de îngrijirea pielii, un ingredient comun pe care îl veți găsi în majoritatea rețetelor cu ulei esențial este uleiul de migdale. Dar ce se întâmplă dacă doriți să creați un amestec pentru piele și nu aveți la îndemână ulei de migdale?

Nu vă faceți griji! Din fericire, multe uleiuri pot acționa ca un substitut al uleiului de migdale pentru piele. Cum să le găsiți? Care sunt pașii de urmat? Haideți să demontăm astăzi toate aceste întrebări. Stai liniștit, până la sfârșitul ei; vei ști totul despre înlocuirea uleiului de migdale pentru piele. Așadar, să începem!

Ce mare scofală este totuși înlocuirea?

Știu că trebuie să vă gândiți, care este scopul de a studia acest proces? De ce fac atâta caz de substituție? La care voi spune că este o mare problemă.

În aromaterapie, înlocuirea orbească a uleiurilor de dragul de a crea o rețetă poate deveni dezastruoasă, mai ales dacă intenționați să aplicați amestecul/uleiul pe piele.

De aceea, înainte de a face o substituție, trebuie să cunoașteți atât uleiul pe care îl aveți la îndemână ( în acest caz, uleiul de migdale), cât și uleiul de înlocuire. Așadar, să începem prin a afla mai multe despre uleiul de migdale și despre modul în care acesta este disponibil pe piață.

Ulei de migdale vs. ulei de migdale dulci

Există două tipuri de uleiuri de migdale prezente pe piață. Unul poartă numele de „ulei de migdale dulci” și celălalt de „ulei de migdale amare”.

Uleiul de migdale dulci, derivat din miezul plantei de migdale, este un ulei suport. Este foarte popular pentru beneficiile sale pentru sănătate asupra pielii și ca emolient în masaje.

Pe de altă parte, uleiul de migdale amare, derivat din fructul (al unei specii diferite) de plantă de migdal, este un ulei esențial. Acest ulei nu este adecvat pentru nicio utilizare directă pentru îngrijirea pielii. De cele mai multe ori, acest ulei există într-un amestec pentru aromă și savoare.

Nu știți care este diferența dintre uleiul purtător și uleiul esențial? Uleiurile esențiale sunt distilate din diferite porțiuni ale plantei. Ele sunt foarte volatile și puternice. În contrast, uleiurile suport sunt presate din părțile grase ale plantei. Ele nu sunt volatile și nu au o aromă puternică. Scopul uleiului purtător în aromaterapie este acela de a dilua uleiurile esențiale și de a transporta uleiul esențial pe piele.

Așadar, ceea ce trebuie să faci este să te asiguri că studiezi cu atenție rețeta ta pentru a ști dacă uleiul de migdale pe care vrei să-l înlocuiești este un ulei purtător sau un ulei esențial.

Un mic sfat: În amestecurile pentru piele, dacă o rețetă spune ulei de migdale, în general indică ulei de migdale dulci.

Astăzi, voi vorbi în special despre alternanța uleiului de migdale dulci.

Uleiul de migdale dulci

Uleiul de migdale dulci este un ulei galben deschis, transparent și inodor. Acesta conține următoarele substanțe nutritive pentru pielea dumneavoastră.

 • Vitamina A: Ajută la stimularea producției de noi celule ale pielii și s-a dovedit a fi benefică pentru netezirea ridurilor fine.
 • Vitamina E: Previne deteriorarea celulelor și ajută la reducerea daunelor provocate de razele ultraviolete (UV) asupra pielii.
 • Acizi grași Omega-3: Previne îmbătrânirea prematură și este cunoscut ca o protecție împotriva daunelor provocate de soare.
 • Zinc: Este cel mai bine cunoscut pentru proprietățile sale de vindecare.

Am stabilit deja că uleiul de migdale dulci este un ulei purtător și nu mai este nevoie să spunem că este unul faimos. Uleiurile purtătoare vin într-o varietate de textură, culoare, compoziție nutritivă și consistență. Așadar, pentru a înlocui cu succes uleiul de migdale, trebuie să țineți cont de toți acești factori. Permiteți-mi să trec în revistă acești factori unul câte unul.

Consistența

Cunoașterea consistenței uleiului dumneavoastră este primul pas spre o substituție de succes. Consistența/ vâscozitatea ( cum ar spune unii) unui ulei purtător vă spune starea uleiului dumneavoastră purtător la temperatura camerei. Se pot segmenta uleiurile suport în trei grupe pe baza consistenței.

 • Ulei lichid
 • Ulei moale
 • Ulei fragil

Uleiul de migdale are o consistență lichidă la temperatura camerei. Dacă înlocuiți uleiul de migdale cu un ulei suport care este moale sau fragil, va trebui să topiți mai întâi aceste uleiuri pentru a crea un amestec. Încălzirea uleiurilor sau uleiul încălzit poate schimba chimia rețetei dvs. și vă poate împiedica să culegeți beneficiile din amestecul dvs.

Așadar, înlocuiți uleiul de migdale cu un ulei purtător care este lichid la temperatura camerei. Unele uleiuri purtătoare lichide populare sunt uleiul de măsline, uleiul de floarea-soarelui, uleiul de canola și uleiul de semințe de struguri.

Viteza de absorbție

Viteza de absorbție este rata cu care uleiul, se absoarbe în pielea dumneavoastră. Uleiul de migdale are o viteză de absorbție medie. Acest lucru înseamnă că acesta rămâne în piele și o menține hidratată pentru o perioadă lungă de timp, fără a bloca porii.

Pentru înlocuire, găsiți un ulei cu o viteză de absorbție similară. Cu toate acestea, dacă nu vă este posibil, puteți face acest lucru.

 • Pentru a înlocui uleiul de migdale într-un amestec de masaj corporal, folosiți uleiuri care au o viteză de absorbție mai mică. Acest lucru este pentru a evita o utilizare mai mare a uleiului.
 • Pentru față, dacă aveți pielea grasă, înlocuiți uleiul de migdale cu un ulei suport care are o viteză de absorbție mai mare.

Dar, dacă aveți pielea uscată, atunci, apare necesitatea unui ulei cu aceeași viteză de absorbție ca și cel de migdale.

Costul

În timpul schimbului de uleiuri, alături de alți factori, costul joacă un rol important. Migdalele se situează, în general, la mijlocul intervalului în ceea ce privește costul lor. Așadar, pentru a înlocui și, în același timp, a-l face rentabil, trebuie să găsiți un ulei care este fie ieftin, fie din același interval de preț ca și uleiul de migdale.

Beneficii ale uleiului de migdale dulci pe piele

Un alt factor de care trebuie să țineți cont în timpul substituirii este să găsiți un ulei care să aibă beneficii similare cu uleiul de migdale. Mai jos sunt câteva beneficii ale uleiului de migdale dulci pe piele care vă vor ajuta să începeți:

 • Face pielea suplă și tânără

Uleiul de migdale este bogat în vitamina E, care este un puternic antioxidant natural. Prezența acestei vitamine face din uleiul de migdale un mare hidratant și un aliat în lupta împotriva îmbătrânirii premature.

 • Un mare hidratant

Ul ulei de migdale este un mare hidratant care ajută în aproape toate problemele legate de pielea uscată. În medicina antică chineză și Ayurveda, este considerat unul dintre cele mai bune uleiuri purtătoare pentru afecțiunile pielii uscate, cum ar fi eczema și psoriazisul.

 • Amenajează pielea

Uleiul de migdale este un agent calmant care ameliorează pielea de orice fel de disconfort, mâncărimi și roșeață.

 • Ajută în acnee

Uleiul de migdale este alcătuit și din vitamina A care reduce riscurile de erupții, accelerează vindecarea și stimulează sistemul imunitar al pielii. Așa cum am menționat mai devreme, acest ulei este ușor și poate fi ușor absorbit de piele, iar atunci când o face, elimină poluanții care rezidă în ea.

 • Previne pielea de erupții cutanate și de daunele provocate de razele UV

Răspunsurile de zinc din uleiul de migdale ajută în cazul erupțiilor cutanate, al daunelor provocate de razele UV și al pielii inflamate.

Acum că știți la ce aspecte trebuie să fiți atenți atunci când găsiți un înlocuitor pentru uleiul de migdale. Iată o listă de uleiuri esențiale pe care le puteți schimba cu Uleiul de Migdale.

Lista uleiurilor purtătoare care sunt înlocuitori ai uleiului de migdale pentru piele

Substitut al uleiului de migdale pentru pielea predispusă la acnee

Uleiul de canola

Ca și uleiul de migdale, uleiul de canola este, de asemenea, un ulei lichid la temperatura camerei, care nu este lipicios.

Este bogat în acizi grași și are atât proprietăți antibacteriene, cât și antiinflamatorii.

Adecvat atât pentru tipurile de piele grasă, cât și pentru cele uscate, uleiul de canola poate fi folosit în mod flexibil atât pentru hidratarea, cât și pentru revitalizarea pielii.

Este bogat în antioxidanți, precum și în vitamina E și K, care se știe că ajută la reducerea acneei, a liniilor fine și a ridurilor, uleiul de canola acționează ca un excelent înlocuitor al uleiului de migdale în amestecurile anti-îmbătrânire.

Substitut al uleiului de migdale pentru pielea grasă

ulei de argan

Primat din nuca fructului arborelui de argan endemic din Maroc, uleiul de argan este un alt substitut excelent al uleiului de migdale pentru piele.

Este ușor, este lichid și are un nivel ridicat de vitamina E /tocoferoli (antioxidanți) și saponine (agent de înmuiere a pielii) care sunt minunate asupra îmbătrânirii premature.

Uleiul de Argan poate ajuta la reducerea liniilor fine și a ridurilor prin refacerea stratului hidro-lipidic al pielii. Mai mult decât atât, are și un efect de strângere a pielii, ceea ce îl face un înlocuitor fantastic al uleiului de migdale pentru față.

Unicul punct în care diferă de uleiul de migdale este la viteza de absorbție. Uleiul de argan este un ulei purtător care se absoarbe rapid. Așadar, dacă aveți pielea grasă și nu doriți să rămână reziduuri de ulei pe piele, uleiul de argan poate fi un substitut excelent în rețeta dumneavoastră.

Uleiul de jojoba

Uleiul de jojoba este un alt ulei excelent pe care îl puteți folosi în locul uleiului de migdale.

Substitutul uleiului de jojoba este foarte ușor. Acesta vine cu beneficii de vindecare și hidratare pentru toate tipurile de piele. Consistența uleiului de Jojoba este foarte asemănătoare cu cea a sebumului din pielea umană. Acesta este motivul pentru care poate dizolva sebumul și poate transporta nutrienții mai profund în piele – unul dintre motivele pentru care este unul dintre cei mai buni înlocuitori ai uleiului de migdale în produsele cosmetice.

Dacă vă luptați cu pielea grasă, uleiul de jojoba va face minuni pentru dumneavoastră, deoarece nu este gras și se absoarbe destul de moderat în piele. De asemenea, acest ulei are proprietăți antiinflamatorii care ajută la prevenirea erupțiilor cutanate.

Inlocuitor al uleiului de migdale pentru pielea uscată:

Ulei de floarea-soarelui

Uleiul de floarea-soarelui este un alt ulei excelent care promovează sănătatea pielii. Bogat în vitamina A și vitamina E, uleiul de floarea-soarelui ajută la regenerarea celulelor deteriorate ale pielii.

Acest ulei este antiinflamator; prin urmare, împiedică bacteriile care cauzează acneea să se lipească de piele. Și, pentru că este de natură hidratantă, este perfect pentru pielea uscată.

În afară de asta, ca și uleiul de migdale, uleiul de floarea-soarelui are, de asemenea, un raport de absorbție mediu, ceea ce îi permite să fie absorbit fără a bloca porii. În plus, faptul că acest ulei este ușor și non-gras se adaugă la argumentele sale pro pentru a fi un înlocuitor excelent al uleiului de migdale.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline este un hidratant natural bogat în acid oleic (un acid gras monosaturat). Este ceva mai greu decât uleiul de migdale, dar se absoarbe cu aceeași viteză ca și uleiul de migdale.

Uleiul de măsline este de natură antioxidantă; acest lucru înseamnă că poate avea influență în prevenirea îmbătrânirii premature. În afară de asta, este unul dintre cele mai ușor disponibile uleiuri pe care le puteți folosi în locul uleiului de migdale.

Cluj:

Uleiul de migdale poate fi substituit cu succes cu uleiuri vegetale. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere înainte de a substitui uleiul de migdale pentru piele. Întrebați-vă despre rolul uleiului de migdale în rețeta dumneavoastră, credeți-mă, screening-ul de înlocuire a uleiurilor va fi mai ușor de acum încolo.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.