10 moduri de a face față stresului în relația ta

depășirea stresului în relație

Omul nu a fost creat pentru a fi singur. Este firesc să tânjim după un partener cu care să formăm o relație semnificativă. Cu toate acestea, fiind vorba de două persoane cu markeri genetici diferiți, cu un trecut familial, o cultură și multe altele, cu siguranță că vor apărea conflicte de fiecare dată! Categoric, acest lucru nu face parte din #obiectivele noastre de #relație!

Când suntem stresați, corpul nostru își activează răspunsul de luptă sau de fugă ca un act de autoconservare. Reacționăm fie devenind agresivi, fie fugind și construind ziduri în jurul ego-ului nostru pentru a ne proteja. Cum reacționați atunci când sunteți stresat? Știi care este stilul tău de atașament? Dar partenerul dumneavoastră?

Problema cu stresul în relații este că acesta poate fi adânc înrădăcinat. Ceea ce ne stresează acum ar putea fi vârful icebergului. Acest stres psihologic susținut este legat de depresie, diabet și boli cardiovasculare. Cu siguranță că ne dorim să suferim de aceste boli legate de stilul de viață!

Strânsul poate, de asemenea, mânca încet-încet fundația din relația dumneavoastră. Dacă nu știi cum să folosești stresul în avantajul tău, acesta poate dărâma ceva care a fost cândva frumos. Gândiți-vă la toate investițiile și sacrificiile pe care le-ați făcut în relația voastră! Cu siguranță, vreți să faceți tot ce vă stă în putință pentru a păstra lucrurile împreună!

Știu că inima ta este obosită și spiritul tău este slab în acest moment, dar a fugi de necazurile noastre nu este un mod matur de a ne aborda problemele. Trebuie să rămânem și să rezolvăm lucrurile. Acesta este singurul mod în care putem dovedi că ne prețuim partenerul mai presus de orice. Dacă vă simțiți singură și pe punctul de a renunța, este bine să vă reamintiți că nu sunteți singură în aceste vremuri dificile. Sunt de fapt două persoane implicate: tu și partenerul tău.

Cât de investit ești în relație va fi testat prin dedicarea ta de a găsi un punct dulce pentru amândoi. Restabilirea armoniei într-o relație este un pic provocatoare, dar procesul este plin de autodescoperire. Este o perioadă de creștere optimă pentru amândoi. Acum, înfruntă-ți direct factorii de stres și găsește soluții. Iată 10 modalități de a face față stresului în relația voastră și de a vă îmbunătăți dragostea reciprocă.

1. Concentrează-te pe frumusețe.
În loc să te îngrijorezi, mută-ți atenția pe ceva ce găsești frumos în relația ta. Observați și descoperiți calitățile pe care le găsiți pozitive și frumoase în ea. Scrieți-le pe toate și trimiteți-le partenerului dvs. sub forma unei scrisori de dragoste.

Potrivit unui studiu realizat, concentrarea asupra frumuseții sau a aspectelor pozitive îmbunătățește bunăstarea emoțională a unei persoane. Făcând acest lucru ne face mai plini de speranță și mai rezilienți (Fredrickson & Joiner, 2002). De fiecare dată când vă surprindeți plângându-vă, abateți-vă gândul la ceea ce prețuiți în relația voastră. Gândiți pozitiv și fiți recunoscător pentru ele.

CITEȘTE ȘI: Cum să fii mai optimist și mai pozitiv în viață

2. Practicați mindfulness.
Nu continuați să îi amintiți partenerului dvs. despre rănile din trecut. Nu mergeți înainte și cu dumneavoastră, creându-vă în cap cele mai rele scenarii. Bucurați-vă în schimb de prezent și faceți tot ce puteți face mai bine astăzi pentru un mâine mai bun. Pentru a rămâne ancorat în prezent, acordați atenție la ceea ce simt simțurile dumneavoastră.

Vă rugăm să descrieți ceea ce simțiți, vedeți, mirosiți, auziți, gustați și scrieți. Acest lucru vă îndepărtează atenția de la grijile dumneavoastră. De asemenea, ar fi de ajutor să vă epurați toate gândurile și să le scrieți într-un jurnal. Atenția vă permite să ieșiți din situația actuală și să o vedeți cu o perspectivă nouă.

3. Găsiți lecția.
Ceea prin care treceți în acest moment vă poate face sau vă poate distruge. Vrei să te dezvolți din această experiență sau vei permite ca ea să te distrugă? Doar tu ești cel care poate lua această decizie. Fă din această experiență o lecție de viață pentru tine și nu uita învățămintele pe care le-ai primit!

4. Încetează să te mai gândești și să analizezi prea mult.
Făcând acest lucru, îndepărtezi pacea și bucuria din ziua de azi. Când ne gândim și analizăm prea mult, începem să credem în minciunile pe care ni le spunem nouă înșine. Acest lucru nu face decât să provoace confuzie, ceea ce ne determină să luăm decizii proaste. Dacă începem să observăm că ne gândim și analizăm prea mult din nou, reamintiți-ne de adevărurile relației noastre. Folosiți aceste adevăruri pentru a vă ancora în jos.

CITEȘTE ȘI: 11 moduri de a depăși nesiguranța într-o relație

5. Nu poți controla totul.
Învață să accepți evenimentele și oamenii din jurul tău fără a avea nevoie să le schimbi. Respiră adânc, relaxează-te și ai încredere în acest proces. Renunță la lucrurile care nu pot fi controlate de tine și lasă-te dus de val. Dacă trebuie să luați decizii, nu vă bazați pe frică, ci pe speranță. Aveți încredere în viitor.

CITEȘTE ȘI: 10 moduri de a-ți inspira partenerul să se schimbe în bine

6. Conectați-vă.
Nu contează cât de grele sunt vremurile pentru amândoi, amintiți-vă să vă conectați de mai multe ori pe zi. Amândoi nu citiți gândurile, așa că găsiți timp pentru a fi pe aceeași pagină. Începeți și încheiați fiecare zi cu îmbrățișări și sărutări, chiar dacă nu aveți chef. Sărutul declanșează producția de hormoni ai iubirii. Acest hormon ne dă sentimentul cald și pufos de dragoste, siguranță și încredere. Odată ce începeți acest obicei zilnic, toate sentimentele de iubire vor urma.

Nu încetați să zâmbiți și să râdeți împreună. Nu dormiți fără să vă puneți la curent cu succesele și necazurile zilei. Faceți-vă timp să fiți împreună și chiar ieșiți la o întâlnire. Creați noi amintiri și cunoașteți-vă mai bine partenerul punându-i întrebări deschise.

7. Comunicați eficient.
Bărbații și femeile comunică diferit. Împărtășiți-vă sentimentele și preocupările cu partenerul dvs. Așteptați-vă că unele conversații pot fi dificile, dar nu uitați să arătați grijă pe tot parcursul acestora. Vorbiți cu el cu dulceață și respect. Recunoașteți faptele, ascultați în mod activ și evaluați în mod obiectiv rezultatele oricăror decizii pe care le veți lua.

CITEȘTE ȘI: 8 moduri de a rezolva problemele de comunicare în relația voastră

8. Aveți speranță.
Toate lucrurile sunt temporare. Să știi că și acestea vor trece, iar Dumnezeul nostru nu te va lăsa niciodată și nu te va părăsi. Stabiliți împreună obiective și identificați pașii pe care trebuie să îi faceți pentru a le realiza. Învățați să aveți încredere și să așteptați lucrurile care trebuie să vină.

9. Fiți amabili.
Încercați să de-escaladați situația în care vă aflați prin practicarea empatiei și a iertării. Cere-ți scuze pentru acțiunile și atitudinea ta, iar partenerul tău va aprecia acest lucru. Recunoașteți că nu sunteți singur în această situație. Nu este vorba despre dumneavoastră. Partenerul dumneavoastră suferă și el. Încercați să înțelegeți de unde vine partenerul dumneavoastră. Este posibil ca experiențele din trecut să-i fi influențat acțiunile de care nu sunteți conștient.

Încercați să îi cunoașteți și limbajul dragostei. Este prin timp, acte de serviciu, cadouri, atingere sau cuvinte de afirmare? Aflați și puneți-l în practică.

CITEȘTE ȘI: Cum să fii amabil și cald cu ceilalți

10. Petreceți un timp de liniște împreună.
Ca un cuplu, căutați-L pe Dumnezeu mai întâi. Citiți Biblia și ascultați ce vă spune Dumnezeu prin Scripturi. Rugați-vă împreună și spuneți-i lui Dumnezeu rugămințile voastre. Filipeni 4:6 spune: „Transformați-vă îngrijorările în rugăciuni”. Chiar și atunci când totul pare întunecat și sumbru, întoarceți-vă la Dumnezeu și venerați-L pentru bunătatea Sa. Să creșteți împreună din punct de vedere spiritual poate face minuni pentru căsnicia voastră!

Nu permiteți ca mândria, ostilitatea, durerea și nedreptatea să strice ceva frumos pe care l-ați construit timp de câțiva ani. Sunteți o echipă! Amândoi sunteți responsabili să abordați cauza principală a stresului vostru și să oferiți soluții. Când amândoi veți supraviețui acestor vremuri grele, veți vedea că amândoi ați devenit mai puternici și mai înțelepți.

Modul în care un cuplu de sărută și se machiază reflectă câtă dragoste și încredere au unul pentru celălalt. De asemenea, spune multe despre calitatea și stabilitatea pe care o au în relațiile lor. Lupta voastră de acum va fi o poveste într-o zi. Poate fi un final trist sau un „să trăiți fericiți până la adânci bătrâneți”. Iar modul în care se va sfârși va depinde de modul în care amândoi ați decis asupra finalului.

CITEȘTE ȘI:
16 moduri de a rezolva problemele de relație fără să te desparți
Cum să-ți consolezi iubita când este stresată
14 moduri de a-ți consola iubitul când este stresat

Cursuri online recomandate pentru tine:

  • Coaching relațional: Transformă problemele în creștere & Dragoste:
    Dezvoltă dragostea adevărată & o mai mare intimitate & o mentalitate de creștere a relației, oprește conflictele distructive, găsește un sens & scop.
  • Dragoste & Conexiune: Știința relațiilor de succes:
    Acest curs vă va arăta cum să examinați calea necunoscută pe care o veți parcurge împreună cu soțul/soția dumneavoastră și cum să evaluați cu atenție punctele forte și punctele slabe ale relației voastre.

Fotografie de Jeraldyn F. Bagasin | InspiringTips.com

Geann Balintec
Geann gestionează programe de sănătate și nutriție în locații în afara rețelei, cum ar fi Vanuatu și Irak. Își umple pauzele dintre misiuni făcând excursii solo cu rucsacul în spate, făcând yoga, pictând și visând. Citiți toate aventurile ei pe sky-clad.blogspot.com sau urmăriți-o pe Instagram.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.