10 Podcasturi despre știința datelor, învățarea automată și AI pe care trebuie să le ascultați

Cu ritmul rapid în care tehnologia conduce inovația în învățarea automată și inteligența artificială, a devenit extrem de important să țineți pasul cu tendințele actuale în știința datelor. Cu toate acestea, poate deveni o provocare să citești tot ceea ce există.

Podcasturile sunt o alternativă excelentă pentru a te ține la curent. Odată cu creșterea remarcabilă a industriei științei datelor din ultimii ani, au fost create destule podcasturi pe care să le putem asculta ca niște tocilari.

În acest articol, ne uităm la 10 astfel de podcasturi pe care considerăm că orice om de știință de date trebuie să le asculte:

Podcastul DataHack Radio propriu DataHack de la Analytics Vidhya!

Aceasta este seria de podcasturi exclusivă a Analytics Vidhya, care prezintă lideri și practicieni de top din industria științei datelor și a învățării automate. De fapt, primele trei episoade sunt deja disponibile! Ascultați și abonați-vă acum!

Este disponibil pe SoundCloud, iTunes, Google Podcasts și, bineînțeles, pe site-ul nostru!

Durata medie a episoadelor: 60 de minute

Numărul total de episoade: 23

Domeniul (domeniile) de interes: Știința datelor, învățare automată, învățare profundă, inteligență artificială

The Data Skeptic

Cu episoade care variază între 15 minute și o oră, The Data Skeptic este o modalitate excelentă de a vă introduce în lumea podcasturilor despre știința datelor. Subiectele includ interviuri cu practicieni din domeniul științei datelor pentru a vorbi despre provocările din lumea reală a științei datelor, concepte academice simple, cum ar fi selecția caracteristicilor, NLP, arbori de decizie, printre mai multe altele.

Dacă trebuie să vă reduceți la un singur podcast, asigurați-vă că este acesta.

Durată medie a episoadelor: Oriunde între 15-60 de minute

Numărul total de episoade: 198

Domeniul (domeniile) de interes: Concepte de știință a datelor și probleme din lumea reală

The O’Reilly Data Show

Aceasta poate deveni tehnică și destul de profundă uneori, dar este totuși o modalitate excelentă de a fi la curent cu ceea ce se întâmplă în lumea inteligenței artificiale și a învățării automate. Este găzduit de Ben Lorica, Ben Lorica, Chief Data Scientist de la O’Reilly Media.

Durată medie a episoadelor: 20-60 de minute

Număr total de episoade: 60

Domeniul (domeniile) de interes: Axat pe partea tehnică, abordează probleme actuale

Concerning AI

Acest podcast oferă o viziune ușor diferită asupra AI – analizează amenințările și riscurile pe care influența crescândă a AI le poate avea asupra societății actuale și ce măsuri trebuie să luăm pentru a le combate.

Durată medie a episoadelor: 20-40 minute

Număr total de episoade: 62

Domeniu(e) de interes: AI: Reglementări și preocupări în lumea inteligenței artificiale

Povestiri despre date

Vizualizarea datelor se află în centrul acestui podcast. Gazdele Enrico Bertini și Moritz Stefaner intervievează în fiecare săptămână oameni din diverse domenii. Printre subiectele recente se numără Data Pottery, Vizualizări Bitcoin și un episod fascinant de „Ce se întâmplă cu acest grafic?”.

Durată medie a episodului: 30-50 de minute

Numărul total de episoade: 112

Domeniul (domeniile) de interes: Vizualizarea datelor

Learning Machines 101

Obiectivul lor este de a „demistifica domeniul inteligenței artificiale prin explicarea conceptelor fundamentale într-o manieră distractivă”. Subiectele lor tind să devină uneori tehnice, cum ar fi „Cum să folosiți Expectation Maximization pentru a învăța soluții de satisfacere a constrângerilor” sau „Cum să folosiți software-ul Radial Basis Function Perceptron pentru învățarea supravegheată”. Cu toate acestea, unele subiecte sunt destinate tuturor ascultătorilor, indiferent de cunoștințele tehnice.

Durată medie a episoadelor: 20-30 de minute

Numărul total de episoade: 69

Domeniul (domeniile) de interes: Concepte de învățare automată de nivel tehnic, intermediar spre avansat

Women in Data Science (WiDS) Podcast

Sunt un mare fan al seriei Women in Data Science (WiDS). În podcastul WiDS, profesorul Margot Gerritsen, de la Stanford, intervievează femei din întreaga profesie de știință a datelor, în timp ce acestea își împărtășesc cele mai importante momente din carieră, sfaturi și lecții învățate pe parcurs.

Este un podcast destul de inspirațional și acoperă o gamă largă de domenii, de la asistență medicală la seismologie, la drepturile omului și multe altele.

Durată medie a episoadelor: 30-40 de minute

Numărul total de episoade: 9

Domeniul (domeniile) de interes: Știința datelor, învățarea automată, cariera în știința datelor

Inteligența artificială în industrie (Dan Faggella)

În fiecare săptămână, Dan Faggella intervievează oameni de știință din domeniul datelor și lideri în domeniul inteligenței artificiale din companii din întreaga lume pentru a-și da seama de aplicațiile și implicațiile inteligenței artificiale. Există o mulțime de episoade pe care le puteți asculta din ultimii doi ani și care sunt încă relevante. Cel mai recent episod, „Îți vei cumpăra casa sau mașina folosind AI?”, este un subiect foarte relevant în societatea de astăzi.

Durată medie a episodului: 30 de minute

Număr total de episoade: 99

Domeniu(e) de interes: Interviuri cu practicieni în domeniul datelor, discuții pe teme de actualitate

Talking Machines

Dacă sunteți nou în domeniul științei datelor sau nu sunteți un fan al chestiunilor tehnice, acest podcast este pentru dumneavoastră. Fiecare episod prezintă interviuri cu experți din industrie despre știința datelor și oferă o prezentare holistică a câtorva tehnici. De asemenea, în majoritatea episoadelor, ascultătorii sună și pun întrebări.

Durată medie a episodului: 60 de minute

Număr total de episoade: 29

Domeniul (domeniile) de interes: Concepte de bază până la cele intermediare de știință a datelor, întrebări ale ascultătorilor&A , interviuri cu experți din industrie

This Week in Machine Learning & AI

Episoadele din acest podcast sunt difuzate la un interval destul de regulat în fiecare săptămână. Acesta prezintă interviuri cu experți în AI /ML pe o varietate de subiecte din domeniul științei datelor.

Durată medie a episodului: 45 de minute

Numărul total de episoade: 111

Domeniul (domeniile) de interes: Subiecte actuale în ML și AI, inclusiv proiecte și companii

Linear Digressions

Anfitrionii, Ben Jaffe și Katie Malone, reușesc să descompună problemele și tehnicile complexe din domeniul științei datelor în fragmente de informații care pot fi ușor de digerat de către ascultătorul ocazional.

Durată medie a episoadelor: 15 minute

Număr total de episoade: 164

Domeniul (domeniile) de interes: Știința datelor și concepte de învățare automată aplicate la probleme din lumea reală

Freakonomics Radio

Disclaimer: Acesta nu este exclusiv un podcast de știință a datelor. Gazda Stephen J. Dubner explorează o serie întreagă de probleme derutante din lume, dar îi oferă ascultătorului o idee bună despre modul în care știința datelor poate fi integrată în economie și în alte probleme globale.

Durată medie a episodului:

Durată medie a episodului: 45 de minute

Numărul total de episoade: 310

Domeniul (domeniile) de interes: Economie, interviuri cu oameni de știință socială

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.