11 avantaje și dezavantaje esențiale ale cenzurii media

Limitele care au fost puse în această lume, în ceea ce privește limitele care au fost întotdeauna puse pe lume, în ceea ce privește mass-media, comunicarea și divertismentul, se îndepărtează încet-încet. Acum avem libertatea de a crede, de a gândi și de a spune ceea ce dorim. Cu toate acestea, nu credeți că sunt unele lucruri care ar trebui lăsate nespuse? Aici intervine întrebarea despre cenzura mediatică; este atunci când lucrurile care au voie să fie publicate, televizate sau difuzate sunt monitorizate de guvern. Acest lucru se face din diverse motive, inclusiv pentru a preveni răspândirea propagandei negative. Deși se spune că este pusă în aplicare din motive întemeiate, există încă mulți oameni care spun opinii contradictorii. Haideți să analizăm avantajele și dezavantajele cenzurii mediatice pentru a avea o perspectivă bine informată asupra acestei chestiuni.

Lista argumentelor pro cenzura mediatică

1. Ajută la salvarea copiilor de violență.
Cenzurarea materialelor extrem de violente este benefică, în special în rândul copiilor. Având în vedere că accesul la tot felul de mijloace de comunicare în masă a fost facilitat în zilele noastre, generațiile tinere pot cădea cu ușurință pradă acestui tip de conținut. Astfel, cenzura le-ar permite să folosească internetul sau să se uite la televizor fără să se teamă că mințile lor vor fi corupte.

2. Ține departe de copii impactul negativ al materialelor sexuale.
Sexul este un subiect serios care creează agitație în rândul oamenilor. Actele sexuale, în special cele pornografice, ar ilustra uneori multe videoclipuri nefirești și deranjante. Acesta va avea probabil un impact negativ asupra copiilor care ar putea crede că este adevărat. Prin urmare, acest subiect, împreună cu violența, ar trebui să fie limitat la persoanele care apreciază și înțeleg că toate acestea sunt produse în mod deliberat, în acest caz, adulții.

3. Limitează reclamele dăunătoare.
Este de înțeles că reclamele la produse sau servicii care sunt dăunătoare pentru sănătatea unei persoane trebuie să fie cenzurate sau, mai degrabă, limitate. Acest lucru va ajuta la prevenirea unor epidemii, cum ar fi dependența de alcool și obezitatea, care devin din ce în ce mai mult o preocupare pentru populație.

4. Ajută la protejarea securității personale.
Câteodată, Primul Amendament sau libertatea de exprimare amenință securitatea unei persoane sau a unui loc din cauza detaliilor fine pe care le poate oferi mass-media. Pe măsură ce informațiile sunt, cumva, limitate prin cenzura mass-media, amenințările pot fi diminuate, iar oamenii sunt informați despre lucruri atunci când trebuie. Acest lucru înseamnă că haosul și panica nu ar avea loc.

Un alt argument interesant în ceea ce privește această chestiune este protecția secretelor. Ignoranța este o binecuvântare este cu siguranță adevărată aici, având în vedere că este în interesul unei țări ca strategiile sale să fie păstrate confidențiale. Uneori, trebuie doar să avem încredere oarbă în guvernul nostru.

5. Ajută la controlul urii.
Controlând mass-media, guvernul poate, de asemenea, să controleze prejudecățile, rasismul și defăimarea neadevărată a anumitor persoane, care ar putea implica rase, religii, companii și alte țări.

6. Necesită reglementări.
Mulți susținători ai cenzurii pe internet consideră că aceasta permite reglementarea mass-mediei, ceea ce este important pentru autoritate. Unii consideră chiar că neimplementarea reglementărilor ar putea avea un efect foarte dăunător asupra societății la anumite niveluri. Unele dintre beneficiile reglementării internetului pentru societate sunt diminuarea răspândirii cartelurilor de droguri și menținerea la un nivel minim a exploatării copiilor.

Cenzura pe internet este văzută ca o formă de control, iar toate celelalte forme de mass-media, inclusiv televiziunea și radioul, au controale și reglementări administrative specifice, ceea ce înseamnă că nici internetul nu ar trebui să fie diferit. Este important de reținut că reglementările pot duce la mai multă ordine, ceea ce reprezintă scopul final al cenzurii pe internet.

Listă de dezavantaje ale cenzurii mass-media

1. Îi menține pe cei ignoranți, ignoranți.
Dacă guvernul este pus să controleze ceea ce oamenii au voie să acorde, există tendința ca lucrurile, care pot expune corupția din sistem, să nu poată fi vizualizate. Aceasta este o modalitate exploatabilă de a afecta populația unei țări.

2. Se încalcă Primul Amendament.
Libertatea de exprimare și de presă este implementată cu un motiv – este ceea ce a stat la baza formării SUA. Iar, punerea în aplicare a unei cenzuri excesive a presei poate încălca acest drept fundamental al poporului. De asemenea, se consideră că cenzura anulează Primul Amendament. Care ar fi rostul dreptului tău de a vorbi când nimeni nu ascultă ceea ce vorbești? Se consideră că însuși conceptul de cenzură intră în conflict cu ideea de democrație. Acoperind urechile ascultătorilor, atunci democrația și dictatura nu ar fi diferite.

3. Încurajează motive ascunse.
Așa cum s-a afirmat anterior, plasarea guvernului la conducerea a ceea ce poate fi arătat în mass-media poate fi riscantă. Având în vedere că mulți politicieni ar putea fi aliniați cu mărci sau companii, aceștia ar putea permite doar acestor afiliați să facă publicitate. De asemenea, este posibil ca ei să nu permită ca nimic negativ să iasă la iveală despre aceste mărci, indiferent cât de adevărat ar fi.

4. Împiedică educația sexuală și conștientizarea.
Deși tabu, sexul și alte chestiuni delicate ar trebui totuși să fie tratate cu maturitate. Educația sexuală și conștientizarea SIDA și a bolilor cu transmitere sexuală trebuie să fie răspândite în multe țări și nu este înțelept să ascundem aceste subiecte presante sub preș ca fiind tabu. Întrebarea care se pune aici este ce să arătăm sau nu.

5. Se încalcă drepturile legale ale proprietarilor de site-uri web de a-și face informațiile accesibile.
Câțiva proprietari de site-uri web care sunt cenzurate ar putea da în judecată guvernul pentru că a împiedicat ca informațiile lor online să fie accesibile publicului lor țintă. Deși nu este o situație obișnuită, dar este o posibilitate în rândul proprietarilor de site-uri în cazul în care conținutul lor este strict reglementat. Acest lucru arată că reglementările pot fi inutile și ilegale.

Concluzie

Media este ca o armă foarte puternică. Dacă este folosită în mod corespunzător, ea poate oferi societății mari beneficii, dar dacă este folosită în mod negativ, poate distruge. Într-o lume modernă în care informația se poate răspândi ca un incendiu, cu siguranță nu este un lucru rău să monitorizezi sau să limitezi tipurile de lucruri care se răspândesc, dar există și multe cazuri în care acest lucru poate fi irațional. Acum, probabil că vă puteți da seama că această dezbatere poate fi o chestiune de convingeri. Oricum ar fi, cenzura ar trebui să fie însoțită de rațiune.

  • Share
  • Pin
  • Tweet

Autor Bio
Natalie Regoli este un copil al lui Dumnezeu, soție devotată și mamă a doi băieți. Are o diplomă de master în drept de la Universitatea din Texas. Natalie a fost publicată în mai multe reviste naționale și practică avocatura de 18 ani.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.