31 de lucruri pe care să le spui pentru a-i ajuta pe adolescenți să navigheze în relații

Ajutarea adolescenților mei să învețe cum să navigheze în relații a fost cea mai mare parte a celor douăzeci de ani în care am fost părinte. Mâinile în jos.

Profesori, prieteni, antrenori, întâlniri, coechipieri, familie…

Așa că. Multe. Discuții.

Principiul meu este că și tu vei avea mai multe discuții cu adolescentul tău despre relațiile lor decât ai crezut vreodată că este posibil. Câteva avertismente/ sfaturi: Persoanele aflate de cealaltă parte a relațiilor adolescentului tău vor juca probabil după reguli diferite, ceea ce va provoca munți de frustrare atât pentru tine, cât și pentru adolescentul tău.

Dacă ești căsătorit, este crucial ca tu și soțul tău să operați pe aceeași pagină. Nu vă fie teamă să cereți sprijin, încurajare și înțelepciune de la prieteni, familie și biserică. (Veți avea nevoie.) A trăi genul de relații pe care vi le doriți pentru adolescentul dumneavoastră este cel mai bun mod de a-l ajuta să învețe cum să dezvolte relații sănătoase în propriile vieți.

Și nu vă alarmați dacă vă treziți repetând aceleași lucruri din nou și din nou și din nou. Nimic nu este în neregulă cu dumneavoastră sau cu copilul dumneavoastră. Pur și simplu așa stau lucrurile în această fază.

Vorbind de a te repeta, acestea sunt unele dintre cele mai repetate și mai utile subiecte/fraze în casa noastră:

 1. Când simți că nu poți respecta persoana cu autoritate, respectă-i poziția.
 2. Cunoaște ce este mai bun pentru tine din partea lui Dumnezeu și apoi NU te întâlni cu nimeni altcineva decât cu ce este mai bun pentru tine din partea lui Dumnezeu. (Acest lucru include să ai o „chestie”, să trimiți mesaje, să scrii pe Snapchat, să flirtezi . . . . toate lucrurile.)
 3. Să fii prietenul pe care vrei să-l ai.
 4. Să fii persoana cu care vrei să te căsătorești într-o zi.
 5. Tu ai 100% control asupra a ceea ce spui și faci. Ai ZERO control asupra a ceea ce spun și fac alți oameni.
 6. Dumnezeu a făcut fiecare prieten, băiat, fată, fost prieten, fostă prietenă, profesor, antrenor, membru al familiei . . . . toți cei cu care ai putea avea o relație – Dumnezeu i-a făcut și îi iubește.
 7. Bunătatea nu are regrete.
 8. Doar pentru că o persoană nu-ți prețuiește prietenia nu înseamnă că tu nu ești valoros.
 9. Păzirea inimii tale este la fel de importantă ca și păzirea corpului tău.
 10. Social Media nu este NICIODATĂ locul pentru a împărtăși gândurile și sentimentele tale negative despre relații.
 11. Dacă o persoană te face să te simți trist sau rău în legătură cu tine însuți, păzește-ți inima și stai departe de acea persoană. (Acest lucru poate necesita să dai unfollow unei persoane pe social media. Nu înseamnă să fii rău cu cineva dacă îi dai unfollow. Este să fii bun cu tine însuți.)
 12. Ce văd ochii tăi și ce aud urechile tale îți vor modela gândurile și emoțiile.
 13. Dacă o persoană îți dă acel sentiment de „uh-oh”, este posibil să nu ai nevoie să fii în acea relație. Nu vă dați seama pe calea cea grea. Pur și simplu stați departe.
 14. „Să stai” într-un subsol (sau în orice altă cameră) singur cu sexul opus înseamnă să cauți necazuri.
 15. Nu confundați popularitatea din social media cu realitatea. Prietenii adevărați sunt cei care vorbesc cu tine, petrec timp cu tine și își amintesc ziua ta de naștere.
 16. Dă tot ce ai mai bun pentru cei mai apropiați de tine.
 17. Rugăciune pentru relațiile tale actuale și pentru relația pe care ți-ar plăcea să o ai.
 18. Este nevoie de curaj pentru a fi cine te-a făcut Dumnezeu să fii. Fii curajos!
 19. Înconjurați-vă de relații care scot la iveală tot ce e mai bun din voi.
 20. Ajungeți în grupuri și observați modul în care persoana pe care o îndrăgiți (înainte ca cineva să știe că există o îndrăgostire) se comportă cu alți oameni, slujește în biserică/comunitate, interacționează cu familia sa, etc.
 21. Social media poate fi o modalitate excelentă de a verifica o persoană de interes înainte de a vorbi cu ea. Puteți afla multe despre o persoană prin ceea ce postează și prin modul în care comentează.
 22. Fete: Puteți să vă arătați dragostea pentru prietenii voștri bărbați îmbrăcându-vă cu modestie.
 23. Băieți: Puteți să vă arătați dragostea pentru prietenele voastre femei vorbind cu cuvinte de respect.
 24. Nu spuneți cuvinte precum „Întotdeauna” și „Pentru totdeauna”. Așteptați cel puțin 6 luni înainte de a spune marele „Te iubesc.”
 25. Fete: Exersați să îl lăsați pe tip să conducă. Nu trimiteți mesaje, nu sunați și nu intrați pe chat mai întâi. Lasă-l pe el să te urmărească.
 26. Fiule, poți să te întâlnești cu cineva atunci când poți să conduci și să plătești pentru asta.
 27. Fiice, toți băieții trebuie să se prezinte la tata înainte de a te duce undeva.
 28. Bârfa ucide relațiile.
 29. Gândește-te la binele altora.
 30. Pot să exersez cu tine, dar ești suficient de mare pentru a purta această conversație de unul singur.
 31. Dacă o relație este importantă pentru tine, ai grijă de ea.

Ajutarea adolescenților să învețe să navigheze în relațiile de orice fel este obositoare, sfâșietoare și, uneori, te poate face să fii de-a dreptul furios. DAR, atunci când nu renunțăm, recompensele merită 100%. A fi capabili să dezvoltăm și să menținem relații sănătoase este unul dintre cele mai bune cadouri pe care le putem oferi copiilor noștri.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.