4 Lucruri surprinzătoare care îți dau riduri (și cum să le rezolvi)

Văduva

Există o mulțime de reguli și remedii bine cunoscute pentru anti-îmbătrânire. Știm cu toții că crema de ochi este o necesitate și că retinolul este un schimbător de joc. Ni s-a spus să ne programăm tratamente faciale lunar și să ne spălăm machiajul înainte de culcare. Dar există câteva acțiuni comune care cauzează riduri pe care probabil că le faceți în mod regulat – fără să vă dați seama. Știu, și noi am fost speriați când am auzit pentru prima dată.

Am vorbit cu Dr. Rachel Nazarian de la Schweiger Dermatology Group despre factorii de îmbătrânire care sunt prevalenți în rutina noastră zilnică. Ea a explicat: „Cam orice lucru care determină mușchii faciali să se contracte poate provoca riduri profunde în urma unei utilizări repetate – la fel cum o hârtie se încrețește tot mai adânc de fiecare dată când este pliată, pielea ta răspunde în același mod, făcând riduri tot mai adânci. Unele cauze ale ridurilor sunt evidente (zâmbetul duce la picioare de corb), dar altele sunt mai puțin cunoscute, de obicei pentru că nici măcar nu vă dați seama că vă folosiți mușchii faciali.”

Iată care sunt activitățile zilnice care provoacă cu siguranță riduri fine.

#1. Aplicarea machiajului pentru ochi

„Data viitoare când aplicați fard de ochi, rimel sau eyeliner, uitați-vă la fața pe care o faceți în oglindă. Cei mai mulți oameni își ridică sprâncenele sus și creează linii pe frunte, Cu timpul, aceste linii vor rămâne și atunci când fața ta este în repaus.”

2. Buzele încremenite

„Asemănător cu ridurile fumătorilor din jurul gurii, se pot forma mici linii prin încremenirea repetată a buzelor. Cu cât strângeți mai tare buzele și cu cât contractați mai tare acești mușchi, cu atât mai adânci sunt ridurile.”

3. Tech-Neck

„Tech-neck este un termen nou care a apărut pentru ridurile din jurul gâtului din cauza faptului că te holbezi la telefon toată ziua. Fiți atenți la ridurile și pliurile care se formează atunci când vă uitați la e-mail – un gât încrețit cu siguranță vă va îmbătrâni rapid înfățișarea.”

4. Strâmbarea ochilor

„Dacă strângeți din ochi pentru a citi lucrurile clar, nu numai că veți solicita mușchii ochilor, dar veți dezvolta mult mai multe linii fine în jurul lor. La fel ca clasicele picioare de cioară, strângerea repetată a ochilor și contracția mușchilor perioculari duc în cele din urmă la apariția multor linii în jurul ochilor. Așadar, acordați atenție la ceea ce vă face să strâmbați din ochi – o rețetă slabă învechită, mersul pe jos într-o zi însorită fără ochelari de soare etc.”

Remedii simple

Când l-am întrebat despre remedii simple, Nazarian a răspuns: „Este simplu – aceste linii sunt clasificate ca „riduri dinamice”, ceea ce înseamnă că sunt cauzate de contracțiile musculare. Aceste tipuri de riduri sunt candidate pentru injectarea cu neurotoxine (fie cu Botox, Dysport sau Xeomin).”

Ea a continuat: „De multe ori observ că efectuarea acestor injecții antrenează persoana să nu mai facă mișcările repetate și necesită mai puține injecții în timp.”

Dacă nu vă plac injecțiile (vă înțeleg), cel mai bine este să încercați să faceți aceste mișcări cât mai puțin posibil. Beți direct din pahar, vizitați frecvent oftalmologul și țineți-vă departe de telefon cât mai mult posibil. Dacă, la fel ca mine, telefonul face parte din jobul tău, încearcă să îl ții la nivelul ochilor de fiecare dată când îți verifici e-mailul (sau Instagram, cel mai probabil). De asemenea, investește în rutina ta de îngrijire a pielii. Există produse cu ingrediente care au un efect cu adevărat eficient.

Mai jos, găsiți produsele noastre esențiale anti-îmbătrânire.

SkinCeuticalsRetinol 1.0$88

Shop

Ole HenriksenTruth Serum Vitamin C Collagen Booster$49

Shop

Hyaluronic Acid

SkinMedicaHA5 Rejuvenating Hydrator$178

Shop

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.