5 beneficii ale Moringa pentru sănătate și piele

În țara sănătății și a frumuseții, moringa – alias Arborele miraculos și Arborele de tobă – este nimic mai puțin decât regalitate. Râvnită pentru efectele sale transformatoare asupra organismului, atât interne, cât și externe, moringa este un must-have pentru entuziaștii de wellness de pretutindeni. Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre acest puternic superaliment verde și despre numeroasele beneficii ale moringa.

Ce este moringa?

Moringa oleifera este un copac cu frunze caduce originar din regiunile tropicale ale Asiei – în special de la poalele munților Himalaya. Este considerat, de asemenea, o specie introdusă, naturalizată în Africa și la tropicele din America. Arborele moringa este tolerant la curent de aer, robust și rezistent. Cu excepția rădăcinii, atunci când sunt pregătite corespunzător, florile, păstăile, frunzele și crengile sale sunt toate comestibile.

În timp ce moringa se mândrește cu o serie de beneficii pentru frumusețe, poate cea mai notabilă realizare a sa este incredibila sa valoare nutritivă, capabilă să combată deficiențele de vitamine și malnutriția.

5 beneficii ale Moringa

Densitatea nutritivă

Componentele nutritive ale Moringa sunt aproape prea numeroase pentru a fi numite – dar vom încerca. Moringa este bogată în calciu, fier, magneziu și potasiu, carotenoizi și vitaminele A, B și C. Apoi, abundă în acizi grași polinesaturați, acid oleic și acid palmitoleic, și este bogată în proteine și carbohidrați. Având în vedere profilul său nutrițional consistent, moringa olifeira poate fi un aliat vital în inversarea deficiențelor de nutrienți, minerale și vitamine.

Poate cel mai uimitor este capacitatea sa de a lupta împotriva malnutriției. Deoarece se întâmplă să crească în zone în care malnutriția este larg răspândită, moringa este o plantă optimă pentru a hrăni oamenii de pe tot globul. În plus, deoarece copacul poate supraviețui în zone cu secetă extremă, acesta oferă o sursă sigură de hrană atunci când alte resurse naturale sunt rare. Acestea fiind spuse, moringa este pe cât de accesibilă, pe atât de eficientă.

Proprietăți protectoare

În fine, superalimentul verde este, de asemenea, un analgezic (analgezic), un reductor de febră și un protector intestinal. De asemenea, merită menționat faptul că această listă de beneficii nici măcar nu începe să acopere nenumăratele utilizări medicinale ale moringa. Întinderea sa este la fel de vastă și de variată ca și numeroșii constituenți pe care îi conține. Dintre toate calitățile impresionante pe care le posedă acest copac, este greu de găsit un altul care să prezinte mai adecvat puterea minunată a plantelor.

Hidratarea pielii

Moringa este o armă secretă atunci când vine vorba de îmbunătățirea strălucirii și strălucirii noastre fizice. S-a demonstrat că extractul de fructe de Moringa luptă împotriva radicalilor liberi. Frunzele sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, dintre care unul este vitamina B. Vitamina B atrage apa în stratul cornos (stratul cel mai exterior al pielii), oferind astfel efecte de hidratare și înmuiere. Acești constituenți contribuie în mod esențial la impactul său revitalizant și de combatere a îmbătrânirii asupra pielii.

Producția de colagen

În plus, frunzele de moringa sunt bogate în compuși fenolici care protejează împotriva enzimelor enervante care descompun colagenul și elastina din piele. În plus, frunzele, pulpa și semințele arborelui cresc nivelul de hidroxiprolină, unul dintre aminoacizii cheie din colagenul proteic, cel mai probabil datorită conținutului semnificativ de vitamina C al arborelui. Așadar, această plantă puternică nu numai că protejează colagenul, dar ajută la producerea unei cantități mai mari de colagen!

Repararea pielii

După ce depășește îngrijirea generală a pielii, aceste atribute înseamnă, de asemenea, că acest superaliment verde oferă un prim-ajutor de primă mână pentru îngrijirea rănilor. Printre o multitudine de alte beneficii, este antimicrobian, scade inflamația și îmbunătățește rata de închidere a rănilor și de reparare a țesuturilor.

Pudră de moringa din semințe și frunze pe o masă de lemn

Cum găsiți cel mai bun supliment de Moringa

Înainte de a lua un supliment cu moringa, probabil că sunteți curioși să aflați ce gust are. Palatul său este comparabil cu cel al matcha: pământiu și plăcut, cu o amărăciune foarte ușoară. Dar, contrar credinței populare, moringa nu conține nici un gram de cofeină. (Puteți mulțumi tuturor acelor nutrienți pe care îi conține pentru efectele sale energizante.)

Pudră de moringa

Unul dintre cele mai populare moduri de a lua moringa este sub formă de pulbere, care este adesea amestecată cu alte ierburi sau plante într-un amestec. În mod obișnuit, o lingură în apă sau lapte este doza recomandată. Pentru a pune cu adevărat *pow* în pulbere, puteți fi creativi, presărând puțin în smoothie-urile sau iaurtul dumneavoastră.

Moringa lichidă

Puteți să o luați, de asemenea, sub formă de tinctură, acetum sau ceai. Țineți cont doar de faptul că fiecare solvent extrage constituenți diferiți. Unii solvenți sunt grozavi pentru extragerea mineralelor (cum ar fi oțetul), în timp ce alții sunt mai buni la extragerea acelor compuși fenolici. Veți dori să obțineți elixirul potrivit cel mai potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

Efecte secundare + considerații

Moringa este una dintre cele mai sigure opțiuni de superalimente verzi existente, cu foarte puține efecte secundare sau contraindicații înregistrate. Cu toate acestea, nu este recomandată pentru persoanele însărcinate sau care alăptează și nu s-a dovedit încă a fi sigură pentru sugari. Persoanele care au un nivel scăzut de zahăr în sânge, diabet sau o tiroidă hipoactivă ar trebui, de asemenea, să se ferească, deoarece moringa poate scădea glicemia.

Gânduri finale

Este ușor de văzut cum moringa olifeira și-a câștigat poreclele nobile. Ea hrănește, luptă, alimentează și sprijină organismul în atingerea celui mai înalt potențial al său. Vă invităm să adăugați un supliment de moringa la rutina dumneavoastră de frumusețe și sănătate și să urmăriți cum se desfășoară miracolele.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.