5 moduri de a îmbunătăți colaborarea între echipe

Alegerea de a îmbunătăți colaborarea între echipe în cadrul companiei dvs. este o alegere de la sine înțeleasă. La urma urmei, unirea experților dintr-o varietate de echipe și departamente din organizația dvs. va duce cu siguranță la o înțelegere mai profundă, perspective mai proaspete și inovare mai rapidă, nu-i așa? Da, absolut că poate și ar trebui să o facă. Dar, mai întâi, este important să ne amintim că echipele sunt alcătuite din oameni, iar oamenii trebuie să se conecteze și să comunice între ei în mod clar înainte de a putea colabora cu succes. Pentru a vă asigura că colaborarea între echipe este pregătită pentru succes, am adunat câteva sfaturi care vă vor ajuta să vă pregătiți echipa pentru îmbunătățirea și dominarea colaborării corporative. Iată 5 moduri de a îmbunătăți și spori colaborarea între echipe și colaborarea interfuncțională.

5 moduri de a îmbunătăți colaborarea între echipe:

Potrivit unui raport publicat în Harvard Business Review, „75% dintre echipele interfuncționale sunt disfuncționale și eșuează la cel puțin trei din cinci criterii: 1) respectarea unui buget planificat; 2.) respectarea programului; 3.) respectarea specificațiilor; 4.) satisfacerea așteptărilor clienților; și/sau 5.) menținerea alinierii cu obiectivele corporative ale companiei”. În timp ce o rată de eșec de 75 % poate fi intimidantă, aceeași cercetare a constatat că proiectele interechipe susținute de un executiv de nivel înalt sau supravegheate de o echipă de lideri din diferite departamente s-au bucurat de o rată de succes de 76 %. Aceasta este o adevărată răsturnare de situație.

Din moment ce o bună conducere este esențială pentru capacitatea unei echipe încrucișate de a atinge obiectivele, asigurați-vă că liderii echipei dvs. încrucișate sunt atât vizibili, cât și accesibili pentru membrii echipei. De exemplu, este posibil ca liderii să nu aibă flexibilitatea programului pentru a fi prezenți la toate întâlnirile, dar cu siguranță ar trebui să fie prezenți la rapoartele săptămânale/lunare de stare a proiectului și la alte întâlniri de progres la nivel înalt. Liderii ar trebui, de asemenea, să le ofere membrilor echipei mai multe modalități de a comunica cu ei în legătură cu proiectele echipei încrucișate, de la mesaje text și e-mailuri, până la chat-uri video și ore de birou.

#2: Ajutați membrii echipei să se conecteze

Pentru ca o echipă să funcționeze bine, oamenii din acea echipă trebuie să poată avea încredere unii în alții, iar formarea unor relații de încredere necesită ca oamenii să petreacă timp pentru a se cunoaște unii pe alții. Pentru a atenua o parte din stângăcia oamenilor care nu se cunosc bine, care se reunesc pentru a lucra în echipă, vă recomandăm următoarele:

– Utilizați videoconferința HD pentru a vă asigura că membrii echipei de la distanță pot vedea pe toată lumea față în față și pot comunica cu ei ca și cum ar fi în aceeași cameră.
– Începeți întâlnirile cu o întrebare pentru a sparge gheața, cum ar fi „Care este locul tău preferat de vacanță?” sau „Care este talentul tău ascuns?”. Apoi, mergeți în jurul sălii și rugați-i pe toți să își împărtășească răspunsul.
– Creați o mini-carte cu biografiile echipei și distribuiți-o la prima întâlnire. Cărțile de biografii ar trebui să includă o poză a fiecărei persoane, titlul, domeniul de expertiză, metoda preferată de contact și câteva date personale care să îi facă relaționabili, cum ar fi filmul preferat, hobby-urile actuale, animalele de companie etc.
– Organizați un eveniment social pentru membrii echipei și jucați jocuri care să îi încurajeze să creeze legături cu persoane din afara departamentului lor. Dacă echipa dvs. are angajați la distanță, folosiți videoconferința pentru a-i include în distracție și jucați jocuri cum ar fi trivia de birou, șarade sau catchphrase.

#3: Creați o cartă a echipei

După ce colaboratorii echipei dvs. încrucișate au avut ocazia să se cunoască unii pe alții, veți dori să stabiliți o cartă a echipei care să sublinieze care este scopul echipei, care sunt obiectivele generale și ce roluri se așteaptă ca membrii să joace pentru a atinge obiectivele de afaceri. Crearea cartei echipei ar trebui să fie prima sarcină pe care echipa ar trebui să o îndeplinească împreună, deoarece acest lucru ajută la asigurarea acceptării de către toată lumea a modului optim de a lucra împreună. O cartă de echipă bună ar trebui să includă șapte elemente:

1. Scop – Definiți scopul echipei sau problema care urmează să fie rezolvată
2. Misiune & Obiective – Stabiliți scopul principal și o listă ierarhizată de obiective măsurabile mai mici
3. Rolurile echipei – Enumerați membrii echipei, rolurile lor în cadrul echipei și informațiile de contact ale acestora
4. Așteptări – Stabiliți în mod clar prioritățile echipei și căile de rezolvare a conflictelor
5. Buget & Resurse – Alcătuiți o listă a resurselor disponibile și a elementelor acoperite de buget
6. Program – Schițați un program de întâlniri pentru rapoartele de stare și datele preconizate ale obiectivelor
7. Acord – Odată ce carta este finalizată, toți membrii trebuie să o semneze în semn de acord

#4: Centralizați comunicările

O modalitate bună de a vă asigura că toată lumea rămâne concentrată pe obiectivele comune ale echipei și este la curent cu ceea ce fac ceilalți și cu modul în care evoluează lucrurile între întâlniri este să apelați la ajutorul unei aplicații de gestionare a proiectelor, cum ar fi Asana, Trello sau Clarizen. Aplicațiile de gestionare a proiectelor permit tuturor celor din echipă să posteze mesaje, să pună întrebări și să împărtășească actualizări. Toate instrumentele de colaborare online menționate mai sus sunt sigure și personalizabile, astfel încât liderii de proiect pot controla nivelurile de acces la informații sensibile și pot marca site-ul proiectului cu culorile echipei, logo-uri și multe altele.

O altă modalitate de a promova un mediu în care membrii echipei pot organiza întâlniri improvizate și pot comunica între ei într-o locație centrală, este de a lua un spațiu dedicat, cum ar fi o sală de ședințe, și de a-l dota cu un portal video „mereu activ”. Crearea unei astfel de atmosfere favorizează camaraderia, permițând angajaților aflați la distanță să rămână conectați cu membrii echipei. De asemenea, sprijină colaborarea spontană, care este esențială pentru creșterea vitezei de inovare.

#5: Recunoașteți și recompensați reperele proiectului

Există întotdeauna entuziasm atunci când se lansează un nou proiect, dar menținerea impulsului echipei încrucișate, odată ce se instalează luptele zilnice de a se confrunta cu diverse provocări, poate fi o luptă dificilă. Pentru ca echipa dumneavoastră să rămână inspirată și să aștepte cu nerăbdare să atingă următoarea etapă, liderii ar trebui să își facă un punct de referință din recunoașterea și recompensarea progreselor de colaborare încrucișată și a realizărilor echipei.

În timp ce membrii echipei se vor simți cu siguranță onorați atunci când liderii le recunosc munca grea și eforturile de colaborare, liderii inteligenți îi vor invita, de asemenea, pe membrii echipei să îi recunoască pe coechipierii pe care îi apreciază. În acest din urmă scenariu, recunoașterea între colegi ajută la crearea unor legături și mai puternice și a unor sentimente de bunăvoință între membrii echipei.

În ceea ce privește recompensele, este posibil să doriți să colectați sugestii de la membrii echipei în timpul stabilirii cartei echipei pentru idei despre ceea ce îi va motiva cu adevărat pe membrii individuali ai echipei. Bineînțeles, recompensele încercate și adevărate, cum ar fi prânzurile și cinele de grup și ieșirile la evenimente sportive, sunt întotdeauna apreciate și au bonusul suplimentar de a permite coechipierilor să dezvolte legături mai puternice prin socializare.

Modalități simple de a îmbunătăți și de a spori colaborarea – Faceți ca colaborarea între echipe să fie ușoară

Poate cel mai bun lucru pe care liderii îl pot face atunci când vine vorba de cultivarea și îmbunătățirea colaborării între echipe, este să facă din procesul de colaborare o experiență minunată în sine. Intrați în Highfive, o soluție puternică de videoconferință all-in-one cu video și audio HD care permite echipelor să se conecteze pentru o experiență de comunicare față în față de neegalat. În plus, Highfive sunt atât de ușor de utilizat, încât oricine le poate folosi imediat pentru a partaja ecrane, a face brainstorming de soluții, a colabora cu membrii mai multor echipe și multe altele. Pentru a vă dota echipa transversală cu tot ce are nevoie pentru a avea succes, începeți prin a le oferi un Highfive. Sperăm că v-au plăcut aceste sfaturi privind modalitățile de îmbunătățire a colaborării între echipele interfuncționale și îmbunătățirea generală a colaborării corporative!

Twitter - 800 x 220

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.