6 Fructe prietenoase cu mușchii

În cercurile de culturisti, fructele au adesea o reputație proastă. Asta pentru că mulți antrenori consideră că orice aliment cu cantități mari de zahăr ar trebui tratat ca și cum ar fi stropit cu Agent Orange. Cu toate acestea, următoarele alegeri proaspete pot oferi persoanei cu spirit fizic un avantaj serios față de cei care se lipsesc de ele.

Banane

Deoarece bananele se numără printre fructele cu cea mai mare densitate de carbohidrați, consumați-le la micul dejun pentru a ajuta la refacerea nivelurilor de glicogen muscular și pentru a pune capăt degradării musculare. Sau amestecați una în shake-ul dumneavoastră proteic de după antrenament pentru a ajuta la refacerea rezervelor de energie musculară. Bananele sunt, de asemenea, o sursă fabuloasă de potasiu, un electrolit necesar pentru o contracție musculară adecvată.

Afine sălbatice congelate

Oamenii de știință din domeniul alimentar de la Universitatea Cornell (Ithaca, NY) au descoperit că afinele sălbatice au o încărcătură uriașă de antioxidanți. Recoltate la maturitate maximă, afinele congelate sunt congelate instantaneu după recoltare pentru a bloca acești antioxidanți. Multe supermarketuri au în stoc afine sălbatice sub zero grade în secțiunea de produse congelate. Adăugați-le în shake-uri, fulgi de ovăz și iaurt.

Kiwi

Întrebați 10 culturiști care este fructul care conține cea mai multă vitamina C, iar majoritatea vor numi portocala. De fapt, kiwi posedă niveluri mai ridicate ale acestui antioxidant puternic, ceea ce v-ar putea ajuta să tăiați grăsimea de pe siluetă. Oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Arizona (Mesa) au descoperit că o stare slabă de vitamina C poate împiedica arderea grăsimilor în timpul exercițiilor fizice, deoarece vitamina C este necesară pentru sinteza carnitinei, o moleculă necesară pentru oxidarea corectă a acizilor grași.

Mere

Un măr pe zi poate ține la distanță burta de Buddha. Datele preliminare ale cercetărilor sugerează că un compus din coaja de măr numit acid ursolic poate revigora arderea grăsimilor, precum și creșterea masei musculare scheletice. Cu un indice glicemic mai mic decât multe alte fructe, un măr este ideal înainte de un antrenament. Luați în considerare să vă răsfățați pentru organic dacă vă înfruptați din coajă. Grupul de lucru pentru mediu a descoperit că merele adăpostesc mai multe reziduuri de pesticide decât alte fructe.

Avocado

Acest fruct (da, este un fruct) este plin de fibre dietetice – un enorm 13 grame per avocado. Culturistii care urmează o dietă bogată în proteine s-ar putea să fie deficitari la capitolul fibre, dar având în vedere că s-a demonstrat că o dietă bogată în fibre ajută la micșorarea mijlocului (probabil prin reducerea vârfurilor de zahăr din sânge și descurajarea depozitării grăsimilor), adăugarea de fibre acolo unde puteți este esențială. Avocado este, de asemenea, o sursă importantă de grăsimi mononesaturate sănătoase pentru inimă. Ungeți avocado pe biscuiți de secară sau adăugați felii în salatele de la cină.

Pepeni

Acest răcoritor este o sursă bună de citrulină un aminoacid implicat în producerea de oxid nitric (NO). Culturistii se dau în vânt după NO, deoarece îmbunătățește fluxul sanguin către mușchi, permițând o livrare mai mare de nutrienți de recuperare și compuși anabolici. Vrei să aprinzi niște artificii în viața ta amoroasă? Cercetările sugerează că citrulina poate, de asemenea, să relaxeze și să dilate vasele de sânge, la fel cum face și mica pastilă albastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.