9 moduri de a evita microbii în avion

De la începutul pandemiei de coronavirus, în martie, aceasta a stârnit pandemii la nivel mondial, în special în rândul călătorilor. În ultimele câteva luni, COVID-19 a dus la anularea a mii de călătorii interne și internaționale. Departamentul de Stat al SUA are încă în vigoare un avertisment de sănătate de nivel 4 la nivel global, care avertizează împotriva călătoriilor internaționale. Diferite țări au propriile politici în ceea ce privește călătoriile și COVID-19, iar unele locuri, cum ar fi Bahamas, Bermuda și Mexic, și-au deschis sau plănuiesc să-și deschidă granițele pentru călătorii din SUA.

Pe măsură ce zborurile interne au început să revină încet-încet, companiile aeriene au implementat, de asemenea, o serie de reglementări diferite, inclusiv verificări ale temperaturii, cerințe privind măștile, procese de îmbarcare ajustate și distribuirea de șervețele dezinfectante. Unele companii aeriene, inclusiv Delta, au anunțat că vor bloca locurile din mijloc în avioane până la 30 septembrie, într-un efort de a menține distanța socială.

Vezi mai mult

„Am spus de la început că ne aflăm cu toții pe o curbă de învățare și că, pe măsură ce informațiile evoluează, este posibil ca și liniile directoare să se schimbe – și asta s-a întâmplat și probabil că va continua să se întâmple până când vom reuși să punem mâna pe acest virus și să obținem un vaccin care să îl zdrobească”, spune dr. Robert Amler, decan al Școlii de Științe și Practică în Sănătate de la Colegiul Medical din New York și fost director medical al CDC.

În cele din urmă, chiar dacă COVID-19 s-a răspândit în întreaga lume și în timp ce continuăm să vedem valuri de cazuri, experții încă mai învață despre acest virus. Dar, deocamdată, CDC notează că, probabil, se răspândește în mod similar cu majoritatea celorlalte virusuri, prin contact strâns de la persoană la persoană și prin picături respiratorii, ceea ce face ca avioanele – care pun oamenii în contact strâns unii cu alții – să fie un loc fără îndoială delicat. Iată cum să-i păstrați pe ceilalți în siguranță și cum să vă reduceți riscul de expunere la COVID-19 (și la alte virusuri, de altfel) dacă un zbor este în viitorul dumneavoastră.

Acest articol a fost publicat inițial în februarie 2020. Acesta a fost actualizat cu informații noi.

Purtați o mască.

CDC recomandă purtarea unei măști de protecție a feței „în medii publice și atunci când vă aflați în preajma persoanelor care nu locuiesc în gospodăria dvs., în special atunci când alte măsuri de distanțare socială sunt dificil de menținut”. Un avion se potrivește cu siguranță. „Atunci când stați în propriul scaun, s-ar putea simți ca un spațiu personal, dar sunteți totuși într-un spațiu public”, spune Amler. „Ar trebui să purtați în continuare o mască pentru a ajuta la protejarea spațiului aerian de particulele infectate.” Purtarea măștii poate reduce cantitatea de virus din spațiul aerian și – din moment ce chiar și persoanele care nu știu că sunt bolnave de infecție pot expulza suficient de mult virus cu doar respirația expirată pentru a infecta pe altcineva – este o măsură pentru a-i ține pe ceilalți în siguranță. „Dacă toată lumea care se află într-o zonă poartă o mască, atunci practic se împiedică contaminarea unui spațiu cu picături de virus”, spune Amler. Puteți găsi tot ce trebuie să știți despre cum să cumpărați și să purtați o mască pentru călătorii aici.

Cercetați politicile companiilor aeriene în ceea ce privește distanțarea socială înainte de a face rezervarea.

Este corect să ne întrebăm ce fac companiile aeriene pentru a menține avioanele curate, pentru a păstra pasagerii și personalul în siguranță și pentru a menține riscul de virus la un nivel scăzut. La urma urmei, pre-COVID, cercetările sugerau deja că a sta pur și simplu la două rânduri distanță de o persoană cu simptome asemănătoare gripei te expune la un risc cu 3,6% mai mare de a te îmbolnăvi cu ceea ce are aceasta. Așadar, cum puteți păstra distanța în avioane? Ei bine, deocamdată, va depinde de compania aeriană cu care zburați. De exemplu, în timp ce unele (American Airlines și United) continuă să rezerve locurile din mijloc, altele le au în continuare blocate. „Mă îngrijorează orice distanță socială care este mai mică de doi metri, cu excepția cazului în care este vorba despre un membru al familiei”, spune Amler când vine vorba de riscul COVID. „Riscul de transmitere este mult mai larg decât am crezut inițial și singura modalitate de a te proteja este să blochezi expunerea la orice ocazie pe care o poți.” Am compilat un ghid complet al politicilor companiilor aeriene internaționale și americane privind coronavirusul și am analizat modul în care companiile aeriene își schimbă politicile la bord, astfel încât să puteți compara experiențele de îmbarcare și cele din timpul zborului. Luați în considerare rezervarea cu o companie aeriană care se potrivește cu așteptările și cerințele dvs. personale.

Spălați-vă pe mâini.

Spălați-vă mâinile cu apă și orice săpun timp de cel puțin 20 de secunde pentru a rămâne în siguranță și curat, sugerează CDC. Și nu uitați: Nu vă atingeți ochii, nasul sau gura cu mâinile nespălate. Acestea sunt porțile de intrare în corpul dumneavoastră pentru viruși.

Pachetați un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool.

Asigurați-vă că are un conținut de alcool de cel puțin 60 la sută, o cantitate care poate neutraliza germenii. (Trimisul și adevăratul Purell, prietenos pentru călătorii, va face treaba, la fel ca și ceva precum dezinfectantul spray cu aromă de grapefruit de la Honest.)

Ștergeți-vă zona.

Utilizați un dezinfectant cu același prag de conținut de alcool. Ștergeți-vă scaunul, spătarul scaunului din fața dvs., măsuța, cotiera, centura de siguranță și butoanele pentru ventilator și lumina de deasupra capului, sugerează Amler.

Considerați posibilitatea de a renunța la gustări pe zborurile scurte.

Liniile aeriene, cum ar fi Emirates, au redus serviciul de mâncare și băuturi la bordul aeronavei la cutii bento personale pentru a limita contactul dintre echipaj și pasageri. Dacă vă este foame, ar trebui să mâncați. Dar pentru a mânca este necesar să vă scoateți masca – punându-i potențial în pericol pe cei din jur. Dacă puteți să vă lipsiți de o gustare pe un zbor scurt, luați-o în considerare, sugerează Amler.

Să fiți la curent.

Este important să fiți la curent cu anunțurile de călătorie, punctele fierbinți și reglementările federale, statale și locale privind călătoriile. Dacă zburați către o destinație internă, începeți prin a verifica considerațiile CDC privind călătoriile în SUA și site-urile web ale departamentelor de sănătate ale statelor. Pentru călătorii internaționale, consultați recomandările COVID specifice fiecărei țări ale Departamentului de Stat al SUA.

Faceți-vă vaccinul antigripal.

În timp ce cercetătorii din întreaga lume lucrează la dezvoltarea unuia, până în prezent, nu există niciun vaccin care să prevină coronavirusul. Dar nu este niciodată prea târziu să vă faceți vaccinul antigripal, care vă poate proteja împotriva gripei, uneori grave (și mortale). CDC recomandă să vă faceți vaccinul antigripal până în octombrie, înainte de sezonul gripal de toamnă.

Când aveți îndoieli, urmați cei patru W.

Pentru a rămâne sănătoși ori de câte ori plecați de acasă, fostul director al CDC, Dr. Tom Friedan, a transmis recent pe Twitter să urmați „cei trei W”: purtați o mască, spălați-vă pe mâini, urmăriți distanța. Amler adaugă un al patrulea: îndepărtați-vă. „Încercați să petreceți cât mai puțin timp posibil în situații care sunt apropiate”, spune el. „Dacă sunteți înghesuiți, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, există o șansă să vă expuneți”. Țineți cont de acest lucru în zonele porților de acces, atunci când folosiți mijloacele de transport din aeroport și în zonele comune din avioane.

Toate produsele prezentate în acest articol sunt selectate în mod independent de către editorii noștri. Cu toate acestea, atunci când rezervați ceva prin intermediul link-urilor noastre de vânzare cu amănuntul, este posibil să câștigăm un comision de afiliere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.