9 sfaturi pentru o fotografie minimalistă mai bună

Minimalismul este foarte la modă în aceste zile, fie că este vorba de a elimina toate bunurile inutile pentru a trăi într-o casă mică sau de a vă reface dulapul pentru a avea doar lucrurile esențiale. La fel, tendințele în materie de fotografie minimalistă apar, probabil, peste tot în feed-ul tău Pinterest. Dar cum reușești să obții acele fotografii minimaliste superbe pe care le tot vezi pe toate timeline-urile tale din social media? Fotografia minimalistă poate părea simplă, dar procesul de creare efectivă a fotografiei minimaliste este mai mult decât pare la prima vedere. Din fericire, am compilat toate sfaturile de care veți avea nevoie pentru a începe călătoria dvs. în fotografia minimalistă, fie că sunteți nou în fotografie, fie că o faceți de ani de zile.

Sfaturi de fotografie minimalistă

Când creați orice tip de fotografie, există anumite elemente care intră în joc pentru a vă compune fotografia finală. Fotografiile minimaliste vă cer să vă gândiți cu atenție la fiecare dintre aceste elemente și la modul în care acestea lucrează împreună pentru a servi viziunii dumneavoastră. Aici, vom trece în revistă câteva dintre elementele de bază ale unei fotografii și cum să le aplicăm pentru a crea cele mai bune fotografii minimaliste.

Tip #1: Compoziția fotografiei minimaliste

Capturarea unei imagini puternice are foarte mult de-a face cu compoziția fotografiei dvs., iar fotografia minimalistă se bazează pe simplitate și pe găsirea echilibrului perfect. Un mod simplu de a vă gândi la compoziție în termeni de fotografie minimalistă este să vă gândiți la toate elementele din poza dvs. și să decideți ce este de fapt necesar și ce poate fi eliminat de dragul imaginii ca întreg.

Compoziția în fotografia minimalistă se referă la modul în care ochii privitorului dvs. se vor deplasa în jurul fotografiei. În calitate de fotograf, aveți posibilitatea de a aranja elementele din compoziția dvs. pentru a se potrivi scopului dvs., mai ales dacă lucrați cu fotografia minimalistă de natură statică sau portret. Puteți manipula elementele compoziției dvs. pentru a ghida ochiul privitorului dvs. către cele mai importante părți ale imaginii dvs.

Tip #2: Deplasați-vă în jurul subiectului dvs.

Când vine vorba de fotografia minimalistă de peisaj sau de fotografii de arhitectură, poate fi un pic mai dificil să vă aranjați fizic subiecții exact așa cum ați dori. Cu toate acestea, aveți control asupra locației și a unghiului în raport cu subiectul dumneavoastră, ceea ce poate face toată diferența în ceea ce privește succesul sau nu al fotografiei minimaliste. Dacă nu reușiți să tăiați dezordinea vizuală atunci când vă aliniați fotografia, puteți aplica întotdeauna principiile compoziției în post-producție în Lightroom sau Photoshop.

Tip #3: Experimentați cu setările aparatului foto

Puteți utiliza, de asemenea, setările manuale ale aparatului foto pentru a experimenta cu diferite tipuri de compoziții. De exemplu, puteți ajusta setările diafragmei în funcție de faptul dacă doriți ca accentul să fie pus pe prim-plan sau pe fundal, estompând tot ceea ce nu este în centrul atenției, astfel încât ochii privitorului dvs. să știe unde să se concentreze.

Tip #4: Folosiți regula treimilor

În timp ce puteți edita sau elimina elementele inutile după aceea sau chiar folosi presetările Lightroom pentru a da tonul, realizarea unei compoziții de succes începe cu fotografia inițială. Mulți fotografi se referă la regula celor trei treimi atunci când își creează compozițiile. Este posibil să doriți să citiți despre regulile de compoziție fotografică, astfel încât să aveți un punct de plecare atunci când vă pregătiți pentru prima dvs. ședință foto minimalistă.

Tip #5: Izolați-vă subiectul

Fotografia minimalistă constă în obținerea unui impact puternic cu doar câteva elemente vizuale, așa că experimentați cu eliminarea cât mai multor informații vizuale din compoziția dvs. fără a compromite forța imaginii. Atunci când oferiți un spațiu vizual amplu în jurul subiectului fotografiei dumneavoastră, ochiul privitorului va fi atras automat către subiect, permițându-i să înțeleagă imediat despre ce este vorba în fotografie. Acest lucru poate fi eficient chiar și atunci când subiectul este mic în raport cu compoziția generală, atâta timp cât este poziționat pe un fundal simplu.

Tip #6: Spațiul negativ

Când folosiți spațiul negativ în mod eficient, veți putea direcționa modul în care ochiul privitorului călătorește în jurul compoziției. În plus, oferind spațiu vizual în jurul subiectului, îi oferiți ochiului privitorului timp să se odihnească, în loc să se deplaseze continuu în jurul imaginii fără să știe unde să se așeze.

Tip #7: Culoare și textură în fotografia minimalistă

În timp ce fotografiile minimaliste sunt adesea alb-negru, nu există nicio regulă care să stipuleze că fotografia dvs. minimalistă nu poate fi colorată. De fapt, utilizarea culorilor îndrăznețe în fotografiile dvs. poate fi la fel de eficientă ca și o paletă de culori mai neutre, în funcție de ceea ce urmăriți cu fotografia dvs. minimalistă. Este posibil să dorești să incluzi mici stropii de culoare într-o fotografie altfel neutră sau să optezi pentru un spațiu negativ colorat, cum ar fi un lac sau un cer albastru. Este posibil să doriți să vă referiți la o roată a culorilor, deoarece utilizarea culorilor complementare poate fi un instrument foarte eficient în fotografia minimalistă.

La fel, atunci când încorporați textura în fotografia dvs. minimalistă, poate fi fie subiectul focal, fie fundalul care este texturat. Toate aceste alegeri vor depinde de o varietate de factori, așa că, în timp ce începeți, nu vă fie teamă să încercați o mulțime de lucruri diferite, astfel încât să puteți descoperi ce funcționează cel mai bine pentru ochiul dvs. artistic individual.

Tip #8: Linii și forme în fotografiile minimaliste

Ca și celelalte elemente ale unei fotografii minimaliste, liniile și formele sunt o altă modalitate de a direcționa ochiul privitorului în jurul compoziției. Liniile pot fi formate din arhitectură, linii telefonice, orizont sau munți, iar modul în care le poziționați în compoziție va determina modul în care oamenii experimentează subiectul și senzația fotografiei finale. De asemenea, puteți folosi un model repetitiv ca spațiu negativ, cum ar fi un tapet simplu sau gresie, atâta timp cât nu distrage prea mult atenția de la subiectul dumneavoastră.

Tip #9: Urmând vs. încălcând regulile în fotografia dumneavoastră minimalistă

Cei care cred că fotografiile minimaliste ar trebui să spună o poveste specifică, în timp ce alții cred că este vorba mai mult despre ceea ce descrieți decât despre un înțeles mai profund. Întotdeauna vor exista reguli sau linii directoare pentru o formă de artă, dar o parte din a fi creativ este să decizi când și cum se vor aplica aceste reguli la munca ta, dacă se vor aplica. Nu vă fie teamă să mergeți împotriva curentului și să experimentați, chiar dacă asta înseamnă să încălcați unele dintre regulile pe care le-ați învățat pe parcurs. Aceste linii directoare vă vor ajuta să începeți, dar unde vă duceți fotografia minimalistă depinde în întregime de dumneavoastră.

Exemple de fotografie minimalistă specifică nișei

Principiile minimalismului pot fi aplicate la toate tipurile de fotografie, de la portret la peisaj și până la modă, dar aplicarea acestor principii poate varia în funcție de nișa în care lucrați. În această secțiune, vom trece în revistă unele dintre cele mai populare nișe de fotografie și vom detalia modul în care puteți utiliza cel mai bine fotografia minimalistă în fiecare dintre aceste situații.

Fotografie minimalistă de peisaj

Fotografia de peisaj oferă o mare oportunitate pentru fotografia minimalistă, natura oferind tot felul de surse de inspirație din care vă puteți inspira. Pentru a crea o fotografie de peisaj minimalistă frumoasă, începeți prin a căuta zone cu mult spațiu negativ, cum ar fi un cer vast și deschis sau un teren acoperit de zăpadă. Concentrează-te apoi asupra unui subiect, asigurându-te că îl încadrezi în fotografia ta minimalistă și folosind spațiul negativ pentru a-ți izola subiectul. Exemple de compoziții naturale includ lucruri precum un singur copac în zăpadă sau un munte pe un cer albastru. Ați putea fotografia o floare sau un copac de jos pentru a-l încadra pe cer, sau ați putea să ridicați un obiect de pe jos și să-l țineți în fața dvs. cu cerul în fundal. Realizarea unei fotografii minimaliste grozave de natură se reduce la modul în care vă încadrați imaginea și la elementele pe care alegeți să le includeți și să le eliminați. Dacă aveți nevoie de mai multe idei pentru fotografia dvs. minimalistă de peisaj, răsfoiți câteva exemple de site-uri web de portofoliu de fotografie de peisaj pentru a vă inspira.

Fotografie minimalistă de arhitectură

Arhitectura este o altă nișă care poate funcționa foarte bine cu fotografia minimalistă. Mai devreme în acest articol, am trecut în revistă componentele unei fotografii minimaliste de succes, una dintre ele fiind liniile și formele. Arhitectura se pretează cu adevărat la fotografia minimalistă, deoarece este practic numai linii și forme. Atunci când încadrați aceste linii în spațiul negativ, vă puteți ajusta poziția pentru a conduce ochiul privitorului într-o anumită direcție, în funcție de ceea ce urmăriți în fotografia minimalistă de arhitectură. Deoarece clădirile tind să fie apropiate unele de altele, în special în zonele foarte populate, este posibil să doriți să faceți uz de o aplicație de post-producție pentru a elimina elementele inutile sau care vă distrag atenția din fotografia dumneavoastră minimalistă. Este posibil să doriți să vă jucați cu simetria arhitecturală pentru a crea o imagine echilibrată. De asemenea, este întotdeauna o idee bună să vă inspirați de la alți fotografi, așa că consultați câteva exemple de portofolii de fotografie de arhitectură înainte de a pleca la prima dvs. ședință foto.

Fotografie de portret minimalist

Deși portretele tradiționale se concentrează pe fața subiectului dvs., fotografia de portret minimalist ar putea arăta un pic diferit. De exemplu, în loc ca modelul dvs. să ocupe cea mai mare parte a cadrului, puteți alege să îl așezați împotriva unui perete gol uriaș sau a unui spațiu exterior, figura fiind cea mai mică componentă vizuală a fotografiei dvs. În acest caz, utilizarea spațiului negativ este esențială, deoarece doriți în continuare să atrageți atenția privitorului asupra subiectului dumneavoastră, păstrând în același timp efectul general al unei fotografii minimaliste.

O altă alternativă este să vă concentrați doar pe o parte a corpului subiectului dumneavoastră. De exemplu, poate că veți obține un super prim-plan la o parte a feței lor încadrată într-un spațiu negativ. Ați putea, de asemenea, să experimentați cu siluete, unde privitorul va vedea doar conturul subiectului dvs. pe fundal. Un beneficiu suplimentar al acestor abordări este că fotografia ta minimalistă va evoca misterul prin faptul că nu va include toate detaliile subiectului tău, lăsând mult loc pentru interpretare artistică. Pentru mai multe idei despre fotografia minimalistă de portret, uitați-vă prin câteva portofolii de fotografie de portret pentru a vedea cum alți fotografi abordează această nișă.

Fotografie minimalistă de nuntă

Când vine vorba de combinarea fotografiei minimaliste cu o ședință foto de nuntă, abordarea dvs. va fi, în mod natural, destul de diferită. În acest caz, sarcina dvs. principală este de a surprinde subiecții dvs. și invitații lor, conferindu-le în același timp un aer minimalist. Modul simplu de a începe să vă pregătiți pentru ședința foto de nuntă minimalistă este să alegeți o locație în care să se întâmple foarte puține lucruri în fundal. Acest lucru poate însemna să găsiți un perete mare și gol sau să vă îndreptați afară pentru a vă încadra subiecții pe cer. Scopul aici este ca tu să te alegi cu o selecție de fotografii care să pună în valoare nunta, rămânând în același timp curată și simplă. Este posibil să fie nevoie să creați oportunități foto, spre deosebire de fotografierea candidă, pentru a avea mai mult control asupra compoziției.

Un alt sfat pentru o fotografie de nuntă minimalistă excelentă este să vă jucați cu culorile în post-producție. De exemplu, transformarea unei fotografii în alb și negru poate fi o modalitate ușoară de a o face să pară mai minimalistă. Puteți, de asemenea, să vă jucați cu setările diafragmei DSLR-ului pentru a face ca un cadru ușor mai aglomerat să se estompeze în fundal. Consultați portofoliile de fotografie ale unor fotografi profesioniști pentru a obține și mai multe idei.

Fotografie stradală minimalistă

Fotografia stradală este o altă nișă care nu se pretează neapărat la minimalism, așa că va trebui să fiți intenționat cu privire la momentul și locul în care vă organizați ședința foto. De exemplu, o intersecție agitată din centrul orașului în timpul orei de vârf nu va fi probabil o fotografie minimalistă de succes. Cu toate acestea, în circumstanțele potrivite, fotografia de stradă minimalistă este cu siguranță o posibilitate care poate duce la fotografii interesante și captivante. Începeți prin a obține câteva idei de pe site-urile de portofolii de fotografie de stradă, astfel încât să puteți înțelege ce situații funcționează cel mai bine pentru crearea unei fotografii minimaliste. Ar putea fi o idee bună să găsiți un punct de observație mai înalt din care să puteți privi în jos pe stradă, spre deosebire de a fi la același nivel, și să alegeți o locație liniștită sau un moment al zilei pentru a evita dezordinea vizuală inutilă în fotografiile dvs. minimaliste.

Căutați zone cu fundaluri simple, astfel încât acestea să nu vă distragă atenția de la subiect, apoi așteptați ca o singură persoană să intre în poza pe care v-ați aliniat-o deja din timp. Aceasta este, de asemenea, o bună ocazie de a vă juca cu contrastul dintre lumină și întuneric sau culori complementare, deoarece atât zonele luminoase, cât și cele întunecate pot fi folosite ca spațiu negativ în fotografia dvs. de stradă minimalistă. Având în vedere că șansa ta de a obține fotografia perfectă ar putea fi limitată la faptul că subiectul tău va trece pe scurt prin compoziția ta, este, de asemenea, o idee bună să te folosești de modul rafală al aparatului tău foto, astfel încât să ai o grămadă de fotografii minimaliste din care să alegi mai târziu.

Fotografie minimalistă de natură statică

Fotografia de natură statică este nișa ideală pentru a-ți exersa fotografia minimalistă. Aveți un control total asupra obiectelor și a decorului pe care alegeți să le fotografiați, așa că este foarte simplu să eliminați tot ceea ce nu aduce un plus la fotografie. În plus față de ceea ce am trecut deja în revistă în ceea ce privește fotografia minimalistă, un lucru de care trebuie să țineți cont în cazul fotografiei minimaliste de natură statică este ce poveste încercați să spuneți cu fotografia dumneavoastră. Începeți prin a alege un subiect care este unic sau interesant din punct de vedere vizual într-un fel sau altul, chiar dacă este vorba doar de un obiect de zi cu zi găsit prin casă. Selectați iluminarea și fundalul în funcție de atmosfera pe care doriți să o obțineți cu fotografia minimalistă de natură statică. Există tot felul de configurații diferite de natură moartă pe care le puteți folosi pentru fotografia minimalistă, așa că aruncați o privire la câteva portofolii de fotografie alimentară și alte portofolii de natură moartă pentru a începe să vă curgă ideile.

Fotografie de modă minimalistă

Când vine vorba de fotografia de modă, a o face minimalistă va avea foarte mult de-a face cu hainele și accesoriile pe care le fotografiați. Totuși, asta nu înseamnă că fotografiile dvs. trebuie să fie numai alb-negru. În schimb, ați putea încerca să aveți subiectul într-o ținută monotonă pe un fundal de aceeași culoare sau de o culoare complementară, în funcție de starea de spirit pe care doriți să o obțineți cu fotografia minimalistă. Alternativ, dacă hainele au mai multe detalii, veți dori să vă asigurați că există o mulțime de spațiu negativ în jurul subiecților dumneavoastră, astfel încât privitorul să știe unde să se uite. Consultați câteva portofolii de fotografie de modă și aceste caracteristici impresionante de fotografie de Ziua Internațională a Femeii pentru a vă inspira.

Acum că ați înțeles bine elementele care compun o fotografie minimalistă excelentă și diferitele nișe în care vă puteți aplica cunoștințele, ar trebui să fiți gata să începeți să vă construiți repertoriul de fotografie minimalistă. Nu uitați, lucrul numărul unu de care aveți nevoie pentru a vă îmbunătăți fotografia este angajamentul de a lucra la meseria dumneavoastră. Îți poți petrece tot timpul citind despre fotografia minimalistă și uitându-te la fotografiile altor artiști, dar, în cele din urmă, singurul mod în care vei vedea un progres real în fotografiile tale minimaliste este să continui practica și să înveți prin experiență. Așa că ieșiți acolo și faceți câteva fotografii și nu uitați să le adăugați la portofoliul dvs. de fotografie online, astfel încât potențialii clienți să vă poată găsi munca.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.