Alergiile ca o posibilă cauză a sforăitului și/sau a apneei de somn – Allergy & Asthma Care LTD.

Sezonul alergiilor

Publicat 11/23/2012
Știați că alergiile sunt o posibilă cauză pentru sforăit și sau apnee în somn? În mod simplu se poate spune că alergiile pot fi motivul pentru care sforăiți. Pentru a înțelege cum este posibil acest lucru, cel mai bine este să vă explic ce este sforăitul și cum se declanșează.

Sforăitul
Sforăitul este cauzat atunci când aerul încearcă să treacă printr-o obstrucție a căilor respiratorii. Deoarece căile respiratorii se conectează, este nevoie doar de o singură obstrucție pentru a provoca vibrația care inițiază sforăitul. Vestea bună însă este că sforăitul nu este o boală și există modalități de a-l preveni. Cunoașterea cauzei sforăitului este primul pas pentru a vă elibera de problemele pe care sforăitul este cunoscut că le provoacă.

Apnee de somn
Dicționarul definește apneea de somn ca fiind „o suspendare temporară a respirației”. Ceea ce înseamnă că, în mijlocul nopții, în timp ce dormiți, la un moment dat, în timpul serii, vă opriți temporar din respirație. Acest lucru se poate întâmpla rar sau regulat, ceea ce va determina nivelul apneei în somn. Atunci când încetați să respirați, nu mai absorbiți oxigenul de care organismul dumneavoastră are nevoie pentru a se menține și vă privați creierul de elementele esențiale de care are nevoie pentru a se reenergiza. Cei care suferă de apnee în somn sunt mai leneși și suferă de oboseală generală.

Complicațiile apneei de somn și ale sforăitului
Câteva dintre cele mai frecvente complicații ale faptului de a avea sau de a dezvolta apnee de somn sau sforăit sunt următoarele:

  • Somnolență în timpul zilei
  • Fatiga
  • Starea de spirit afectată
  • Memorie afectată
  • Diminuarea imunității

Când aveți o reacție alergică, mucoasa din membrana de pe nas și sau gât poate deveni inflamată. Odată ce se întâmplă acest lucru, se creează o obstrucție în căile respiratorii. Odată ce obstrucția este prezentă, aceasta poate duce la sforăit, deoarece aerul pe care îl inspirați nu trece cu ușurință prin căile respiratorii.

Rinita alergică este frecventă
Rinita alergică este frecventă și este, de cele mai multe ori, principalul factor care contribuie la cei care suferă de sforăit și de calitatea slabă a somnului. Cei care au un caz mai sever de rinită alergică vor dezvolta cel mai probabil tulburări de somn. Cele mai frecvente afecțiuni ale somnului sunt sforăitul și apneea de somn, despre care am discutat pe scurt cu dumneavoastră deja.

Rinita alergică sezonieră
Rinita alergică sezonieră este cunoscută și sub numele de febra fânului. Acest tip de alergie este, de asemenea, cunoscut ca fiind cauza sforăitului la cei care suferă de această alergie. În cazul febrei fânului, aceasta este de obicei provocată în timpul anotimpurilor de primăvară, vară și toamnă, când polenul și mucegaiul din aer sunt mai mari decât în timpul lunilor de iarnă.

Rinita alergică sezonieră
Pollenul nu este singura cauză a febrei fânului (rinita alergică sezonieră), acesta poate fi provocat și de acarienii din praful de casă, de blana animalelor și, în unele cazuri, de sporii de mucegai. Când vă confruntați cu alergii pe tot parcursul anului, aceasta este cunoscută sub numele de rinită alergică perenă.

Rinita alergică este tratabilă
În general, rinita alergică nu este dăunătoare. Totuși, acest lucru nu înseamnă că nu este neplăcută. Deoarece simptomele pot fi iritante și vă pot afecta calitatea generală a vieții, este important să conștientizați alergia, astfel încât să puteți începe să luați măsuri pentru a vă asigura o calitate mai bună a vieții, nu doar pentru dumneavoastră, ci și pentru cei dragi. Luând măsuri pentru a vă asigura că alergiile sunt sub control, veți limita și, în unele cazuri, chiar eliminați sforăitul și posibil chiar apneea de somn. Ceea ce înseamnă că veți avea un somn de noapte bun și nu vă veți confrunta cu somnolență sau oboseală în timpul zilei. Starea dumneavoastră de spirit generală va fi îmbunătățită, iar dacă memoria și imunitatea au fost afectate, acestea vor reveni, de asemenea, la normal cu o noapte de somn bun.

Măsuri de luat pentru a vă trata alergiile
Veste bună este că există speranță. Există opțiuni de tratament disponibile care vă pot ajuta să vă gestionați alergiile și să experimentați un somn mai bun pe timp de noapte. Unele dintre opțiuni includ medicamente eliberate fără prescripție medicală. Acestea pot ajuta la ameliorarea și sau ameliorarea simptomelor dumneavoastră. Pentru cazurile care sunt mai dificil de tratat ar trebui să vă consultați cu un alergolog pentru opțiuni alternative. Unele dintre aceste opțiuni de tratament pot include un spray nazal, decongestionante și antihistaminice. Acestea ar trebui să vă ajute să vă diminuați simptomele și, prin diminuarea simptomelor, ați putea să vă îmbunătățiți calitatea somnului. De asemenea, alergologul dvs. va discuta cu dvs. măsurile de control al mediului și injecțiile antialergice care pot fi o soluție pe termen lung pentru problemele dvs. de alergie.

Nu trebuie să suferiți de sforăit sau apnee în somn
Veștile bune sunt că adesea nu trebuie să suferiți de sforăit sau apnee în somn. Există opțiuni care vă stau la dispoziție. Primul pas pe care veți dori să îl faceți este determinarea cauzei sforăitului sau apneei în somn. Mergeți la un alergolog pentru a determina dacă se datorează alergiilor. Astăzi există o serie de metode extrem de eficiente de tratare a alergiilor, iar punerea sub control a alergiilor vă poate reduce sau elimina sforăitul sau apneea în somn.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.