Allscripts Corporate Office

Allscripts Healthcare Solutions, denumită în mod obișnuit pur și simplu Allscripts, a fost fondată inițial în 1982 sub numele de Medic Computer Systems de către Glen Tullman. Numele a fost schimbat în 1986 în Allscripts.

Compania oferă medicilor din practica privată, spitalelor și furnizorilor de servicii medicale similare tehnologie de gestionare a practicii și ERH (dosar electronic de sănătate). Allscripts oferă, de asemenea, soluții pentru implicarea pacienților și coordonarea îngrijirii, precum și tehnologie financiară și de analiză.

În prezent, compania are peste 180.000 de medici utilizatori și are soluții în 2.700 de spitale participante, precum și în 13.000 de organizații de îngrijire extinsă.

Compania a devenit publică pe NASDAQ în 1999 și poate fi găsită sub simbolul ticker: MDRX

În 2008, compania a fuzionat cu concurentul Misys. În 2010, Allscripts-Misys a fuzionat cu Eclypsys.

În 2012, fondatorul și directorul general Glen Tullman a renunțat la funcția sa și a părăsit compania. Paul Black a preluat funcția de CEO al acestei companii în continuă creștere.

În martie 2013, Allscripts a achiziționat dbMotion, un furnizor de soluții de sănătate comunitară și Jardogs LLC, un furnizor de soluții de implicare a pacienților.

Allscripts urmează să plătească aproape 9,75 milioane de dolari grupului propus pentru a soluționa plângerile de fraudă cu valori mobiliare după ce compania ar fi exagerat capacitatea sa de a integra Microsoft.NET și SQL Server cu cele ale Eclipsys în urma fuziunii lor de 1,3 miliarde de dolari.

Sediul central al companiei este situat în Chicago, Illinois, cu un birou satelit în Raleigh, Carolina de Nord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.