Am nevoie de permisiunea de a călători cu copiii mei în această vară?

Click mai jos pentru a distribui acest lucru pe rețelele de socializare:

Acum că a venit vacanța de vară, primim deseori telefoane de la părinți divorțați care ne întreabă despre posibilitatea de a-și lua copiii în vacanță. Unele întrebări frecvente implică călătoria în afara statului și ce tip de permisiune este necesară. Primul lucru care trebuie luat în considerare este limbajul ordinului judecătoresc pe care îl aveți cu privire la aranjamentele de custodie.

Dacă există o dispoziție cu privire la plecarea în vacanță cu copiii, probabil că aceasta se aplică ambilor părinți, indiferent dacă există custodie comună sau dacă cineva are custodia principală. De obicei, dacă există o clauză privind vacanțele, aceasta va conține un fel de limitări sau o cerință de notificare. De exemplu, o hotărâre judecătorească poate impune oricărui părinte care ia un copil într-o vacanță în afara statului să notifice sau să obțină permisiunea celeilalte părți. În cazul în care unul dintre părinți dorește să ia un copil într-o vacanță în afara statului, iar celălalt părinte nu își va da permisiunea, atunci părțile ar putea fi nevoite să solicite instanței să rezolve problema.

Câteodată, nu există nicio clauză privind vacanțele copilului. În cazul în care hotărârea judecătorească nu conține nicio clauză, atunci oricare dintre părinți poate lua în mod legal copilul în afara statului în vacanță, dar trebuie să se întoarcă înainte de încheierea perioadei normale de custodie. De exemplu, dacă un părinte are copilul doar în weekend-uri, atunci o vacanță în afara statului este aproape imposibilă. Cu toate acestea, dacă ambii părinți sunt de acord, copilului i se poate permite să plece într-o vacanță prelungită cu părintele care nu are custodia. În caz contrar, părintele care nu are custodia ar putea prezenta instanței o modificare a custodiei, solicitând prelungirea timpului petrecut cu copilul în timpul verii. De exemplu, părintele necustodian poate solicita să aibă custodia timp de două săptămâni la rând la un moment dat în timpul verii, astfel încât să poată lua copilul într-o vacanță lungă.

În mod obișnuit, va exista o clauză referitoare la vacanțe într-o hotărâre judecătorească doar dacă unul dintre părinți o solicită sau dacă există o temere că un părinte va pleca cu copilul și nu se va mai întoarce. Desigur, dacă se întâmplă acest lucru, o acțiune de sfidare poate fi depusă în instanță și poliția ar trebui să fie notificată, astfel încât să poată ajuta la returnarea copilului.

Dacă aveți întrebări cu privire la ordinul dvs. de custodie sau cu privire la luarea copilului dvs. în vacanță, nu ezitați să contactați unul dintre avocații noștri de custodie din PA la Lisa Marie Vari & Associates.

Tags: Allegheny County Family Law, Programul de custodie a copilului în Pennsylvania, Ordinul de custodie al instanței din Pittsburgh, PA custodie

Related Posts: Cum pot obține custodia primară a copilului meu în Pennsylvania? , Ce spune legea de custodie din Pennsylvania despre vacanța de vară a copilului dumneavoastră , Planuri de părinți în Pennsylvania, Dacă depun o cerere de custodie în Allegheny County, copiii mei vor putea decide unde locuiesc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.