Amenajare peisagistică durabilă și plante native

Datorită beneficiilor lor inerente, vă recomandăm să încorporați plantele native în amenajarea peisagistică.

Câteva beneficii ale plantelor native includ următoarele:

Adaptabilitate – Plantele native au prosperat în regiunea Midwest timp de mii de ani, așa că sunt obișnuite să crească și să supraviețuiască chiar și în condiții meteorologice extreme. De exemplu, ele vor tolera atât inundațiile de primăvară, cât și seceta de vară.

Întreținere redusă – Plantele native nu necesită apă suplimentară, îngrășăminte, tratament cu pesticide sau îngrijire excesivă. În general, plantele native necesită doar o atenție minimă.

Rezistență la secetă – Datorită rădăcinilor lor lungi, care se întind uneori pe o distanță de peste 15 picioare, plantele native colectează și stochează apa de ploaie mult mai bine decât plantele non-native sau speciile de gazon. Această caracteristică ajută, de asemenea, la controlul scurgerii apei și al eroziunii.

Frumusețe – Plantele native oferă un fundal interesant peisajului dvs. și îi conferă un aspect estetic. Plantele native creează un peisaj frumos datorită gamei lor de dimensiuni, înălțimi, texturi și culori sezoniere.

Eficiență în timp și costuri – Amenajarea peisagistică nativă este mai eficientă din punct de vedere al timpului și al costurilor decât amenajarea peisagistică tradițională non-nativă, necesitând mult mai puțină întreținere, cosire, udare, plivire și înlocuire, mai ales atunci când se analizează pe o perioadă de mai mulți ani.

Biodiversitate – Numeroasele specii diferite de plante native, fiecare înflorind în perioade diferite în timpul sezonului de vegetație, creează o serie de surse de hrană și habitate pentru animalele sălbatice. Acest lucru încurajează diferite specii de păsări și insecte să se adăpostească în frunziș și să facă din peisajul dumneavoastră casa lor.

Controlul poluării – Plantele native au nevoie de carbon pentru a crește; prin urmare, ele elimină o cantitate semnificativă de poluare a aerului. De asemenea, deoarece nu este nevoie să tundeți sau să tăiați plantele native, nu generați poluare cu mașinile de tuns iarba cu gazon cu motor pe benzină și alte echipamente de îngrijire a gazonului.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.