Arheologii descoperă o înmormântare de navă din epoca vikingă în Norvegia

Scandinavia, în cea mai mare parte a epocii, era formată din regate mici, care, atunci când se uneau, lansau uneori flote de nave care transportau sute sau mii de războinici în raiduri brutale. De asemenea, s-au angajat în comerțul cu sclavi și au menținut rute comerciale extinse: Traficul naval curgea de la nord de Cercul Arctic pe coasta vestică a Norvegiei, prin Danemarca și pe continentul european, aducând oameni înrobiți, metale prețioase și obiecte către și dinspre Mediterana.

Dr. Elizabeth Ashman Rowe, profesor asociat de istorie scandinavă la Universitatea din Cambridge, care nu a fost implicată în studiu, a declarat că descoperirile sunt interesante, dar nu surprinzătoare. Ea a spus că descoperirile anterioare sugerau că zona se afla sub controlul unei serii de conducători locali care dețineau puterea asupra unor regiuni mici și a unor situri comerciale.

Ceea ce ar putea fi revelator, odată ce săpăturile vor fi finalizate, este dacă un bărbat sau o femeie a fost înmormântat la locul de înmormântare al navei, a spus ea. Majoritatea persoanelor îngropate în nave care au fost descoperite erau bărbați, dar într-un sit din apropiere au fost găsite îngropate două femei.

Dr. Rowe a spus că o tapiserie brodată și alte artefacte găsite în sit indică faptul că una dintre femei ar fi putut fi o preoteasă, o „vrăjitoare” sau cineva cu putere sau responsabilitate religioasă semnificativă. Este posibil ca femeia îngropată cu ea să fi fost asistenta ei, a spus ea.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.