Avantajele și dezavantajele de a fi asistent stomatologic

Există multe cariere disponibile în industria dentară, dar poate una dintre cele mai populare poziții este cea de asistent stomatologic. Cele mai multe persoane care intră în acest domeniu obțin un fel de educație specializată prin intermediul unui program sau al unui colegiu comunitar. Pentru mulți, a fi asistent dentar este alegerea perfectă de carieră. Cu toate acestea, niciun loc de muncă nu este lipsit de dezavantaje. Dacă vă gândiți să deveniți asistent dentar, avantajele și dezavantajele de mai jos vă vor informa mai bine cu privire la ceea ce vă puteți aștepta în ceea ce privește această carieră și dacă este sau nu cea mai bună alegere pentru dumneavoastră.

Avantaj – Industria înregistrează creștere

Când vă gândiți la o alegere de carieră, este, de asemenea, important să analizați care va fi creșterea preconizată pentru această industrie. Potrivit Biroului de Statistică a Muncii, se așteaptă ca perspectivele de angajare pentru asistenții dentari să crească cu 25%, ceea ce trebuie să fie mai rapid decât media. În 2012, existau peste 300.000 de asistenți dentari în Statele Unite, un număr de angajați care se așteaptă să crească cu aproape 75.000 de lucrători în următorii ani. Această creștere este un element extrem de avantajos pentru această carieră. În esență, puteți fi siguri că atunci când intrați în acest loc de muncă, veți putea să rămâneți la acest loc de muncă datorită cererii.

Pros Contra de a fi asistent stomatologic

Pros Contra de a fi asistent stomatologic

Avantaj – Multă varietate

Dacă sunteți o persoană care apreciază sarcinile variate și provocatoare, atunci un post de asistent stomatologic ar putea fi pentru dumneavoastră. Asistenții dentari au o mare responsabilitate la locul de muncă și nicio zi nu este la fel. De exemplu, asistenții dentari sunt responsabili pentru sarcini precum asistarea la procedurile de tratament, dezvoltarea radiografiilor dentare, solicitarea istoricului medical al pacientului și luarea tensiunii arteriale, servind ca ofițer de control al infecțiilor, oferind pacienților instrucțiuni privind îngrijirea orală adecvată, ajutând la furnizarea de îngrijire dentară directă a pacienților, efectuând sarcini de management al biroului și multe altele. Aceste responsabilități și oportunitățile de educație suplimentară vă oferă, de asemenea, o mare mobilitate în carieră.

Avantaj – Salariul este bun

Un alt avantaj este că vă puteți aștepta la un salariu bun. Un asistent dentar începător se poate aștepta să fie plătit în jur de 22.000 de dolari pe an, în timp ce un asistent dentar cu experiență și multă responsabilitate este plătit cu 43.000 de dolari. Salariul mediu pe oră pentru această poziție este de aproximativ 17,00 dolari. În plus, asistenții dentari văd, de obicei, o creștere a salariului cu cât rămân mai mulți ani la locul de muncă. Așadar, există cu siguranță multe posibilități de avansare în carieră.

Avantaj – Lucrul cu oamenii

În ultimul rând, dar nu numai, este avantajul de a lucra cu oamenii. Cariera de asistent dentar este excelentă pentru persoanele care sunt orientate spre oameni. Dacă vă place să vă întâlniți cu pacienții, să lucrați cu nevoile lor și să îi ajutați să obțină o sănătate orală mai bună, atunci s-ar putea să fi găsit cariera perfectă pentru dumneavoastră.

Dezvantaj – Vătămări corporale

Lucrările care sunt de obicei orientate spre îngrijirea pacienților au dezavantajul vătămării corporale a angajatului. Deoarece asistenții dentari trebuie adesea să lucreze cu aparate cu raze X sau să stea în poziții incomode și dificile în timp ce tratează pacienții, aceștia sunt mai predispuși să sufere de dureri de spate, dureri de cap, amorțeală în brațe și încheieturi și dureri de gât. Pentru a combate această problemă, totuși, majoritatea asistenților dentari urmăresc să mențină un stil de viață sănătos și activ, care include exerciții fizice și stretching. În plus, există și alte resurse care ajută la ameliorarea durerii.

Dezvantaj – Salariu încă mai mic decât alte cariere în stomatologie

În timp ce salariul este destul de bun, acesta se situează încă destul de jos față de alte cariere în stomatologie. De exemplu, salariul mediu pentru un dentist practicant este de aproximativ 150.000 de dolari pe an, iar salariul mediu pentru un igienist dentar este de aproximativ 68.000 de dolari pe an. La sfârșitul zilei, un asistent dentar se clasează destul de jos în ceea ce privește salariul în comparație cu ceilalți colegi ai lor din industria dentară. Pe de altă parte însă, cu o educație suplimentară și rezistență la locul de muncă, asistenții dentari își pot crește și salariul și poziția în carieră.

Dezvantaj – Curățarea fluidelor corporale

De acord, dacă nu te poți descurca cu sângele și urina, atunci sunt șanse să nu te poți descurca să fii asistent dentar. Asistenții dentari au dezavantajul de a fi responsabili de curățarea sângelui și a urinei unui pacient. Acesta este poate unul dintre cele mai neplăcute aspecte ale slujbei, dar dacă te poți descurca și nu este o problemă pentru tine, atunci a fi asistent dentar poate fi în continuare o alegere bună de carieră pentru tine.

Rezumat

În general, slujba de asistent dentar este destul de pozitivă. Este un domeniu în care se intră relativ ușor, este foarte prietenos cu pacienții, sunt multe de învățat, salariul este bun, iar munca include o mulțime de sarcini variate. Deși este posibil ca uneori să trebuiască să curățați fluide corporale sau să aveți câte o durere aici sau acolo din când în când, asistenții dentari sunt de obicei mulțumiți de munca lor la sfârșitul zilei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.