Blog & Resurse

Masaj de reflexologieDeși se poate spune că toată lumea se confruntă ocazional cu o durere de cap, mai mult de 10 la sută din populația lumii suferă de migrene debilitante. Nu doar durerea este resimțită atunci când apar aceste migrene, ci și simptome precum greața, amețeala și sensibilitatea la lumină. Potrivit Migraine Research Foundation, mai mult de 90 la sută dintre cei care suferă de aceste migrene se confruntă cu migrene atât de severe încât nu pot funcționa în mod normal în timpul unui atac.

Tratamentul tradițional pentru migrene implică atât analgezicele eliberate fără prescripție medicală, cât și medicamentele mai grele eliberate pe bază de rețetă. Dar pentru cei care caută o abordare mai holistică, reflexologia pentru migrene poate fi capabilă să aducă o ușurare imediată a migrenelor.

Pentru mulți, aplicarea presiunii în anumite zone specifice ale picioarelor poate elibera energia blocată și încuraja organele corespunzătoare să înceapă să funcționeze așa cum ar putea. Deși există mai multe puncte de-a lungul picioarelor care pot servi la ameliorarea acestor simptome, cel principal este cunoscut sub numele de Tai Chong. Acesta este deosebit de important deoarece se află de-a lungul meridianului ficatului, care este esențial pentru a se asigura că energia circulă fără probleme prin organism.

Un studiu, efectuat încă din 1995 de către Consiliul Național al Consiliului de Sănătate din Danemarca, a constatat că 16 la sută dintre persoanele care au fost supuse reflexologiei s-au vindecat complet la trei luni după tratament. Dintre cei care nu au fost complet vindecați, 65 la sută au raportat o scădere semnificativă a simptomelor. Un alt studiu realizat în Danemarca a studiat migrene care fuseseră tratate ineficient cu morfină, ketogan și albergin. Fiecare dintre acești participanți a primit o medie de 12 tratamente de reflexologie. În timp ce 10 la sută au declarat că s-au simțit doar puțin mai bine, 75 la sută au spus fie că au simțit o îmbunătățire semnificativă, fie că nu au mai suferit deloc de migrene.

Pentru cei care doresc să vadă dacă reflexologia piciorului le poate ameliora migrenele, concentrați-vă pe punctul Tai Chong din vârful piciorului, în chingile dintre degetele mari și al doilea. Dacă vă confruntați cu simptome de migrenă pe ambele părți ale capului, acest lucru se poate face pe ambele picioare. Dacă simțiți simptome doar pe o parte a capului, concentrați-vă pe piciorul care se află pe partea opusă a corpului. Simțiți unde se intersectează oasele celor două degete. Glisați și apăsați cu degetul mare în depresiunea dintre acele oase, ținând timp de aproximativ un minut.

Punctul de presiune Tai Chong poate fi foarte puternic. Din acest motiv, nu este sfătuit pentru cele care sunt însărcinate, decât sub observație. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre reflexologie sau pentru a avea un plan de tratament conceput special pentru nevoile dumneavoastră, programați astăzi o întâlnire cu un terapeut licențiat.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.