Cât de frecventă este o citire falsă a etilotestului?

Un aparat etilotest este o mașină sau un dispozitiv utilizat în mod obișnuit de agenții de aplicare a legii pentru a măsura conținutul de alcool în sânge (BAC) al unei persoane, cum ar fi un șofer în timpul unui control în trafic care este suspectat de conducere sub influența alcoolului. Unele dispozitive sunt portabile, astfel încât pot fi transportate cu ușurință de către ofițerii de aplicare a legii. Alte modele sunt concepute pentru a fi staționare și amplasate în secțiile de poliție. Aceste dispozitive sunt comercializate și vândute sub diferite nume de marcă, inclusiv Alcosensor, Intoxilyzer, BAC Datamaster și Alcoscan.

Chiar dacă pe piață există mai multe dispozitive alcooltest, toate funcționează practic în același mod. Etiloscoapele măsoară conținutul de alcool din respirația unei persoane, spre deosebire de testele de sânge, care măsoară direct alcoolemia. Prin intermediul unei măsurători a conținutului de alcool, aparatul etilotest estimează alcoolemia persoanei. Este bine stabilit faptul că testele de alcoolemie în sânge sunt cel mai precis mod de a determina alcoolemia unei persoane. Cu toate acestea, din cauza cheltuielilor și a caracterului intrinsec intruziv al acestora, adică prelevarea de sânge din corpul unei persoane, aparatele Breathalyzer sunt cel mai frecvent utilizat de către organele de aplicare a legii pentru a evalua alcoolemia unei persoane. Agențiile de aplicare a legii din toate statele se bazează în mare măsură pe testele Breathalyzer pentru a acuza persoanele de DUI. De asemenea, procurorii folosesc adesea rezultatele alcooltestului ca bază pentru condamnările pentru DUI. Cu toate acestea, o varietate de factori externi pot afecta în mod direct acuratețea rezultatelor testelor de alcoolemie, la fel ca și erorile de administrare a dispozitivelor Breathalyzer. Ca urmare, unele studii estimează că aproximativ 23% dintre persoanele testate prin această metodă vor avea o alcoolemie reală semnificativ mai mică decât cea indicată, uneori cu până la 15%. Având în vedere că nivelul alcoolemiei poate determina dacă o persoană este condamnată pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și, în unele state, gradul infracțiunii de care este acuzată, obținerea unor rezultate ale alcoolemiei potențial false sau înșelătoare este extrem de problematică. Să aruncăm o privire mai atentă asupra unora dintre factorii externi și erorile de administrare care pot afecta rezultatul unui test de alcoolemie.

Refluxul gastroesofagian (GERD) și rezultatele alcooltestului

Există unele afecțiuni medicale care au un impact direct asupra citirii BAC-ului unei persoane. De exemplu, boala de reflux gastroesofagian (GERD) este o afecțiune medicală care poate afecta direct rezultatele testului de alcoolemie. De fapt, aceasta poate crea o citire fals pozitivă sau o eroare de citire a testului. Majoritatea aparatelor Breathalyzer sunt concepute pentru a măsura conținutul de alcool din mucoasa plămânilor dumneavoastră. Cu toate acestea, experții medicali sfătuiesc că aerul cel mai adânc din plămânii unei persoane este cel care oferă cea mai exactă măsură a conținutului de alcool din sânge. La o persoană care suferă de BRGE, alcoolul se poate muta efectiv din stomac în partea din spate a gâtului. Prin urmare, un individ cu GERD poate înregistra o citire mult mai mare și cu totul inexactă a alcoolemiei atunci când face un test cu aparatul etilotest.

De asemenea, chiar și indivizii care nu suferă de GERD pot înregistra citiri incorecte ale alcoolemiei de la aparatul etilotest dacă au mâncat recent o masă care produce o mare cantitate de reflux acid, cum ar fi mesele care sunt extrem de grase sau picante. Prezența acidului în respirație sau în gură poate distorsiona rezultatele BAC-ului pentru a produce un rezultat fals. Ca urmare, prezența GERD la un individ poate servi drept apărare la acuzațiile de conducere sub influența alcoolului în stare de ebrietate bazate pe rezultatele testului cu aparatul etilotest.

Rezultatele etilotestului și alți compuși chimici

Un aparat etilotest nu măsoară cu adevărat alcoolul, în sine. Mai degrabă, acesta măsoară de obicei nivelul grupului metil al compușilor chimici, despre care aparatul presupune că este alcool etilic. Acesta este în special cazul alcooltestului cu infraroșu. Există 70 – 80 de tipuri diferite în cadrul structurii grupului metil. Problema cu acest fapt referitor la alcooltest este că în respirația unui individ pot fi prezenți și alți compuși chimici care pot cauza rezultate fals pozitive la testul de alcoolemie. Unii dintre acești compuși chimici pot exista în respirația unei persoane ca urmare a următoarelor activități:

 • Respirând benzină, vopsea pe bază de ulei, propan sau vapori de lac
 • Producția de acetonă, care se găsește în mod obișnuit în respirația diabeticilor, precum și a persoanelor care au urmat dieta Atkins sau alte tipuri de diete sărace în carbohidrați care implică post.
 • Producția așa-numitului „alcool din gură” din următoarele:
  • Buruieli și eructații
  • Dentură
  • Boală perodontală
  • Vomită
 • Consumul de Listerine, alte tipuri de apă de gură, benzi pentru respirație și spray-uri pentru respirație
 • Utilizarea unor medicamente, inclusiv:
  • Nyquil
  • Albuterol
  • Sirop de tuse
  • Medicament pentru răceală
  • Medicament pentru dureri de dinți
 • Consumul de anumite pâini. produse de panificație
 • Consumul de alimente care conțin lichioruri
 • Utilizarea balsamului de buze
 • Utilizarea tutunului mentolat fără fum
 • Utilizarea pe bază de prescripție medicală a inhalanților, cum ar fi salbutamolul, salmeterolul și budesonida, care sunt utilizate în mod obișnuit pentru tratarea astmului

Un studiu estimează că prezența acetonei, de exemplu, poate adăuga un 0.06% la orice conținut de alcool existent, sau chiar să creeze o alcoolemie de 0,06% la o persoană care nu a consumat deloc alcool. Pe de altă parte, este un mit faptul că substanțele care maschează mirosul de alcool afectează rezultatele alcooltestului. Consumul de mentă, ceapă și usturoi poate acoperi mirosurile de alcool, dar nu va afecta într-un fel sau altul citirea alcooltestului. Prin urmare, în timp ce substanțele enumerate mai sus pot avea un impact asupra rezultatului testului Breathalyzer, substanțele care doar modifică mirosul de alcool nu îl vor afecta.

Temperatura aerului și a corpului și rezultatele testului Breathalyzer

Un alt factor exterior care poate modifica semnificativ rezultatele testului Breathalyzer este temperatura, include temperatura corpului și temperatura aerului. Faptul de a avea febră în momentul în care vă supuneți unui test de alcoolemie poate duce, de asemenea, la rezultate inexacte. În medie, pentru fiecare 1 grad în care temperatura corpului este mai mare decât cea normală, citirea alcoolemiei va crește cu 8%.

La fel, ritmul de respirație al unui individ poate avea, de asemenea, un impact direct asupra citirii alcoolemiei sale, așa cum este măsurată de un alcooltest. Exercițiile fizice viguroase, hiperventilația sau reținerea respirației timp de numai 30 de secunde pot afecta substanțial o rată a BAC-ului, cu până la 10%.

În cele din urmă, temperatura atmosferică poate afecta, de asemenea, citirile BAC-ului. Dacă dispozitivul etilotest nu este calibrat sau reglat pentru a ține cont de temperatura exterioară, un test etilotest care este administrat în aer liber poate afișa o citire incorectă.

Interferențe de radiofrecvență (RFI) și citirile etilotestului

Cu orice instrument care conține circuite electronice, inclusiv dispozitivele etilotest, există posibilitatea ca interferențele electromagnetice (EMI) de la alte dispozitive să interfereze cu citirile sau rezultatele instrumentului. Acest fenomen este poate cel mai bine ilustrat de efectul pe care un cuptor cu microunde îl poate avea asupra stimulatorului cardiac al unei persoane.

Alte instrumente, cu toate acestea, inclusiv multe instrumente care se găsesc în mod obișnuit în secțiile de poliție, cum ar fi emițătoarele radio de dispecerat, walkie-talkie, telefoanele mobile, computerele și chiar iluminatul fluorescent pot crea astfel de interferențe. Ca urmare, prezența acestor instrumente poate denatura citirea rezultatelor alcooltestului. Din nou, acest tip de interferență poate sta la baza contestării acurateței rezultatelor testului Breathalyzer în cazurile de conducere sub influența alcoolului.

Fără întreținere și testare corespunzătoare

Un alt defect potențial al dispozitivelor Breathalyzer este lipsa unei întrețineri de rutină și a unei testări adecvate. După cum a evidențiat un caz recent al Curții Supreme din Oklahoma, rezultatele alcooltestului pot fi insuficiente pentru a stabili DUI în cazul în care rezultatele pot fi eronate din cauza lipsei de întreținere sau a standardelor de testare pentru alcooltestul utilizat în cazul respectiv. Mai precis, departamentul de poliție implicat în acest caz nu avea standarde sau proceduri scrise care să reglementeze testarea sau întreținerea acestor dispozitive; ca urmare, aparatele au fost folosite timp de aproximativ cinci ani fără a fi testate pentru a determina dacă citirile lor erau încă exacte.

O altă problemă legată de întreținerea aparatelor de etilotest este necesitatea de a calibra aparatele în mod regulat. Dacă aceste dispozitive nu sunt întreținute în mod regulat și nu sunt calibrate în funcție de necesități, rezultatele testului cu aparatul etilotest al unei persoane pot fi inexacte. Agenții de aplicare a legii trebuie să păstreze o evidență precisă a calibrării și întreținerii fiecărui aparat Breathalyzer utilizat. Dacă nu reușesc să facă acest lucru, atunci aceste elemente sunt ușor de contestat în multe cazuri de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Lipsă de formare și lipsa de experiență a ofițerilor

Ofițerii de poliție ar trebui să fie instruiți în mod corespunzător în ceea ce privește utilizarea dispozitivelor Breathalyzer pentru a se asigura că acestea sunt administrate în mod corespunzător. De exemplu, aceste dispozitive trebuie adesea să fie calibrate înainte de utilizare. Un ofițer neexperimentat ar putea să nu reușească să calibreze în mod corespunzător sau să pregătească în alt mod dispozitivul înainte de a administra un test cu alcooltest în timpul unui control în trafic. Această administrare necorespunzătoare a testului poate da rezultate care sunt pur și simplu incorecte.

Să fim prudenți în evaluarea rezultatelor testului cu alcooltestul

După cum ilustrează aceste numeroase exemple, rezultatele testului cu alcooltestul pot fi afectate de o mare varietate de factori, de la factori de mediu la medicamente, de la consumul anumitor produse la eroarea operatorului. Lipsa de acuratețe documentată a rezultatelor testului Breathalyzer poate fi o parte integrantă a unei apărări puternice la acuzațiile de DUI. Având în vedere numeroasele circumstanțe diferite care pot afecta o citire a alcoolemiei obținută în urma unui test Breathalyzer, există multe alternative disponibile pentru a contesta rezultatele testului. Aceste contestații pot duce la motive pentru a negocia o acuzație sau o pedeapsă mai mică, sau chiar la respingerea acuzațiilor în unele cazuri.

Un avocat poate ajuta la găsirea citirilor fals pozitive ale alcooltestului

Contactați Wilson Law Firm și vorbiți cu avocatul T. Kevin Wilson, un avocat cu experiență în apărarea DUI din Virginia de Nord. Sunați gratuit la (800) DUI – LWYR sau (703) 361-6100 și primiți răspuns la întrebările dvs. juridice. Vom lupta din greu pentru drepturile dumneavoastră. De asemenea, vizitați site-ul nostru și descărcați copia GRATUITĂ a Ghidului de supraviețuire a arestării DUI/DWI – Mitul vinovăției, scris de avocatul T. Kevin Wilson. Citiți această carte și evitați greșelile comune care ar putea să vă afecteze cazul. În cele din urmă, puteți completa formularul scurt de mai jos.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.