Cât de importante sunt notele GRE la școala veterinară?

GRE pentru școala veterinară – Aflați cât de mult contează notele GRE pentru admiterea la școala veterinară și ce alți factori ar trebui să aveți în vedere pentru a ieși în evidență.

Vă doriți să fiți medic veterinar de când vă puteți aminti. Te-ai documentat cu privire la școlile de medicină veterinară pe care ți-ar plăcea să le urmezi, iar acum ești gata să începi să aplici. Sunt sigur că ați observat că unele școli solicită Graduate Record Examination (GRE). Și acum devii nervos.

Does Vet School GRE Scores Really Matter?

Poate că ești un anxios și rezultatele tale nu par să reflecte niciodată ceea ce știi cu adevărat. Și asta te face să te întrebi cât de multă greutate pune comisia de admitere în scorurile GRE de la școala veterinară. Ar putea un scor mai mic să vă afecteze șansele de a intra la școala veterinară pe care ați ales-o? Cum rămâne cu celelalte atribute ale tale, inclusiv GPA-ul, experiența de lucru cu animalele și pasiunea pentru acest domeniu?
În timp ce cerințele testului variază în funcție de școala de medicină veterinară, unele școli care cer GRE au un scor minim recomandat pentru care să te străduiești. Pregătirea pentru test este esențială și vă încurajăm să dați câteva examene de practică. Aceasta poate face ca testul real să fie mai puțin intimidant și vă poate crește scorul general. Și, deși nu există o cifră fixă care să vă garanteze acceptarea la școala de top pe care ați ales-o, unele școli împărtășesc scorurile lor medii GRE pentru școala veterinară și vă pot oferi profiluri „tipice” de candidați.

Factori importanți dincolo de scorurile GRE pentru școala veterinară

Programele veterinare se uită la un mix de criterii atunci când evaluează fiecare candidat. La Școala de Medicină Veterinară a Universității Ross, avem o viziune holistică a procesului de admitere, analizând nu doar notele și scorurile GRE de la școala de medicină veterinară, ci dând greutate și experienței, perseverenței și pasiunii tale de a deveni medic veterinar.

Pentru a vă crește șansele de a intra la școala veterinară pe care ați ales-o, este o idee bună să vă concentrați asupra consolidării celorlalte domenii ale cererii dvs. de înscriere.

GPA-ul dvs.

O mulțime de școli au cerințe minime de medie a notelor (GPA), atât pentru clasele dvs. de științe, cât și pentru GPA-ul general. Se va pune un accent mai mare pe GPA-ul dumneavoastră pentru cursurile de licență cu condiții prealabile. Concentrează-te pe cursurile tale de bază de științe și matematică pentru a te ajuta să îți sporești pregătirea pentru școala veterinară. Vă faceți griji că GPA-ul dvs. este pe partea inferioară? Nu vă considerați exclus. Re-concentrați-vă asupra condițiilor prealabile pe care este posibil să mai aveți nevoie să le completați și nu uitați, GPA-ul dvs. este doar o parte a portofoliului dvs. de aplicare care este evaluat de către comitetul de admitere.

Experiența dvs. de lucru cu animalele

Școlile veterinare vor să o vadă! Documentarea experienței tale de lucru cu animalele poate fi cea mai importantă parte a aplicației tale. O multitudine de școli cer un minim de cel puțin câteva sute de ore, iar unele pot aștepta chiar mai mult. Dacă puteți, încercați să dobândiți experiență de lucru cu o varietate de animale, inclusiv cu animale mari și mici, deoarece unele școli ar putea dori să vadă o defalcare a experiențelor dumneavoastră.

Când vă uitați cum să intrați la școala de medicină veterinară, rețineți dacă școala cere ca orele dumneavoastră să fie efectuate sub supravegherea unui medic veterinar practicant sau dacă va lua în considerare experiența generală cu animale, cum ar fi voluntariatul la adăpostul local de animale. La Ross Vet, preferăm ca experiența dvs. să fi avut loc sub supravegherea medicilor veterinari practicieni, dar o experiență comparabilă va fi luată în considerare.

Asigurați-vă că luați în considerare și documentați TOATĂ experiența dvs. relevantă în domeniul animalelor. Da, asta include orice cercetare, sau cluburi la care ați participat, cum ar fi 4-H și Clubul Vet din liceu. Programele școlilor veterinare doresc să vadă o varietate de experiențe. Gândește-te în acest fel, poți să câștigi numai note de 10 și să ai scoruri mari la GRE la școala veterinară, dar acestea nu contează cu adevărat dacă nu te simți confortabil în preajma unei varietăți de animale într-o varietate de situații.

Scrisorile tale de recomandare

Vai avea nevoie de scrisori de recomandare pentru a aplica la școala veterinară. Odată ce știi de câte scrisori ai nevoie, este important să alegi apoi evaluatorii potriviți care pot vorbi despre abilitățile tale de gândire critică, despre dedicarea ta față de profesie și despre calitățile tale pozitive. Comisiile de admitere doresc să audă de la cineva care a lucrat cu tine și care poate garanta pentru abilitățile și pasiunea ta pentru această carieră. Majoritatea școlilor preferă scrisori de la medici veterinari, precum și de la foști instructori. Luați legătura din timp cu evaluatorii dvs. și asigurați-vă că le furnizați orice informații suplimentare care le pot întări scrisoarea.

Sesajul dvs. personal

Dacă aplicați prin intermediul Veterinary Medical College Application Service (VMCAS)sau direct prin intermediul școlii pe care ați ales-o, este posibil să vi se ceară să trimiteți un eseu personal. În mod obișnuit, veți răspunde la una până la trei solicitări de eseu legate de obiectivele dvs. profesionale și calitățile personale. Comitetul de admitere dorește să audă despre obiectivele dvs. viitoare, despre modul în care puteți avea un impact ca medic veterinar și despre modul în care calitățile dvs. fac din dvs. cel mai bun candidat pentru a urma o carieră în medicina veterinară.

S eseurile dvs. ar trebui să reflecte pasiunea dvs. pentru animale și să demonstreze de ce ați fi un bun medic veterinar. Aveți grijă să folosiți exemple specifice. Toată experiența pe care ați dobândit-o lucrând cu animalele ar trebui să vă ofere un bun punct de plecare.

Interviul dumneavoastră

După ce ați trimis cererea completată, ați putea fi invitat la un interviu în persoană sau virtual cu comitetul de admitere. Acum este momentul să vă intensificați cu adevărat jocul. Începeți să exersați pentru interviurile dumneavoastră. Practica face perfecțiunea, iar școlile vor să vă vadă strălucind la interviu. Cu cât exersați mai mult, cu atât veți părea mai încrezător în fața comisiei de admitere.

În timp ce începeți să vă pregătiți pentru interviu, gândiți-vă la ceea ce ați dori să evidențiați în conversația dvs. Ați primit premii sau onoruri? Poate că ați ocupat o poziție de conducere sau ați participat la o activitate extracurriculară care poate vorbi despre perseverența dvs. sau vă demonstrează etica muncii. Prezentați realizările dvs. în școală și în afara școlii și nu uitați să vă îmbrăcați pentru a impresiona!

Deci, revenind la întrebarea dvs. inițială, „Contează scorurile GRE de la școala veterinară?”. Scorurile GRE contează, dar ele sunt doar o componentă a aplicației dvs. generale. Școlile de medicină veterinară doresc să aleagă studenți care vor deveni mari medici veterinari și examinarea întregului tău portofoliu de aplicații este cel mai bun mod de a evalua pentru acest lucru. Cu cât aplicația dvs. generală este mai puternică, cu atât mai mari sunt șansele dvs. de a fi acceptat la școala veterinară pe care o alegeți.

Aflați mai multe despre cerințele programului de doctorat în medicină veterinară (DVM):

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.