Care este diferența dintre un CRM și ESP?

În acest articol

CRM și ESP: două platforme software care vă ajută afacerea să comunice mai eficient cu clienții, potențialii clienți și partenerii dumneavoastră. Dar, care este diferența dintre CRM și ESP? Care dintre ele ar trebui folosită pentru a trimite campanii de e-mail marketing? Și, dacă folosiți deja un CRM, trebuie să folosiți și un ESP?

În această postare pe blog vom răspunde la aceste întrebări și vă vom oferi câteva informații despre cum să profitați de punctele forte ale fiecărei platforme și cum puteți folosi CRM și ESP împreună.

esp-vs-crm

Definiții: Ce este un CRM și un ESP?

Să începem cu elementele de bază și să definim ce este un CRM și un ESP:

 • CRM înseamnă Customer Relationship Management. Termenul include, în sens larg, practicile, strategiile și tehnologia/software-ul pe care o companie le folosește pentru a-și gestiona relațiile cu clienții. În această postare pe blog ne vom referi la sistemul CRM, adică la software-ul de afaceri.
 • ESP înseamnă Furnizor de servicii de e-mail. ESP este softul folosit de companii pentru a-și gestiona marketingul prin e-mail, cum ar fi pentru a trimite campanii promoționale prin e-mail.

Atât sistemul CRM, cât și ESP vă permit să comunicați cu clienții dumneavoastră și, prin urmare, poate vă întrebați de ce ar trebui să folosiți două sisteme pentru acest lucru? …sau de ce să plătiți pentru un ESP când folosiți deja un CRM? Răspunsul este legat de caracteristicile de marketing și capacitatea de livrare pe care le oferă un ESP și pentru care un sistem CRM nu este conceput. Să analizăm acest aspect mai în detaliu.

Caracteristici de marketing de la ESP pe care nu le veți găsi în CRM-ul dumneavoastră

O diferență notabilă între un ESP și un sistem CRM constă în cine din compania dumneavoastră va utiliza care sistem. În termeni simpli, vânzătorii dvs. vor lucra în sistemul CRM, în timp ce personalul de marketing va folosi un ESP pentru crearea campaniilor de e-mail marketing. Personalul dvs. de marketing va utiliza un ESP datorită numeroaselor caracteristici de marketing disponibile într-un ESP care nu se găsesc în sistemele CRM, cum ar fi:

 • Instrumente de optimizare a e-mailurilor, inclusiv testarea A/B a e-mailurilor.
 • Instrumente de proiectare a e-mailurilor, cum ar fi un editor de e-mailuri pentru a crea și construi mesaje de e-mail pentru campanii promoționale. Consultați editorul nostru de e-mail MailUp BEE!
 • Instrumente de automatizare a marketingului, cum ar fi filtrele de segmentare a abonaților și e-mailurile declanșate.
 • Raporturi detaliate de statistică a e-mailurilor, care includ statisticile de deschidere, clic, respingere și statistici mobile.
 • Instrumente de gestionare a dezabonaților.

Vă puteți baza pe capacitatea de livrare a ESP-ului dvs.

În întreaga lume, 17% dintre campaniile de marketing prin e-mail nu reușesc să ajungă la consumatori, ajungând direct în dosarul SPAM, conform unui raport recent al ReturnPath. Prin utilizarea unui ESP, livrabilitatea email marketingului dvs. este menținută la o stare bună, optimă. Din punct de vedere tehnic, ESP-ul dvs. vă poate ajuta:

 • Supravegheați și preveniți orice probleme de livrabilitate în campaniile dvs. de e-mail.
 • Configurați metode de autentificare a e-mailurilor, cum ar fi SPF, DKIM și DMARC.
 • Utilizați adresele IP de trimitere optimizate (grupate sau dedicate) ale ESP-ului dumneavoastră.

Integrați ESP-ul cu CRM-ul dumneavoastră

Combinația dintre funcțiile de marketing și livrabilitatea optimizată a unui ESP este ceea ce îl diferențiază de un sistem CRM. Pur și simplu nu este în ADN-ul sistemului CRM să se ocupe de componenta de marketing prin e-mail a comunicațiilor de afaceri. Acesta este motivul pentru care ar trebui să luați în considerare utilizarea unui ESP alături de sistemul dumneavoastră CRM! O soluție comună pentru utilizarea ambelor sisteme este să vedeți dacă există o integrare disponibilă, care să permită ambelor sisteme să vorbească între ele. De exemplu,

 • Dacă folosiți popularul CRM Salesforce și MailUp, puteți conecta ambele sisteme cu integrarea MailUp pentru Salesforce.
 • Dacă folosiți un alt sistem CRM, puteți verifica cum să îl integrați cu MailUp prin Zapier sau ne puteți contacta pentru orice întrebări!

Acest articol a fost scris de

Davide Benzoni

Davide Benzoni

Ai apreciat acest articol? Avem mult mai multe pentru tine aici.

Abonează-te acum pentru a primi cele mai recente știri despre Email și SMS Marketing.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.