Ce este Guest Posting și cum este folosit pentru SEO?

Dacă sunteți un blogger și nu sunteți complet mulțumit de nivelul de trafic condus către site-ul dumneavoastră, trebuie să vă puneți o întrebare simplă – merită să investiți mai mult timp în guest posting?

Dacă v-ați pus mintea la contribuție și vă cunoașteți bine meseria, răspunsul ar trebui să fie un da răsunător.

În ciuda unor speculații cu privire la longevitatea acestei strategii particulare de inbound marketing (vom ajunge la acest aspect mai târziu), postarea invitaților este încă una dintre cele mai bune modalități de a vă crește audiența și de a atrage trafic pe site-ul dvs.

Atunci, ce este guest posting în SEO, cum se face și ce ar trebui să știți despre el?

Bazele guest blogging-ului

Definiția de bază a guest blogging-ului este destul de simplă – înseamnă să postezi pe blogul altei persoane ca invitat.

Contribuiești cu conținut la blogul cuiva și în schimb primești un backlink extern către propriul blog și o expunere mai largă.

Este un concept simplu, cu o logică curată, win-win, dar de ce anume este guest posting-ul o idee bună?

Ce realizează guest posting-ul?

Pentru început, ce realizează guest blogging-ul din perspectiva invitatului?

Descoperă cele mai bune instrumente de marketing digital

Explorați câteva dintre instrumentele de marketing digital, inclusiv SEO, marketingul social media, comerțul electronic, marketingul de conținut, raportarea de marketing și multe altele pentru a reuși în online.

Vezi toate

În primul rând, guest blogging-ul este despre construirea de relații. Faceți networking cu alți bloggeri și stabiliți noi conexiuni care s-ar putea dovedi utile mai târziu.

Bloggerii pot fi oameni influenți, iar discuțiile lor reprezintă o mare parte din conversațiile de pe internet.

Prin intermediul postării ca invitat și prin cunoașterea oamenilor, ați putea ajunge indirect să vă creșteți influența în lumea social media.

În al doilea rând, guest blogging-ul vă introduce la un nou public. În esență, profitând de audiența blogului-gazdă, vă adresați unei comunități deja stabilite, gata să asculte ce aveți de spus.

Dacă adăugați valoare la experiența lor de lectură, atunci este probabil ca ei să se îndrepte spre blogul dvs. pentru a vă verifica și alte conținuturi. Un mare accent al guest blogging-ului este pus pe următorul, al treilea punct, dar efectul click-urilor efective către blogul dvs. nu ar trebui să fie neglijat.

În al treilea rând, guest posting-ul este important în lumea SEO (optimizarea motoarelor de căutare). Acesta este contextul în care se discută cel mai des, iar guest blogging-ul este într-adevăr o modalitate incontestabil de importantă de a atrage trafic către blogul tău.

Când postezi pe site-ul altei persoane, singurul lucru de care ar trebui să fii inflexibil este includerea de către aceasta a unui link către propriul blog.

Acesta poate fi încorporat în text, sau poate fi inclus în biografia autorului. Oricum ar fi încorporată, generarea acestor linkuri este unul dintre obiectivele principale ale blogurilor invitate.

Să fiți referențiat pe site-uri de renume, de calitate, este un factor important în modul în care marile motoare de căutare decid să vă clasifice blogul.

În timp, generarea acestor backlink-uri vă va ajuta să creșteți în clasamentul motoarelor de căutare. Acesta este motivul pentru care oamenii se referă la guest blogging ca fiind „bun pentru SEO”.

Dar ce face Guest Posting pentru site-ul gazdă?

În mare parte, este vorba despre generarea de conținut nou și interesant. De aceea, postările dvs. de invitat vor trebui să fie bune, mai ales dacă sunteți un mic pârnăiaș care dorește să publice pe o platformă cu mai multă reputație.

Din perspectiva gazdei, blogurile invitate sunt în esență conținut gratuit, și cine nu iubește conținutul gratuit? Bineînțeles, cu cât blogul este mai proeminent, cu atât își pot permite să fie mai pretențioși.

Există, de asemenea, ceva din vibrația de comunitate pentru blogurile invitate mai jos în lanțul trofic. Printre bloggerii mici și mijlocii, găzduirea blogurilor altora înseamnă să se ajute reciproc.

Dacă postați pe alte bloguri, este logic să oferiți aceeași curtoazie celorlalți. Este o strategie câștigătoare pentru ambele părți, iar amândoi veți beneficia de pe urma cooperării.

Cum să te ocupi de Guest Posting

Așadar, guest posting-ul este bun pentru SEO, îți face cunoștință cu un public nou și te ajută să-ți faci prieteni. Cum începi?

Primul pas, trebuie să găsești un blog care să te găzduiască. Există câteva moduri în care ați putea dori să faceți acest lucru. Există câteva site-uri care listează în mod activ blogurile care sunt pregătite pentru guest posting. Cu toate acestea, legăturile pot fi nesigure. Mai mult decât atât, s-ar putea să nu obțineți găzduirea de calitate pe care o urmăriți cu adevărat.

O bună și veche căutare pe Google este probabil cel mai evident lucru pe care trebuie să-l încercați. Doar tastați „top blog list” și vedeți ce apare.

Alternativ, puteți încerca o căutare avansată, specificând șiruri de fraze precum „scrie pentru noi”, și „blogging”. Acest lucru vă va ajuta să găsiți bloguri care caută în mod activ colaboratori invitați.

Dacă folosiți metoda încercată și testată a motoarelor de căutare, este pur și simplu o chestiune de a răsfoi și de a judeca blogurile pe care le găsiți.

Este vorba de a echilibra nevoia de calitate cu probabilitatea ca blogul în cauză să vă accepte.

În cele din urmă, trebuie doar să trimiteți o grămadă de e-mailuri. Ca orice proces de aplicare, va fi în mare parte un joc de numere și ar trebui să vă așteptați să fiți respins de o mulțime de ori.

Ați putea găsi, de asemenea, gazde bune de guest blogging căutând persoane care postează ca invitați pe site-uri pe care le citiți în mod regulat. Verificați autorul și vedeți pentru cine mai scrie.

În principiu, odată ce ați găsit un site bun, trageți firul și urmăriți unde duce – în esență, beneficiați de munca grea a celorlalți bloggeri invitați.

Puteți chiar să căutați pe Google folosind numele autorului și specificând termenul de căutare „guest post”.

Ceva la care să vă gândiți atunci când faceți guest blogging

Principalul lucru de care trebuie să țineți cont atunci când faceți guest blogging este natura linkurilor pe care le încorporați în textul dumneavoastră. Atunci când includeți linkuri în conținutul dvs., cuvintele reale legate prin hyperlink se numesc texte ancoră. Atunci când creați un link către o adresă URL, trebuie să vă asigurați că aceasta conține cuvinte care sunt utile.

Ce cuvinte sunt utile? Google folosește textele de ancorare pentru a evalua relevanța unei pagini, așa că includeți cuvinte cheie în textele de ancorare pe care le legați.

Asigură-te doar că nu exagerezi, deoarece Google penalizează și pentru linkurile spam. Ca și în cazul majorității strategiilor SEO, cel mai important lucru este să faceți tot ceea ce faceți în mod organic – dacă are sens.

Nu fiți prea greoi sau artificial cu legăturile pe care le încorporați. Mai presus de toate, asigurați-vă că legăturile sunt relevante. Și dacă sunt relevante, este probabil ca acestea să includă oricum cuvinte cheie.

Dar nu cumva guest blogging-ul este în declin?

În ultimii ani s-a făcut multă vâlvă cu privire la declinul guest blogging-ului ca strategie SEO.

Când a început guest blogging-ul, obținerea unui post pe un alt site era un semn de realizare. Motoarele de căutare au clasificat în consecință, iar backlink-urile au devenit un semnal de calitate.

Cum guest blogging-ul a devenit o metodă stabilită și bine cunoscută pentru stimularea SEO, bloggerii falși au început să producă spam pentru a obține backlink-uri. Astfel, backlink-urile în sine sunt mai puțin proeminente în mix atunci când vine vorba de ranking.

Dar asta nu înseamnă că guest blogging-ul este în declin. Atunci când Matt Cutts de la Google a avertizat împotriva folosirii guest blogging-ului pentru a îmbunătăți clasamentele, el a vrut să spună că nu ar trebui să se abuzeze de guest blogging.

Tot ce înseamnă asta pentru dumneavoastră este că ar trebui să fiți atenți la ceea ce găzduiți pe site-ul dumneavoastră și unde vă găzduiți materialele.

Nici un expert SEO nu știe de fapt exact cum procedează Google în ceea ce privește clasamentul. Cu toate acestea, este destul de bine cunoscut faptul că algoritmii Google sunt foarte buni la depistarea gunoiului și la a discerne calitatea.

Ei pot deosebi postările spam și link-urile produse în masă de conținutul original de calitate postat pe platforme renumite și înfloritoare.

Așa că, dacă sunteți un blogger onest, care caută să scrieți conținut de calitate și să stimulați SEO în același timp, nu aveți de ce să vă faceți griji.

Încă câteva cuvinte de precauție!

Înainte de a pleca, mai sunt încă unul sau două lucruri de care ar trebui să fii precaut atunci când încerci să-ți publici postările acolo.

La un moment dat, probabil că ți se va cere să plătești pentru a publica ceva pe un site gazdă. Pe lângă întrebarea dacă această strategie merită din punct de vedere economic, riscați de asemenea să fiți prins.

Paying for links is actually explicitly against the Google’s policy, and if they find you out, you could facing a heavy manual reduction in your search engine rankings as a result.

Un alt lucru la care trebuie să aveți grijă sunt rețelele private și domeniile abandonate. Acestea sunt doar domenii expirate cu un profil de link-uri. Oamenii cumpără aceste domenii vechi, adaugă niște conținut ieftin și vând link-uri.

Nu toate blogurile sunt ceea ce par a fi, așa că ar putea fi util să folosiți un site web numit Wayback Machine, care poate verifica istoricul unui domeniu.

În afară de asta, trimiterea de invitați este o modalitate destul de sigură și sigură de a vă îmbunătăți clasamentele și de a câștiga noi audiențe, așa că vânătoare fericită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.