Ce este inflația de note? Ce facultăți practică acest lucru?

Vă doriți să obțineți note bune la facultate. În parte, acestea sunt cele care vă ajută să obțineți un prim loc de muncă excelent după facultate. Ele pot duce, de asemenea, la alte realizări: admiterea la școala postuniversitară, onoruri și premii și multe altele.

Dar dacă frecventați un colegiu cu inflație de note, acel 4.0 s-ar putea să nu se simtă ca o realizare la fel de mare ca și cum ar fi fost dacă ați fi frecventat o școală care nu era cunoscută pentru umflarea notelor. Sigur, s-ar putea să ai o oarecare satisfacție de a avea o mulțime de note de 10 pe foaia matricolă, dar ce se întâmplă dacă toți ceilalți obțin și ei note de 10? Vor ști angajatorii și școlile de absolvenți?

Ce este umflarea notelor?

Școlile cu inflație de note acordă în mod obișnuit note mari multor studenți, în timp ce puțini studenți primesc C-uri, D-uri sau F-uri. Denumirea nu vorbește atât de mult despre performanța elevilor, cât despre politicile colegiului. Școlile doresc ca studenții să absolve și să obțină locuri de muncă bune sau să meargă la o școală postuniversitară – acest lucru se reflectă bine asupra lor – astfel încât inflația notelor este uneori o practică standard.

Deflația notelor, în schimb, înseamnă că este foarte dificil să câștigi un A sau un B, iar studenții primesc în mod obișnuit C-uri, D-uri sau F-uri. Între timp, ceea ce ar putea fi considerat o lucrare de A sau B la o altă școală nu primește note mari la o școală cu deflație de note.

Ce facultăți au inflație de note?

Multe facultăți și universități de top sunt acuzate de inflație de note. Cei mai mulți membri ai Ivy League sunt renumiți pentru aceasta. Țineți cont de faptul că majoritatea colegiilor nu fac publice datele GPA, așa că dovezile sunt în mare parte anecdotice.

O medie GPA ridicată este adesea cel mai mare indicator al inflației notelor. Într-un sondaj al promoției Harvard din 2016, respondenții au avut o medie GPA raportată de 3,65 – aproape echivalentul unui A-. Doar 11 la sută dintre seniorii din acel an au raportat o GPA mai mică decât o medie de B+.

Yale este, de asemenea, adesea acuzată de inflație de note. Potrivit unui sondaj realizat de Yale Daily News, 92 la sută dintre cadrele didactice care au răspuns au declarat că sunt de părere că universitatea are inflație de note. Articolul corespondent a afirmat că pragul cum laude pentru promoția 2017 a fost de 3,80, ceea ce indică faptul că 30 la sută dintre studenți au absolvit cu această medie sau cu o medie mai mare.

În mod similar, colegiile de artă liberală de top au adesea inflație de note. La începutul acestui an, facultatea Williams College a votat pentru a începe să pondereze un A+ ca fiind 4,33 în loc de 4,00. Ca parte a moțiunii, s-a dezvăluit că un A+ a fost acordat de 212 ori în anul universitar 2009-2010, în timp ce a fost acordat de 426 de ori în anul universitar 2018-2019, ceea ce sugerează că notele au cunoscut o creștere în ultimul deceniu. De asemenea, merită menționat faptul că majoritatea facultăților, inclusiv cele de top, nu fac distincție între un A și un A+ atunci când vine vorba de ponderarea GPA (4,0 este folosit pentru ambele).

Acum, chiar dacă facultățile au o inflație generală a notelor, multe specializări STEM se confruntă cu o deflație a notelor, cel puțin în comparație cu colegii lor din alte specializări. Acest lucru se datorează faptului că cursurile pentru aceste specializări sunt adesea menite să îi „elimine” pe cei nepregătiți pentru medicină și pentru cariere cu miză ridicată similare.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.