Ce este structura site-ului web? De ce este importantă structura?

Începerea unui blog/site web în zilele noastre nu este o sarcină dificilă, dar creșterea vizibilității acestuia și îmbunătățirea rangului este sarcina uriașă cu care ne confruntăm după aceea. Aceasta este cea mai mare provocare pentru bloggeri, întreprinderile mici și proprietarii de site-uri web personale.

Site-urile cu timp de încărcare mai mare de 3 sec duce la o rată mai mare de bouncing și aici intră în rol structurile site-ului.

Structura site-ului web - 6

După cum știm că un oraș bine structurat permite locuitorilor săi să se deplaseze într-un mod strategic ajutându-i să se orienteze, așa se întâmplă și în cazul site-ului web.

Un site web este alcătuit din diverse pagini și postări și trebuie să fie categorisit într-o structură de site web excelentă, care va permite utilizatorilor să navigheze cu ușurință prin tot conținutul.

Site web - 1 conținut spaniol englez seo arabic html

Site web - 1 conținut spaniol englez seo arabic html

Acum, să înțelegem ce este structura site-ului web și de ce este importantă pentru site-urile web.

Carte de materii

Ce este de fapt structura unui site web…

Structura unui site web se referă la modul în care este configurat un site web, adică modul în care sunt interconectate pagina de pornire, paginile de categorii și etichete și alte pagini importante.

Structura ideală a oricărui site ar trebui să semene cu o piramidă cu pagina de pornire în partea de sus și categoriile cu subcategorii sub ea.

Site web - 2

Site web - 2

Locul de atenție al utilizatorului este foarte scurt în acest internet în ritm rapid, astfel încât structura site-ului dvs. ar trebui să se concentreze în principal pe oferirea unei experiențe excelente utilizatorilor dvs. și pentru a permite crawlerelor motoarelor de căutare să parcurgă în mod corespunzător site-ul dvs. pentru o indexare mai rapidă (pentru a se clasa în motoarele de căutare, cum ar fi Google).

Trebuie să vă gândiți la publicul țintă în timp ce decideți structura site-ului dumneavoastră.

Site-ul nestructurat va duce la o rată de respingere mai mare, ceea ce va duce la o vizibilitate mai mică a site-ului dumneavoastră. În timp ce structurile mai bune ale site-ului au ca rezultat o clasificare mai mare în motoarele de căutare, deoarece pentru modul în care este structurat un site este un semnal de clasificare important pentru Google.

Algoritmul Google ia informații de la utilizatori pentru a clasifica orice site.

Așa că, dacă un utilizator stă pe orice site web pentru cel mai mult timp, ceea ce se întâmplă datorită unei structuri bune a site-ului, rezultă în scăderea ratei de respingere, îmbunătățind în cele din urmă clasificarea site-ului.

Cum afectează structurile slabe ale site-urilor web afacerile? îmbunătățirea accesibilității și a ux-ului pentru utilizatori

Multe rapoarte, inclusiv studii realizate de Backlinko, Neil Patel au arătat că chiar și o creștere de o secundă a timpului de încărcare a paginii poate duce la o rată de respingere mai mare și la scăderea veniturilor.

Și o creștere de 100ms a timpului de încărcare este aproape egală cu o scădere de 11% a traficului și o reducere de 6% a vânzărilor.

Site-uri web - 3

Site-uri web - 3

De asemenea, pentru majoritatea site-urilor web, motoarele de căutare conduc cea mai mare parte a traficului lor, astfel încât, dacă crawlerele motoarelor de căutare au dificultăți în a înțelege despre ce este vorba pe site-ul dvs., atunci site-ul dvs. va obține poziții scăzute și, prin urmare, mai puțin trafic.

Și, după cum știți, mai puțin trafic înseamnă mai puține lead-uri sau vânzări și, în cele din urmă, mai puține venituri.

Importanța structurilor site-ului

  • Este un aspect crucial al performanței SEO a site-ului, dar este încă fenomenul cel mai puțin luat în considerare. O structură bună a site-ului îmbunătățește experiența utilizatorului. Dacă un site este atrăgător pentru utilizatori, atunci este atrăgător și pentru motoarele de căutare.
  • Când pagina de start a unui site este legată de fiecare subpagină importantă, aceasta facilitează căutarea de către crawlere a site-ului dumneavoastră. Crawlerele trec cu ușurință prin fiecare pagină datorită căreia fiecare categorie și subcategorie poate fi vizibilă pentru utilizator.
  • Dacă utilizatorii pot naviga cu ușurință prin site-ul dvs., pot găsi fără probleme informațiile sau produsele pe care le caută, șansele ca aceștia să devină clienții dvs. sunt foarte mari.
  • O structură bună a site-ului este necesară pentru a obține sitelinks de la google. Sitelinks nu sunt ceva ce puteți descărca de la google webmaster tool, Este recompensat de Google pentru ușurința de utilizare.

Codul simplu pentru a crea un site pentru cea mai bună experiență de utilizare, obținerea de crawlere și indexare de către spider și clasamentul ridicat este de a vă clasifica site-ul în diferite subcategorii legate între ele.

Cum să proiectați o structură bună pentru site-ul dvs. web?

Site web - 4

Site web - 4

Proiectarea unei structuri bune a site-ului pare ușoară și este ușoară pentru site-urile mici sau pentru bloguri, dar pentru site-urile medii și mari, menținerea unei structuri bune a site-ului poate fi o problemă foarte mare uneori.

Chiar dacă aveți un site mic, dar dacă aveți planuri de a vă extinde site-ul în viitor, a avea o structură bună vă poate ajuta foarte mult pe termen lung.

Așa că, să înțelegem câteva dintre modalitățile de a crea o structură a site-ului.

1. Planificarea site-ului înainte de a crea o pagină sau structura de legături a site-ului și accesibilitatea ux a utilizatorului

Dacă sunteți la început și dacă nu v-ați început încă site-ul, atunci este cel mai bun moment pentru dvs. să vă planificați structura site-ului acum.

Înainte de a începe să creați orice pagină sau categorie, planificați mai întâi structura dvs. Folosiți hârtie cu creion sau foaie de excel sau orice altceva cu care vă simțiți confortabil pentru a face același lucru.

Câteva puncte pe care ar trebui să le urmați în timp ce creați o structură de site sunt:

  • Utilizați logica în timp ce creați structura și nu doar instinctul dumneavoastră. Subcategoriile ar trebui să fie legate de categoria principală, iar categoriile principale ar trebui să fie legate de tema generală a site-ului dvs. web.
  • Încercați să mențineți categoria principală între două și șapte, cu excepția cazului în care aveți de gestionat un site foarte mare.
  • Utilizați numai acele subcategorii care sunt strâns legate de categoria principală, deoarece subcategoriile care nu sunt legate pot face ca structura să fie puțin dezechilibrată.
  • Dați nume adecvate categoriilor și subcategoriilor dvs. având toate cuvintele cheie relevante.

2) O bună structură URL a site-ului

O structură URL bună, aliniată cu structura generală a site-ului dvs. este importantă deoarece URL-urile au o valoare foarte importantă în SEO (optimizarea motoarelor de căutare).

Păstrați structura URL simplă, cu cuvinte simple și ușor de înțeles, evitând în același timp simbolurile sau numerele inutile în URL. Și încercați să păstrați URL-urile bogate în cuvinte cheie, astfel încât să vă poată aduce beneficii pe termen lung.

Site-uri web - 5

Site-uri web - 5

Tip: Asigurați-vă că navigarea site-ului dvs. este vizibilă în mod corespunzător și pe versiunea mobilă a site-ului dvs., deoarece Google se concentrează mai mult pe site-urile web mobile, iar structurile site-ului trebuie să fie vizibile în mod clar pe versiunea mobilă a acestuia.

Concluzie

Un site bine structurat este necesar pentru o clasare mai bună și un trafic crescut. Ajută atât cititorii, cât și motoarele de căutare să navigheze cu ușurință pe site-ul dvs.

Este nevoie să planificați înainte de configurarea site-ului web, dar dacă nu l-ați structurat înainte, acum puteți reproiecta site-ul web în totalitate pentru un impuls mai mare de SEO.

Și nu ignorați acest lucru, deoarece structura site-ului este baza oricărui site web și este unul dintre cei mai importanți factori SEO.

Vă mulțumim că ați citit articolul nostru despre arhitectura site-ului web

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.