Ce format este potrivit pentru următoarea postare pe blog?

Alegerile sunt dificile.

Și atunci când vine vorba de alegerea formatului potrivit pentru următoarea postare pe blog, există o mulțime de opțiuni din care puteți alege. Poate că postările de tip how-to sunt punctul tău forte. Sau poate că pur și simplu nu puteți rezista listei. Dar doar pentru că aveți un format de semnătură, nu înseamnă că acesta este neapărat potrivit pentru subiectul despre care scrieți pe blog.

Aah … decizii, decizii.

Este în regulă totuși! Suntem aici să te ajutăm să treci peste asta. Așa că, în acest articol, voi descompune câteva dintre cele mai populare tipuri și formate de postări pe blog pentru a vă ajuta să determinați care este cel potrivit pentru ideea de blog pe care o aveți în capul vostru.

Acesta fiind spus, țineți cont de faptul că unele postări se pot încadra chiar între două sau mai multe formate. Am scris postări de thought leadership care, probabil, ar putea fi clasificate și ca postări de tip listă. Și dacă le-aș fi adăugat un SlideShare? Ar fi încălecat trei!

Ideea este să recunoașteți că nu există doar un singur tip de post de blog pe care îl puteți crea – și că unele formate sunt mult mai potrivite pentru anumite idei decât altele. Un alt lucru de luat în considerare este că, de multe ori, totul se va rezuma la unghiul din care abordezi un subiect. De exemplu, dacă aș vrea să scriu un post despre social media, probabil că există un unghi diferit pe care l-aș putea adopta și care ar funcționa pentru fiecare dintre următoarele formate. Totul va depinde de unghiul pe care voi decide să îl iau.

→ Descărcați acum: 6 șabloane gratuite de postări pe blog

Tipuri și formate de postări pe blog

 1. Cum…To Post
 2. The Listicle
 3. The Curated Post
 4. The Thought Leadership Post
 5. The Fun Post
 6. The ‘What’ Post
 7. The ‘Why’ Post
 8. The Feature Story
 9. The FAQ Post
 10. The Interview Post
 11. The SlideShare Post
 12. The Infographic Post
 13. The Newsjack
 14. The Comparison Post

The How-To Post

Format: Ghid pas cu pas care le spune cititorilor dvs. cum să facă ceva.

exemplu de format de post de blog de tip how-to care are titlul "cum să scrii o semnătură de e-mail" cu pașii afișați dedesubt

Este unul dintre cele mai comune formate de post de blog pentru bloggerii de afaceri. Este perfect logic, având în vedere că postările de tip how-to sunt în mod inerent educaționale și sunt excelente pentru a genera trafic din căutarea organică. Folosiți postările de tip how-to atunci când subiectul dvs. are legătură cu educarea publicului dvs. despre cum să facă ceva ce s-ar putea să nu știe cum să facă.

De multe ori, postările de tip how-to pot fi, de asemenea, întărite prin susținerea unor componente vizuale pentru concepte care se pretează la explicații vizuale, cum ar fi un videoclip instructiv sau un ajutor vizual.

Download a Free How-To Blog Post Template Here

Exemple:

 • Cum să scrieți o semnătură de e-mail grozavă
 • Cum să creați un raport social media
 • Cum să scrieți un articol de blog: A Step-by-Step Guide

The Listicle

Format: Listă de articole sau conținuturi similare.

exemplu de postare pe blog de tip listicle cu titlul listei "exemple de postări interactive pe blog" și lista de articole dedesubt

Un alt format foarte popular de postare pe blog, postarea de tip listă (denumită în mod obișnuit „listicle”), se caracterizează prin conținut organizat într-o listă. Postările de tip listă sunt ușor de recunoscut după titlurile lor, deoarece includ de obicei un număr în titlu, și sunt formate foarte bune pentru bloggerii începători, deoarece sunt foarte formulaice. Din nefericire, din acest motiv, listele au căpătat o reputație proastă și sunt deseori percepute ca fiind bucăți de conținut de calitate scăzută … probabil pentru că există într-adevăr o mulțime de list posts de rahat.

Dar atunci când sunt făcute corect, listele de postări sunt excelente pentru postările care caută să adune sfaturi, tactici sau idei sub un anumit subiect, și pot avea ca rezultat un conținut de înaltă calitate. În plus, oamenii le adoră! Pentru a afla cum să creați o postare listă de înaltă calitate, consultați această postare. (Bonus: se întâmplă, de asemenea, să fie un exemplu excelent de postare de listă în sine, pe lângă cele câteva de mai jos.)

Download a Free Listicle Blog Post Template Here

Exemple:

 • 10 moduri de a face ca postarea dvs. pe blog să fie interactivă
 • 10 calendare, instrumente, & șabloane de social media pentru a vă planifica conținutul
 • 12 dintre cele mai bune tehnici de marketing pentru 2020

The Curated Post

Format: Evidențiază și curatoriază conținut (de obicei extern) în jurul unei anumite teme.

Exemplu de postare curatorială pe blog care a compilat o listă de discuții Ted cu video încorporatO altă postare care a primit istoric (dar nemeritat) o reputație proastă este postarea curatorială. Deși uneori este perceput ca fiind leneș și lipsit de originalitate, conținutul curatoriat poate fi, de fapt, extrem de util pentru cititori, deoarece componenta de cercetare a acestora poate consuma foarte mult timp, iar rezultatul final este o compilație de resurse utile, toate într-un singur loc.

Postarea curatoriată este ideală pentru agregarea de conținut, cum ar fi exemple din industrie, statistici, citate și videoclipuri – printre altele. Este, de asemenea, excelent pentru a construi relații cu ceilalți bloggeri și afaceri pe care le evidențiați în cadrul conținutului dumneavoastră curatoriat.

Exemple:

 • 15 Phenomenal TED Talks You Need to Watch Today
 • 43 Messaging App Stats That Marketers Should Know
 • 15 Examples of Brilliant Homepage Design

The Thought Leadership Post

Format: Date sau opinii originale menite să îl facă pe cititor să se gândească.

exemplu de postare de tip "thought leadership" care include date originale dintr-un experiment împreună cu o secțiune intitulată "ce am învățat"

Unul dintre cele mai dificile tipuri de postări de scris, postările de tip „thought leadership” iau de obicei forma unor pontificări despre lucruri precum încotro se îndreaptă industria sau tendințele din industrie care par să apară și ce înseamnă acestea.

Din acest motiv, nu sunt cu adevărat tipul de post pe care vă puteți decide să le scrieți din senin, de genul: „O să scriu un post de thought leadership astăzi!”. Mai degrabă, ele sunt, de obicei, rezultatul unei examinări atente a unor lucruri pe care le-ați observat sau la care v-ați gândit de-a lungul timpului, și tind să fie de natură speculativă și, uneori, controversată. Ele tind, de asemenea, să stârnească niște discuții grozave!

Exemple:

 • Predictive SEO: How HubSpot Saves Traffic We Haven’t Lost Yet
 • Can B2C Marketing Succeed on LinkedIn?
 • How Our Marketing Team Used Sprint Planning While Working Remotely

The Fun Post

Format: Divertisment.

exemplu de postare amuzantă pe blog cu un video încorporat din trailerul unui film cu kurt russel în ținută de dans

Pentru că cui nu-i place să râdă, să zâmbească sau să fie uimit? Conținutul al cărui scop principal este să distreze are un loc în mixul dvs. de conținut și poate fi foarte revigorant pentru publicul dvs. – atâta timp cât este cu moderație.

Aceste tipuri de postări sunt excelente pentru a fi publicate în timpul sărbătorilor, la sfârșitul zilei, la sfârșitul săptămânii și în alte momente în care publicul dvs. este epuizat, se relaxează sau ar putea avea nevoie de o pauză de la unele dintre cele mai, ăăă, intelectuale conținuturi de pe web. Asigură-te doar că rămâi fidel obiectivului general al blogului tău, asigurându-te că conceptul postării tale amuzante are o legătură relevantă. Pentru mai multe informații despre beneficiile conținutului distractiv, iată de ce ar trebui să publicați conținut doar pentru valoarea de divertisment din când în când.

Exemple:

 • Cele mai bune 20 de filme de vânzări din toate timpurile
 • 15 întrebări de interviu amuzante, ciudate, & neașteptate (cu exemple de răspunsuri)
 • 26 dintre cele mai amuzante tweet-uri despre Social Media pe care le-am văzut vreodată

Postul „Ce”

Format: Explicarea unui concept.

Exemplu de postare de blog "ce" cu titlul unui concept "scopul marketingului" împreună cu o explicație a acelui concept dedesubt

Postarea „ce” este perfectă pentru conținutul de tip introductiv orientat către un public începător. În general, postarea „ce” servește la introducerea și explicarea unui concept, fie că este vorba despre o tendință din industrie, o tactică sau un instrument; și, de obicei, subliniază ce este și de ce ar trebui să vă intereseze. Legătura către sau includerea unui call-to-action pentru un conținut mai aprofundat, intermediar (cum ar fi un ebook sau o altă postare pe blog) despre subiect la sfârșitul postării este o bună practică excelentă pentru postările „ce”.

Download a Free „What Is” Blog Post Template Here

Exemple:

 • Ce este marketingul contextual și de ce este important
 • Ce este un blog, & De ce ar trebui să creați unul
 • Care este scopul marketingului?

Postul „De ce”

Format: Explicarea motivului pentru care un concept este important.

Exemplu de postare de blog de tip

Aceste postări sunt excelente atunci când încercați să atrageți atenția și să subliniați importanța sau semnificația unui anumit subiect, fie că este vorba de o tendință, un instrument sau un concept în general. Având în vedere natura lor, aceste tipuri de postări tind să fie, de asemenea, destul de introductive. În aceste postări, este inteligent să vă susțineți argumentul „de ce” cu exemple de sprijin, fapte și statistici care vă vor ajuta să convingeți cititorul că subiectul este ceva ce ar trebui să îi intereseze. Gândiți-vă la el ca la un fel de articol persuasiv.

Exemple:

 • De ce ar trebui marketingul să implementeze conținutul generat de utilizatori: 23 de statistici pe care trebuie să le cunoașteți
 • De ce directorul de analiză de la HubSpot vrea să faceți datele mai umane
 • De ce cumpărarea listelor de e-mailuri este întotdeauna o idee proastă (și cum să vă construiți lista dvs. gratuit)

Articolul de fond

Format: Imită stilul unei povești de interes uman, detaliind concepte și idei de interes specific pentru piață.

exemplu de postare de tip feature story care oferă comentarii despre o tendință

Acest tip de postare este excelent pentru subiecte, persoane sau tendințe care merită o cercetare și un comentariu mai aprofundat și detaliat. Unul dintre cele mai jurnalistice tipuri de postări de blog, aceste articole tind să fie greu de definit într-o declarație generală și mai mult de genul de postări de tipul „vei ști când îl vei vedea”.

Exemple:

 • Am descărcat datele mele de pe Facebook și a devenit ciudat rapid
 • Echipa de marketing a lui HubSpot a lucrat de la distanță timp de o săptămână. Iată ce am învățat.
 • Moartea cookie-ului de la terți: What Marketers Need to Know

The FAQ Post

Format: Formatul de întrebări și răspunsuri (Q&A).

exemplu de postare faq pe blog care conține mai multe întrebări despre seo și răspunsurile lor

Postarea FAQ este un alt format care este excelent pentru bloggerii începători, având în vedere că formatul Q&A este un șablon încorporat. Aceste postări sunt grozave pentru abordarea întrebărilor comune pe care le are publicul dumneavoastră, grupate sub un anumit subiect.

O modalitate excelentă de a genera postări de acest gen este să cereți departamentelor dumneavoastră de vânzări și servicii – oamenii care vorbesc tot timpul cu clienții potențiali și actuali – să scrie orice întrebări comune pe care le aud. De asemenea, puteți colecta întrebările pe care le primiți din comentariile de pe bloguri și de pe rețelele de socializare, precum și întrebările participanților în timpul seminariilor web. Aceste întrebări sunt un material excelent pentru postări de tip Q&A și, ca urmare, pot deveni resurse excelente și pentru echipele dvs. de vânzări și servicii.

Exemple:

 • Definiția SEO în 100 de cuvinte sau mai puțin
 • Răspunsuri la 18 întrebări SEO pe care v-a fost prea frică să le puneți
 • Răspunsuri la cele mai frecvente 19 întrebări despre testarea A/B

Postul cu interviuri

Format: Perspective citate de o terță parte. Se poate manifesta și în formatul Q&A.

Exemplu de postare pe blog de interviu cu un citat stilizat de la persoana intervievatăSimilar cu postările în format Q&A – deoarece aceste postări pot fi, de asemenea, formatate ca Q&A – este postarea de interviu. Fantastice pentru a introduce perspectiva unei terțe părți asupra unui anumit subiect, postările cu interviuri sunt, de asemenea, excelente pentru a dezvolta relații cu experții din industrie sau cu persoanele influente pe care le intervievați. De asemenea, ele deschid oportunitatea unei mai mari atingeri, mai ales dacă persoana intervievată împărtășește postarea rezultată cu rețelele sale.

Exemple:

 • Cum să te ridici deasupra mediocrității în marketing, potrivit lui Ann Handley
 • Cum să implementezi o inteligență artificială accesibilă în 3 pași, potrivit directorului Institutului Marketing AI
 • 202020 Social Media Trends, potrivit profesorului de social media de la HubSpot

Postul SlideShare

Format: Conține o prezentare SlideShare încorporată.

exemplu de postare pe blogul slideshare cu slide deck-ul hubspot culture codePosturile care sunt construite în jurul unei anumite prezentări SlideShare necesită un pic mai multă investiție de timp și mai multă pricepere în materie de design decât o postare medie bazată pe text, dar rezultatele merită de obicei. Conținutul care se pretează bine (dar nu se limitează) la prezentările SlideShare include curatoria exemplelor vizuale, citate, grafice, concluzii rapide și povestiri generale. Postările axate pe SlideShare sunt, de asemenea, o hrană excelentă pentru social media, deoarece conținutul vizual este atât de ușor de partajat și de socializat (Sugestie: LinkedIn deține, de asemenea, SlideShare 😉 )

Exemple:

 • The HubSpot Culture Code: Crearea unei companii pe care o iubim
 • 21 Hidden LinkedIn Hacks Revealed
 • 10 dintre cei mai buni povestitori din lume

The Infographic Post

Format: Prezintă un infografic încorporat.

exemplu de postare infografică pe blog cu un infografic încorporat în conținut

Similar cu postarea SlideShare, postarea infografică este, de asemenea, una cu angajament ridicat și recompensă mare. Infografiile, atunci când sunt făcute bine, sunt foarte ușor de partajat și sunt susceptibile de a genera linkuri de intrare, dar aveți nevoie de niște abilități de design pentru a le realiza – sau de banii necesari pentru a externaliza crearea lor către un designer. Infografiile sunt excelente pentru a compila date și statistici într-un mod vizual. Ele sunt, de asemenea, excelente pentru a organiza informațiile într-un format cronologic sau pentru a prezenta sfaturi vizuale.

Download a Free Infographic Blog Post Template Here

Exemple:

 • The State of Content Marketing 2020
 • Are You an Intelligent Marketer?
 • 9 moduri de a face un CV pe care angajatorii îl vor detesta

Stiri

Formatul: Capitalizează ceva din știri în timp util.

exemplu de postare pe blog de tip newsjacking care prezintă un studiu demn de știri

Dacă nu sunteți familiarizat cu termenul, newsjacking se referă la practica de a profita de popularitatea unei știri pentru a vă susține obiectivele de vânzări și marketing. Aceasta necesită monitorizarea atentă a știrilor și, atunci când este făcută corect, o postare de newsjacking va lega în mod relevant știrea de industria dvs. în timp util.

Pentru a identifica și valorifica oportunitățile de newsjacking, încărcați-vă cititorul RSS cu o combinație de publicații de știri populare și publicații populare din industrie – oriunde ați putea descoperi potențial știri relevante pentru ceea ce interesează publicul dvs. Nu ați mai făcut niciodată jacking de știri? Consultați aceste patru formule simple de newsjacking de urmat.

Download a Free Newsjacking Blog Post Template Here

Exemple:

 • 68% dintre americani încă își iau știrile de pe rețelele de socializare, chiar dacă nu au încredere în ele
 • Cum pot profita micile afaceri de pachetul de stimulare australian
 • Anunțurile închise cresc semnificativ pe măsură ce luna mai se apropie de sfârșit

Postul de comparație

Format: Compară două lucruri pentru a ajuta cititorul să ia o decizie.

exemplu de postare de blog de comparație care arată diferența dintre ebook-uri vs whitepaper-uri și când ar fi oportună utilizarea fiecăruia

În etapa de considerare a călătoriei cumpărătorului, buyer persona dvs. ar putea să compare două soluții diferite pentru a-și rezolva problema. În Etapa de decizie a călătoriei cumpărătorului, buyer persona dvs. s-ar putea să se fi decis deja asupra tipului de soluție pe care dorește să o cumpere, dar caută să compare concurenții pentru a decide care este furnizorul potrivit pentru ei.

În oricare dintre scenarii, puteți interveni cu conținutul blogului dvs. și puteți oferi informații utile în timp ce aceștia iau o decizie. Articolele de comparație care nu sunt prea părtinitoare și care conțin defalcări situaționale au potențialul de a oferi multă valoare pentru audiența dvs.

Acest tip de articol de blog este, de asemenea, de mare intenție la punctele de cotitură decizionale, așa că doriți să faceți o treabă bună și să oferiți oportunități de conversie.

Exemple:

 • Ebooks vs. Whitepapers: Pe care dintre ele ar trebui să le alegeți?
 • Optimizați sau faceți publicitate? Comparând Organic vs. Paid Social Media
 • Account-Based Marketing vs. Inbound Marketing: Care este diferența?

După cum probabil ați observat, există chiar o mulțime de suprapuneri între cele mai comune tipuri și formate de bloguri. Ceea ce contează este să înțelegeți de ce cititorul dvs. ar ateriza pe post, ce ar căuta și cum puteți oferi cea mai bună valoare odată ce a ajuns.

Nota editorului: Acest articol a fost publicat inițial în iulie 2020 și a fost actualizat pentru a fi mai cuprinzător.

Publicat inițial la 20 august 2020 8:00:00 AM, actualizat la 21 august 2020

Teme:

Cum să scrii un articol de blog

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.