Ce lucruri ciudate faci atunci când joci singur?

Să ne arătați pe cineva care nu se comportă diferit atunci când joacă golf singur și vă vom arăta un mincinos. În această ediție a emisiunii The Niggle, Mark Townsend, Alex Perry și James Savage discută despre nebuniile lor atunci când joacă ca o singură minge…

Mark: Într-un fel îmi place să joc golf singur, ceea ce este foarte bine pentru că 90% din golfurile mele sunt o singură minge. Partea proastă este că mă comport și mai ciudat decât în mod normal, făcând un comentariu continuu despre lovitura din față și cea care tocmai a trecut. Rareori dau putt și sunt și mai afectat decât în mod normal.

Alex: Vorbesc cu mine însumi după TOATE loviturile.

James: De aceea nu-mi place. Să vorbești mult cu tine însuți nu este un lucru bun.

Alex: „Oh, Alex, ăsta nu este clubul!”

Mark: Prefer să pun laolaltă o rolă cu cele mai importante momente: „Mai bun decât majoritatea”, „Fii clubul potrivit”, „AZI!” și așa mai departe.

James: De fiecare dată când joc pe cont propriu, încerc lucruri noi sau diferite. Unul dintre ele va funcționa și mă voi convinge că „am reușit”. Apucarea în jos pe wedge-urile mele a fost lucrul meu astăzi și am simțit că mi-am completat jocul scurt.

Alex: „Cum de nu sunt în turneu?”

Mark: Am fost la doi centimetri de o gaură în unu doar astăzi și am fost în principal ușurat că nu a intrat, deoarece nu era nimeni acolo pentru a împărtăși momentul. Toate lucrurile la care sunt groaznic – 100 de metri și înăuntru – sunt destul de bun de unul singur, ceea ce sugerează, în afară de unele probleme tehnice cronice, că nu pot performa în fața altora.

Alex: Ajung acasă și îi povestesc copilului meu cel mic despre cele mai bune lovituri ale mele – da, la plural – doar pentru că nu am avut pe nimeni acolo cu mine. Iar ea este încă prea mică pentru a-mi spune că nu-i pasă.

Mark: Cred că de aceea vorbesc atât de mult, ca să iasă din sistem. Găsesc că este destul de purificator.

jocând golf singur

Alex: După o lovitură proastă mă întorc spre locul unde ar fi trebuit să fie în mod normal partenerul meu de joc și tot scot exact aceeași expresie facială frustrată în timp ce crosa mea se sprijină de umăr.

Mark: Îmi place și aspectul de a nu simți fiecare lovitură ca pe o ocazie. Aș da orice să mă simt așa cum mă simt la o singură minge ca atunci când joc de fapt cu cineva.

James: În general, am tendința de a juca prost atunci când sunt singur, în același mod în care o fac atunci când nu joc în competiție. Scorul trebuie să conteze pentru ca eu să mă pot concentra corespunzător.

Alex: Eu sunt complet opus. Sunt mult mai relaxat. Îndepărtează cel puțin patru dintre așa-numitele gânduri legate de swing din mintea mea în timp ce mă adresez mingii.

James: Când joc de unul singur nu am nimic altceva decât gânduri legate de swing și asta îmi face rău.

James: Lucruri pe care nu le fac niciodată când joc de unul singur: Să caut mingi, să-mi scot mănușa când pun mingea, să scot steagul, să-mi marchez mingea, să țin scorul, să lovesc orice altceva în afară de driver, să lovesc lovituri de buncăr.

Alex: Lucruri pe care le fac întotdeauna când joc singur: Să-mi înclin șapca în fața unei mulțimi imaginare după ce fiecare putt pică.

Mark: Am jucat o dată singur la K Club cu două săptămâni înainte ca acesta să organizeze Ryder Cup. Am făcut un birdie la locul 12 și am mers până la marginea apei, mi-am dus mâna la ureche către armata mea imaginară de fani europeni și apoi le-am făcut semn să facă zgomot. Apoi am făcut din nou semn cu mâna. M-am întors și am văzut că un greenkeeper urmărise întregul incident patetic.

James: Când lovesc o lovitură bună, mă uit în jur și mă simt frustrat că nimeni nu a văzut-o.

Mark: Un prieten spune o poveste genială despre amicul său Walter, care are în jur de 60 de ani. Walter, care încă joacă de pe 6, are un loc în Spania și în general joacă golf de unul singur. El și soția sa își petrec iernile acolo, iar doamnei Walter i-a fost puțin milă de soțul ei, așa că a ieșit să îl găsească și să meargă la câteva găuri. L-a văzut stând deasupra unui putt, așa că s-a abținut și s-a ascuns după un copac. Apoi și-a privit soțul de 30 de ani stând deasupra unui putt de doi metri și a spus cu voce tare: „Asta e pentru Open Championship…” El a ratat, a țipat de furie și apoi a căzut în genunchi de dezamăgire…

Alex: Îmi place asta. Cu siguranță am făcut asta. Cu siguranță că toți facem asta. De fapt, eu o fac atunci când joc cu oameni.

jucând golf singur

James: Mă simt un pic inconfortabil când vin în spatele unui alt grup pentru că mă gândesc că se vor gândi că mă voi plânge că nu mă lasă să trec. Vor spune: „Cine este acest Billy fără prieteni? Crede că e în turneu”. Cred că trebuie să fii bun ca să joci de unul singur.

Mark: Eu doar mă rețin, lovesc prea multe mingi în greens. Dacă văd un greenkeeper mă fac praf.

Alex: Am experimentat să joc singur doar ca prima persoană de pe teren. Gândul de a veni în spatele unui fourball mă face să transpir puțin, chiar dacă sunt într-un grup.

James: E oribil. Voi încetini în mod deliberat și voi lovi o grămadă de jetoane în jurul green-ului pentru a-i lăsa să scape.

Mark: Să joc prin este ciudat, mă comport prea casual, așa cum fac atunci când vorbesc cu un comerciant sau cu un șofer de taxi sau cu oricine care mă face să mă simt inadecvat.

Alex: „E ciudat, mi-am zdrobit șoferul toată ziua. Oricum, mulțumesc, joacă bine!”

James: Întotdeauna voi fi prea politicos și recunoscător. Mulțumirile mele vor fi exagerat de proporționale cu gestul.

Mark: Ceea ce mi-ar plăcea cu adevărat să fac este să semnez o mănușă care să se potrivească cu lumea mea fantastică.

Alex: Să pozez pentru câteva selfie-uri.

Mark: Să le arunc o minge.

Alex: În magazinul profesioniștilor pentru interviul de după rundă? „Am lăsat câteva acolo.”

Mark: „Este un proces. Mars și o Powerade vă rog…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.