Ce pot mânca iepurii nuci? Tipuri | Riscuri | și multe altele

Am văzut adesea iepurași ronțăind morcovi proaspeți pe ecran și în cărțile de povești. Dar știați că morcovii au un conținut ridicat de zahăr și ar trebui să fie hrăniți doar în cantități foarte mici pentru iepurii dvs. de companie? Iată o mulțime de informații eronate cu care am fost hrăniți, nu-i așa? Cu iepurii, trebuie să fiți foarte atenți la ceea ce le dați. Așadar, să vedem cum se descurcă nucile. Pot iepurii să mănânce nuci?

Pot mânca iepurii nuci? Iepurii sunt fermenți de „intestin posterior” care pot extrage o cantitate mare de nutrienți din cantități mai mici de hrană. Iar nucile sunt unele dintre cele mai bogate în nutrienți alimente de pe planetă. Sunt bogate în grăsimi, proteine și carbohidrați, alături de vitamine și minerale. Sistemul digestiv al unui iepure nu va putea face față unor alimente bogate în carbohidrați, grăsimi și energie. Așadar, răspunsul la întrebarea dacă iepurii pot mânca nuci este „nu”.

Iepurele mănâncă nuci

Iepurii sunt ca și caii. Adică, amândoi sunt fermenți ai intestinului posterior.

Sistemul digestiv al unui iepure nu va fi capabil să facă față alimentelor bogate în carbohidrați, grăsimi și energie. Așadar, răspunsul la întrebarea dacă iepurii pot mânca nuci este „nu”.

Dar există o mulțime de variante de nuci și poate fi derutant. Din punct de vedere tehnic, o nucă este un fruct cu o sămânță comestibilă în interiorul unei coji dure – cum ar fi alunele, ghindele și castanele. Termenul este, de asemenea, utilizat în mod obișnuit în domeniul culinar pentru a include migdalele, caju, alunele și fisticul, printre altele.

În cele ce urmează, am făcut puțină lumină asupra diferitelor tipuri de nuci și dacă acestea sunt bune pentru iepurii dumneavoastră.

Tabel de materii

Pot iepurii să mănânce alune?

Alunele au o valoare nutritivă ridicată. Sunt bogate în fosfor, zahăr, grăsimi, calciu și fibre. Cu toate acestea, un aport ridicat de calciu și fosfor va duce la aciditate la iepuri. De asemenea, conținutul ridicat de grăsimi depășește pur și simplu orice beneficii probabile pe care le-ar fi oferit alunele. Deci, nu. A le da alune iepurilor dumneavoastră este dăunător pentru sănătatea lor.

Pot iepurii să mănânce castane?

În ceea ce privește castanele, oamenii de pe internet au păreri împărțite. Unii sunt de părere că castanele nu sunt dăunătoare pentru iepuri, dar noi vă recomandăm totuși să vă abțineți de la aceste nuci mai degrabă amidonoase.

De ce? Pentru că castanele sunt bogate în carbohidrați și zahăr. De exemplu, o uncie de castană conține 15 grame de carbohidrați, 70 de calorii și 3 grame de zahăr. Acum, asta înseamnă destul de mult pentru o uncie. Sistemul digestiv al iepurelui dumneavoastră nu este suficient de „dezvoltat” pentru a procesa toate astea.

Pot iepurii să mănânce fistic?

Pistacii sunt niște bunătăți delicioase de ronțăit pentru mulți. Din nefericire pentru iepuri, este încă o interdicție. Fisticul conține sodiu, care ar fi perfect pentru a le satisface necesarul zilnic de sare.

Lepurii au nevoie de până la 0,5% de sodiu în dieta lor în fiecare zi. Dar aceste nuci vin, de asemenea, cu o concentrație mare de grăsimi acide, fosfor și zahăr. Cojile pot fi și ele la fel de dăunătoare.

Pot iepurii să mănânce nuci de caju?

De la a fi gustări gustoase până la fabricarea de vopsele și lubrifianți, utilizările nucilor de caju sunt multe, dar niciuna pentru iepuri. Aceste nuci delicioase sunt super bogate în calorii. De exemplu, o uncie de caju conține 157 de calorii alături de 12 grame de grăsime.

De fapt, nucile caju conțin doar trei tipuri unice de grăsimi. Astfel, iepurii nu pot mânca caju, deoarece obezitatea aduce cu sine și alți factori de risc, cum ar fi bolile cardiovasculare și hepatice.

Pot iepurii să mănânce nuci?

Pentru o lungă perioadă de timp, nucile au domnit ca fiind alimentul numărul unu pentru creier. Datorită conținutului lor ridicat de acizi grași omega-3, aceste nuci pot ajuta la dezvoltarea cognitivă.

Excluzând coaja, din punct de vedere nutrițional, nucile conțin 65% grăsimi, urmate de 15% proteine, 14% carbohidrați, 7% fibre dietetice și 4% apă. Valoarea nutritivă este exact opusul a ceea ce au nevoie iepurii – multe fibre și puține grăsimi. Oferirea de nuci nu va face decât să deranjeze intestinul animalului dumneavoastră de companie.

Pot iepurii să mănânce migdale?

Migdalele sunt încă un alt tip de nucă anunțată ca fiind un super-aliment. Pentru oameni, acest lucru este absolut corect. Pentru iepuri? Nu chiar așa. Migdalele sunt alimente integrale, ceea ce înseamnă că au un conținut caloric ridicat.

De fapt, migdalele sunt într-adevăr bogate în fibre și sărace în zahăr, dar sunt, de asemenea, pline de grăsimi. În plus, migdalele conțin o substanță numită cianură. Iar dacă iepurii o ingerează, aceasta va duce la otrăvire cu cianură și poate chiar să le pună viața în pericol.

Deci, în ciuda câtorva virtuți, migdalele tot nu se califică pentru a fi hrănite de iepuri!

Pot iepurii să mănânce nuci de maimuță?

Nucile de maimuță sunt cunoscute și sub numele de alune, gogonele și arahide. Și nu, nu ar trebui să le dați iepurașului dvs. de companie, la fel ca toate tipurile diferite de nuci pe care le-am menționat mai sus. Ca să o spunem mai simplu, este plină de calorii, carbohidrați și grăsimi.

De exemplu, o uncie de alune crude conține 161 de calorii și doar 2,4 grame de fibre! Până acum, suntem siguri că vă puteți da seama singuri dacă ar trebui să le dați iepurilor dvs. alune de maimuță sau nu!

Din moment ce acestea sunt cele mai comune tipuri de nuci pe care le găsim în magazine și pe care le consumăm în mod regulat, am dedicat în mod special câte un paragraf pentru fiecare dintre ele. Am făcut acest lucru, pentru a nu lăsa loc de confuzii.

Pot iepurii să mănânce nuci nu este o întrebare discutabilă. Nu pot – nu orice fel de nuci. Nu vor face ravagii în mod absolut dacă le dați din greșeală unul sau doi din greșeală, dar nu le dați niciodată, în mod conștient, iepurașilor voștri de companie să mănânce așa ceva.

Ce se întâmplă dacă iepurii mănâncă din greșeală nuci în exces?

Iepurii sunt strict erbivori. Și, la fel ca rumenul vacii, iepurii au o pungă specializată numită cecum. Deoarece iepurii au evoluat pentru a-și satisface nevoile nutritive printr-o dietă bogată în fibre și cu un consum redus de energie, cecumul ajută la digerarea fibrelor celulozice.

Dacă iepurele dvs. se răsfață din întâmplare cu nuci, carbohidrații vor da peste cap flora complexă a cecumului. La rândul său, asta va provoca cecotropi slăbiți, care se numește în mod obișnuit sindromul fundului cacacios! Este o afecțiune în care rahatul înmuiat al iepurelui se depune pe fundul acestuia.

Iată alte câteva efecte secundare ale supradozajului de nuci

  • Excesul de vitamina A va afecta articulațiile iepurelui dvs.toxină naturală numită oxalat, care poate afecta tractul urinar și poate provoca mâncărimi în jurul monturii și a pielii
  • Un exces de acizi folici poate fi dăunător pentru sistemul nervos
  • Un exces de calciu va duce la apariția unor depozite asemănătoare unor nămoluri în corpul iepurelui, care se vor cristaliza și vor provoca din nou ITU
  • Un aport ridicat de zahăr și amidon va provoca o creștere excesivă a drojdiilor, ceea ce va duce la scaune moi

Gânduri finale

Cuvântătoarele sunt ierbivore. Ei ar trebui să aibă rar nuci, fructe și alte alimente bogate în zahăr, grăsimi sau amidon. Iar nucile sunt exact așa. Așadar, pot iepurii să mănânce nuci? Răspunsul este un mare „NU”.

Nu intrați în panică dacă copilul dvs. a strecurat una sau două sub masă. Asta va provoca doar balonare sau cel mult dureri de stomac. Dar nu încorporați nucile în dieta iepurilor dumneavoastră. Niciodată! Să rămânem doar la alimente bogate în fibre și sărace în calorii, cum ar fi fânul!

  • Se înțeleg iepurii și câinii?
  • Pot trăi iepurii afară iarna?
  • Pot iepurii să bea dintr-un castron ( Castron sau sticlă? )
  • Rase de iepuri albi | 7 rase de iepuri albi de companie
  • Jucării pentru iepuri | Mestecături, jucării și jucării pentru iepuri

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.