Ce sunt diferitele tipuri de turnichete?

Turnichetele sunt folosite pentru a opri pierderea de sânge din răni profunde la nivelul membrelor pentru a salva o viață. Există trei tipuri diferite de garouri care sunt disponibile: garouri chirurgicale, garouri de urgență și garouri de reabilitare. Toate acestea pot fi folosite pentru a ajuta la salvarea unei vieți în cazul unei urgențe medicale.

Turnichetele chirurgicale sunt folosite în operațiile plastice și în operațiile ortopedice pentru a reduce fluxul de sânge către locul operației pentru a face procesul chirurgical mai ușor pentru medici și mai ușor de recuperat pentru pacienți, deoarece există o pierdere minimă de sânge atunci când se folosește un garou chirurgical pentru o intervenție chirurgicală. Garoul chirurgical este folosit de profesia medicală și de persoanele obișnuite care, în mod normal, nu ar avea acces la echipamente chirurgicale de calitate medicală pe care să le folosească în cazul unei urgențe medicale. Un alt tip de garou ar fi folosit de către publicul larg în cazul unui accident.

Turnichetele de urgență sunt dispozitive asemănătoare unor manșete care pot fi aplicate chiar de către persoana rănită înainte de a intra în stare de șoc sau de către un echipaj de prim ajutor pentru a reduce pierderea de sânge până la sosirea ajutorului medical de urgență pentru a transporta victima la un spital. Trusele de garou de urgență sunt ușor de găsit online, iar mulți prim-ajutor păstrează trusele de garou în geanta lor medicală de prim-ajutor, în cazul în care ar trebui să administreze unul cuiva. Multe departamente locale de pompieri vând, de asemenea, truse de garou de urgență și predau cursuri de siguranță publică în care se trece în revistă modul de utilizare a unui garou și momentul în care trebuie folosit. Dacă intenționați să comandați un set de garou de urgență pentru trusele personale de prim ajutor, asigurați-vă că înțelegeți cum se utilizează unul, astfel încât să fiți pregătit și să puteți acționa rapid, calm și cu încredere în timp ce lucrați pentru a salva o viață.

Turnichetele de reabilitare sunt folosite adesea pentru antrenamentul de restricție a fluxului sanguin, sau BFR, pentru a ajuta la construirea forței vasculare. Turnichetele de reabilitare sunt adesea numite turnichete pneumatice și pot crește riscul de rănire dacă nu sunt utilizate corect. Multe persoane cu experiență în antrenamentul de restricție a fluxului sanguin susțin că, atunci când turnichetele pneumatice sunt folosite cu o presiune greșită sau nu în locul potrivit pe corp, acestea pot provoca mai mult rău decât bine. Dacă sunteți interesat să folosiți această metodă de antrenament, asigurați-vă că lucrați cu o persoană specializată în acest domeniu pentru a vă asigura că metoda este realizată corect și într-un mediu monitorizat și sănătos.

Fiți gata să fiți un furnizor de prim ajutor dacă vă aflați vreodată într-o situație de urgență, faceți clic mai jos pentru a obține astăzi certificarea online de prim ajutor!

 CERTIFICAREA DE PRIM AJUTOR

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.