Cei mai buni îndulcitori naturali pentru o dietă autoimună

Scris de Amy Myers, MD

Dr. Amy Myers, MD

Amy Myers, M.D. este medic de medicină funcțională, formată și certificată de The Institute of Functional Medicine. Dr. Myers a obținut titlul de doctor în medicină (M.D.) la LSU Health Science Center și a efectuat rezidențiatul în medicină de urgență la University of Maryland Medical Center.

Dr. Myers s-a retras de la clinica sa de medicină funcțională, Austin UltraHealth, unde a deservit mii de pacienți, pentru a le da putere celor care au fost dezamăgiți de medicina convențională. Ea este autoarea a două bestselleruri New York Times și fondatoarea și CEO a brandului de comerț electronic cu & stil de viață sănătos, Amy Myers MD®.

După cum știți, primul pilon al The Myers Way® este să eliminați alimentele toxice și inflamatorii, cum ar fi zahărul, alcoolul și alimentele procesate, care vă pot afecta intestinul. În timp ce urmați primele 30 de zile ale programului The Myers Way® Autoimmune Solution Program, vă recomand să evitați toate zaharurile, inclusiv îndulcitorii naturali. Acest lucru este deosebit de important dacă abordați infecțiile intestinale, cum ar fi SIBO și creșterea excesivă a Candida, deoarece bacteriile și drojdiile se hrănesc cu carbohidrați și zaharuri rafinate.

Cu toate acestea, dacă ați finalizat protocolul, ați lucrat în josul spectrului autoimunitar și trăiți fără simptome, s-ar putea să fiți gata să vă bucurați de răsfățul ocazional, îndulcit natural!

Vreau să vă pregătesc pentru succes, ajutându-vă să faceți alegeri inteligente cu privire la includerea dulciurilor în dieta AIP, inclusiv să alegeți numai îndulcitori organici, nemodificați genetic, complet naturali. Chiar și îndulcitorii naturali enumerați mai jos au omologi OMG pe care trebuie să îi evitați, indiferent dacă aveți sau nu o afecțiune autoimună.

Puteți consulta cartea mea de bucate, The Autoimmune Solution Cookbook, pentru rețete care încorporează toți îndulcitorii naturali pentru a vă ajuta să faceți din The Myers Way® un mod de viață. Sau faceți din fiecare zi o zi de răsfăț cu delicioasele mele proteine paleo. Acum, haideți să aruncăm o privire asupra unora dintre cei mai buni îndulcitori naturali pentru o dietă prietenoasă cu autoimunitatea.

7 Îndulcitori naturali pentru o dietă autoimună

Blackstrap Molasses

Deși melasa blackstrap este obținută din zahăr din trestie de zahăr, este mult mai densă din punct de vedere nutritiv decât siropul de trestie sau chiar decât melasa obișnuită. Melasa blackstrap oferă fier, calciu, potasiu, magneziu, magneziu, vitamina B6 și seleniu.

Seleniul este unul dintre cei patru nutrienți esențiali pentru pacienții cu Hashimoto sau cu alte disfuncții tiroidiene, necesar pentru a transforma hormonii tiroidieni T4 inactivi în starea lor activă T3. S-a demonstrat, de asemenea, că seleniul scade anticorpii tiroidieni la pacienții cu Hashimoto. Prin creșterea aportului lor la doar 200 mcg, pacienții au reușit să își diminueze anticorpii cu 64%!

Voi fi surprins să afli că, în calitate de voluntar al Corpului Păcii, făceam melasă cu familia mea din Paraguay!

După ce tăiam trestia de zahăr cu o macetă, îndepărtam frunzele exterioare și treceam tulpina printr-o presă manuală pentru a extrage sucul. L-am fiert de mai multe ori pentru a face melasă. La a treia fierbere, s-a transformat în melasa neagră, întunecată și groasă, cu care sunteți familiarizați.

Puteți folosi melasa neagră ca îndulcitor natural în multe produse de patiserie – este cea care conferă turtei de ghimbir aroma sa caracteristică. Cu toate acestea, are un gust puternic și ar putea fi prea puternic pentru alte rețete.

Sucru de nucă de cocos

Sucrul de nucă de cocos poate fi o sursă bună de vitamine, minerale și electroliți, inclusiv potasiu, magneziu și sodiu. Aceștia mențin echilibrul nivelului de lichide din organism și sunt importanți și pentru o serie de alte funcții. Zahărul din nucă de cocos este un îndulcitor natural care este mai mic pe indicele glicemic decât zahărul obișnuit.

Îndulcitorul complet natural conține, de asemenea, inulină, o fibră prebiotică. Așadar, zahărul din nucă de cocos ajută la hrănirea bacteriilor prietenoase din intestin și la stabilizarea zahărului din sânge.

Zahărul din nucă de cocos este un aliment crud, deoarece provine din seva deshidratată a nucii de cocos. Este un îndulcitor complet natural care poate fi inclus într-o dietă pentru cei cu boli autoimune în cantități mici. Este un înlocuitor excelent pentru zahărul brun în produsele de patiserie.

Zahărul din date

Zahărul din date este una dintre cele mai bune alternative la zahăr, complet naturale, din dieta AIP. Acesta provine din curmale uscate și fin măcinate. Cu zahărul din curmale, obțineți toate beneficiile curmalelor întregi, inclusiv fibre, taninuri, flavonoide, vitamine și minerale.

Zahărul de curmale nu se dizolvă în lichide, așa că acest îndulcitor natural funcționează cel mai bine în produsele de patiserie. De asemenea, puteți presăra zahăr din curmale pe alimente sau chiar adăugați-l în smoothie-uri pentru un plus de dulceață!

Miere

Mierea este un îndulcitor natural bogat în antioxidanți, un aliment integral și prietenos cu autoimunitatea, pe care îl puteți folosi în locul zahărului obișnuit. Este o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitaminele B, calciu, cupru și diverși aminoacizi, ceea ce o face o alternativă mai bună la îndulcitorii artificiali sau la zahărul rafinat. S-a demonstrat că mierea scade tensiunea arterială și îmbunătățește colesterolul. Mierea conține, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene care pot reduce inflamația.

Care lingură de miere conține 17 grame de zahăr, așa că folosiți-o cu moderație, mai ales dacă sunteți diabetic.

Tipurile mai întunecate de miere tind să fie mai bogate în componentele sale benefice și asigurați-vă că alegeți întotdeauna miere crudă în locul celei procesate.

Mierea crudă este pură, nefiltrată și nepasteurizată. Din păcate, majoritatea mierii de astăzi este pasteurizată, ceea ce înseamnă că este încălzită și filtrată. Acest lucru privează mierea de valoarea nutritivă incredibilă a îndulcitorului natural și de puterile vindecătoare ale acestuia. Copiii sub 12 luni nu ar trebui să consume miere crudă, cu toate acestea, mierea crudă este o alegere excelentă pentru copiii mai mari și adulți.

Sirop de arțar

Siropul de arțar nu este doar pentru clătite și vafe. Este un schimb alimentar excelent, AIP, pentru zahărul de masă rafinat. Acesta este unul dintre cei mai buni îndulcitori naturali, deoarece este plin de vitaminele B, vitamina C, fier, calciu și potasiu.

Siropul de arțar derivă din seva arțarilor. Siropul gros și lipicios pe care îl cunoaștem și îl iubim provine din seva evaporată a copacului.

Utilizez siropul de arțar ca îndulcitor natural, prietenos cu dieta autoimună, în batoanele mele Amazing AIP Lemon Bars. Siropul de arțar le dă culoarea lor delicioasă, aurie-maronie. Este îndulcitorul meu complet natural de alegere!

Când cumpărați sirop de arțar, citiți cu atenție etichetele. Asigurați-vă că este sirop de arțar adevărat, și nu „sirop cu aromă de arțar” sau „sirop pentru clătite”. Aceste alte siropuri conțin de obicei sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză și „arome naturale.”

Fructe de călugăr

Un alt unul dintre cei mai buni îndulcitori naturali pentru dieta aip este fructul de călugăr. Fructul de călugăr este un tip de pepene subtropical. Potrivit legendei, fructul călugărului își primește numele de la călugării budiști care l-au cultivat în urmă cu peste 800 de ani. Fructul de călugăr este un alt îndulcitor natural, cu zero calorii, care își derivă dulceața din antioxidanții din fruct.

Fructele de călugăr au un indice glicemic de zero. Este o opțiune excelentă dacă doriți să evitați gustul neplăcut al steviei. Tot mai multe magazine încep să aibă acest îndulcitor complet natural. Cu toate acestea, îl puteți găsi în continuare la comercianții online de încredere, cum ar fi Thrive Market.

Cu toate acestea, unii îndulcitori din fructe de călugăr sunt amestecați cu alți înlocuitori de zahăr, cum ar fi eritritolul. Asigurați-vă că obțineți forma pură a extractului de fructe de călugăr.

Stevia

Stevia este unul dintre îndulcitorii mei favoriți, complet naturali. De fapt, am cultivat stevia când am fost lucrător al Corpului Păcii în zona rurală din Paraguay. I-am ajutat chiar și pe fermieri să exporte plante de stevia în Japonia și S.U.A. Acest îndulcitor complet natural este cultivat în America de Sud de sute de ani.

Cercetarea arată că stevia nu se acumulează în organism și că trece prin organism în timpul metabolismului. Spre deosebire de alte alternative de zahăr, stevia conține zero calorii și nu are impact asupra nivelului de zahăr din sânge. Frunzele sale sunt de 300 de ori mai dulci decât zahărul, așa că un pic din acest îndulcitor natural face mult timp!

Vă recomand să cumpărați stevia 100% organică sub formă de frunze sub formă de pudră sau extract lichid. Mărci precum Truvia și Pure Via nu sunt stevia pură. Acestea sunt amestecuri de stevia amestecate cu alcooli de zahăr, arome naturale și alți aditivi alimentari. Având în vedere ingredientele suplimentare, produsele lor nu sunt îndulcitori complet naturali.

Îndulcitorii naturali pot face parte dintr-o abordare echilibrată a dietelor autoimune

Cheia pentru a face din îndulcitorii complet naturali o parte din The Myers Way® pe viață este să vă bucurați de ei cu moderație. Poate fi tentant să începeți să includeți mai multe dulciuri în dieta dumneavoastră, însă acest lucru ar putea duce la mai multe pofte de zahăr.

Pentru a ține sub control pofta de zahăr, includeți proteine și grăsimi sănătoase la fiecare masă pentru un echilibru optim al zahărului din sânge și sațietate. Îmi place să adaug ulei de nucă de cocos și avocado la o masă ori de câte ori am nevoie de un plus de susținere a zahărului din sânge. Și nu uitați: vă puteți bucura de bunătățile dulci – păstrați-le doar pentru ocazii speciale și sărbători.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.