Cererile de înscriere la MBA cresc cu 57% la INSEAD

INSEAD raportează cea mai mare creștere a cererilor de înscriere la Financial Times Foto de arhivă

Cererile de înscriere la programul de MBA cu normă întreagă de la INSEAD au crescut cu 57%, deoarece un număr tot mai mare de candidați au profitat de termenele extinse ale școlii din cauza pandemiei. Un număr de școli raportează creșteri de două cifre ale cererilor de înscriere, potrivit Financial Times, care a adunat date privind înscrierile timpurii de la 13 dintre primele 20 de școli clasate de FT.

La IESE Business School din Barcelona, înscrierile au atins un nou record, crescând cu 12% de la an la an. La Sloan School of Management de la MIT, cererile au crescut, de asemenea, cu 12%. Mai multe alte școli care nu sunt clasate în top 20 al FT au anunțat deja creșteri mari ale volumului de aplicații. Rotterdam School of Management din Olanda, de exemplu, a înregistrat o creștere de peste 60% a cererilor de înscriere, potrivit lui Brandon Kirby, director de marketing și admitere MBA, în timpul unei apariții recente la CentreCourt MBA Festival.

Câteva dintre aceste creșteri se datorează parțial politicilor de admitere care au devenit mai flexibile pe măsură ce epidemia COVID-19 a dus la închiderea centrelor de testare GMAT și GRE. Mai multe școli au renunțat la notele la testele standardizate în timpul rundelor extinse și mulți candidați au profitat de această schimbare. „Avem un număr mai mare de candidați care aplică”, a explicat Kirby. „Interesul a crescut semnificativ pentru noi. Studenții de pe lista noastră de contact de doi ani se întorc. Am avut persoane care au aplicat cu noi și care nu ar fi aplicat altfel. GMAT a fost obstacolul.”

Încă un semn că 2020-2021 ar trebui să fie un mare sezon de înscrieri la MBA

Creșterea semnalează că acest sezon de admitere 2020-2021 va fi probabil unul dintre cele mai bune pentru școlile de afaceri, după mai mulți ani de scădere a cererilor de înscriere. În timpul recesiunilor, cererile de înscriere la programele MBA cresc de obicei pe măsură ce tinerii profesioniști fie își pierd locurile de muncă, fie își văd diminuate oportunitățile de avansare. „Deși nu pot ști cu siguranță ce se va întâmpla anul viitor, mă aștept ca tendința de creștere a cererilor să continue”, a declarat pentru FT decanul adjunct al admiterii, Rod Garcia.

Creșterea de la INSEAD, care nu dezvăluie numărul real de cereri pe care le primește, a avut loc după câțiva ani de scăderi pentru cele două intrări ale sale din septembrie și ianuarie. În mod obișnuit, INSEAD primește puțin sub 4.000 de candidaturi pentru clasa sa de puțin peste 1.000 de persoane pentru ambele intrări. Virginie Fougea, director global de admitere și ajutor financiar al INSEAD, care lucrează în industria admiterii de 20 de ani, spune că nu a mai văzut niciodată un sezon de înscrieri ca cel actual. „Ceea ce am prognozat și planificat timp de câteva luni urmează să fie total revizuit și aruncat la gunoi”, a declarat ea la CentreCourt. „Este incredibil de provocator, dar, în același timp, îmi place această oportunitate de a mă adapta, ajusta și reinventa.”

INSEAD nu a renunțat la GMAT sau GRE, dar și-a flexibilizat politicile de admitere, analizând cererile de înscriere fără notele de la testele standardizate și așteptându-se la note mai mici decât cele obișnuite. „Ne-am întors la transcrierea notelor și la realizările lor în afara mediului academic, deoarece există multe moduri diferite de a arăta că poți participa”, a adăugat Fougea. „Este posibil să nu obțină cel mai bun scor pe care și l-au propus, deoarece structura testului va fi diferită, dar acest lucru este total de înțeles. Nimeni nu vă va cere să obțineți ceea ce ați muncit și pentru care v-ați pregătit în condiții diferite.”

Cel puțin o parte din această creștere provine de la candidați care altfel ar fi aplicat în SUA.

Este posibil ca o parte din creșterea volumului de aplicații în Europa să se fi produs, de asemenea, ca urmare a faptului că un număr mai mare de candidați internaționali au decis să treacă pe la U.S.U.A. din cauza îngrijorărilor legate de perspectivele mai puțin sigure de a obține locuri de muncă în SUA, precum și a retoricii anti-imigrație a administrației Trump.

The Financial Times a citat o bancheră anonimă în vârstă de 29 de ani din Mongolia, care a declarat că a plănuit cândva să se înscrie doar la școli din SUA s-a răzgândit între timp. Ea intenționează să aplice la London Business School, precum și la alte instituții mai apropiate de casă. „Anul trecut, eram hotărâtă să aplic pentru programe din SUA și numai în SUA. Dar, având în vedere situația actuală din SUA, sentimentul antiasiatic și numărul de cazuri, nu mai sunt o mare fană”, a spus ea. „În schimb, am devenit mai interesată de MBA-urile din Marea Britanie și Singapore.”

NU RATAȚI: CENTRECOURT 2020 Primăvara: ADMITERI la MBA la INSEAD, IMPERIAL, ROTTERDAM & ASIA SCHOOL OF BUSINESS sau CENTRECOURT 2020 SPRING: ADMITERILE MBA LA LONDON BUSINESS SCHOOL, IESE, HEC PARIS & IMD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.