Consiliere pentru noul proprietar de căței Goldendoodle

Acesta a fost scris de Bonnie Church

Goldendoodle Puppies – Here we go!

Trebuie să zâmbesc când citesc mesajele postate de noii proprietari de căței Goldendoodle. Știu că te uiți la noul tău cățeluș sărind în aer, ciupind tot ce vede, „omorându-și jucăriile de pluș”, făcând zob de parcă ar fi posedat de un demon… Aștepți doar să înceapă să i se învârtă capul… În acele momente te întrebi: „Este câinele meu o excepție de la temperamentul grozav pe care se pretinde că îl au câinii doodles? Oare am un mutant comportamental din pui? Poate că relocarea nu este o idee atât de rea până la urmă…”

Să fiți siguri, fiecare dintre noi a avut aceste gânduri.
Ceea ce se întâmplă adesea este că așteptările față de puii noștri de câine sunt nerealiste. DUPĂ TOATE, aceștia sunt DOODLEȚI… I-am ales datorită reputației lor de „animal de companie perfect”. Am citit toate mărturiile oohs și ahhhs și am văzut fotografiile fermecătoare.

Realitatea…

La fel ca și copiii, cățeii o iau razna uneori. Au stadii de copii mici și ani de adolescență. Spre deosebire de copii, le depășesc în câteva săptămâni și nu în ani.

Așa că nu vă descurajați…Vor fi mult mai multe momente „Ahhhh, nu-i așa că e drăguță!” decât acele momente în care căutați în paginile galbene un bun EXORCIST DE CÂINI. (Hei, poate că asta este ceea ce fac behavioriștii?)

Câteva sfaturi:

Respiră adânc și relaxează-te – Această etapă va trece. Luați o carte bună despre dresajul câinilor… Vă va da siguranța că totul este normal și vă va da sfaturi utile despre cum să vă ajutați cățelul să devină un membru responsabil al familiei. (Sugestii: Cărțile The Dog Listener, Dog Training for Dummies și The Monks of New Skete.]

Dresați cu răbdare elementele de bază… Există diferențe de opinie cu privire la modul de dresaj, dar cheia tuturor este consecvența.

Elementele de bază…

– NU MUȘCA (mai multe păreri cu privire la modul de abordare a acestui aspect. Am devenit atât de îngrijorată că îmi voi distruge cățelul dacă o fac greșit, încât am devenit inconsecventă și Jemima era confuză. Am ales apoi un mod care părea să funcționeze, m-am ținut de el și ea este o bijuterie acum.)
– Șezi
– Stai
– Vino
* Cântărește sfaturile – dar găsește ceea ce funcționează pentru tine – și nu-ți face griji cu privire la multitudinea de „alte moduri” de a face acest lucru.
* Obțineți/creați o mulțime de jucării (Unele dintre preferatele lui Jemima sunt o șosetă ACUM FOARTE MURDARĂ plină cu bucăți de gheață și un recipient mare de iaurt cu care se joacă hochei. Notă: Îl luăm când devine prea sfrijit. Nu vrem să o mănânce.)
* Amintiți-vă: Dumneavoastră sunteți șeful, stabiliți acest fapt cu blândețe și consecvență. Cățelul tău trebuie să învețe să se integreze în viața ta. Atunci când devenim prea sentimentali cu privire la cățeii noștri, riscăm să creăm probleme care, în cele din urmă, le vor răpi ceea ce le place cel mai mult: SĂ FIE CU ALȚII.

Cuvântărețul meu are acum 5 luni. Ea mă respectă și demonstrează o încredere și o afecțiune incredibile. (Deși știu că urmează provocarea adolescenței.)
Doarme toată noaptea (21:00 – 8:00). Sunt binecuvântată. (Ne-am trezit din oră în oră în prima lună… eram atât de obosită.)
Nu mai ciupește și nu mai mușcă (A fost un prodigiu al săriturilor și al mușcăturilor sălbatice în primele săptămâni.) Mă durea să-i iau botul micuț și blănos ferm (dar cu blândețe) în mână și să-i spun cu severitate SĂ NU MUȘCĂ. Se smiorcăia și își lăsa capul în jos de parcă aș fi rănit-o, dar am făcut-o în mod constant și ghici ce? Acum rareori devine guralivă. Iar dacă o face, tot ce trebuie să fac este să cobor vocea și să spun NU MUȘCA. (nici măcar nu mai este severă) și se oprește. (Uneori își acoperă ochii cu lăbuțele și apoi își pune propria lăbuță în gură, apoi se duce după o jucărie… atât de drăguț.)
Săritul ei exuberant a fost o mare provocare. Uneori arată ca un muppet pe un băț de pogo, dar mai mulți de pe un forum au încurajat-o și au sugerat sfaturi care au funcționat pentru ei. Le-am cântărit și le-am aplicat pe cele care se potrivesc cu modul în care fac eu lucrurile. Acum stă în mod sănătos în loc să sară nebunește atunci când vine un musafir în casă (cam 90 la sută din timp, oricum.)
Fă-ți curaj! Această etapă va trece repede.
Să savurați acest sezon trecător de a putea să-i țineți complet în brațe în timp ce dorm. Din păcate, și acest moment va trece repede.

Blue Ridge Goldendoodles – Cățeluși Goldendoodle crescuți acasă de renume mondial

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.