Cum ați putea câștiga cu ușurință 400 de dolari în plus pe lună vânzând legume mici

Stacey Cunningham lucra ca și consilier de orientare în Tempe, Arizona, când soțul ei s-a îmbolnăvit de cancer.

După un tratament în valoare de 12.000 de dolari, el era în recuperare completă – dar finanțele lor nu erau.

Pentru a „șterge cu buretele tot ce aveau de plătit”, au luat decizia dificilă de a-și vinde casa și de a se muta într-un apartament.

La scurt timp după aceea, Cunningham a vizitat o grădină urbană. Deși a fost inspirată de proiect, a plecat descurajată, deoarece nu mai avea o curte a ei.

Dar, ea nu a putut să nu se gândească la experiența ei – și cinci luni mai târziu, l-a invitat pe grădinar în apartamentul ei.

Întrebarea ei? Dacă putea să cultive ceva în spațiul ei limitat.

Nu știa că răspunsul lui îi va schimba viața…

Falling in Love With Microgreens

Imagine de la Stacey Cunningham

Singurul lucru pe care Cunningham îl putea cultiva la un „volum decent” era microgreens, i-a spus grădinarul – despre care ea nici măcar nu auzise până atunci.

În cazul în care nici dumneavoastră nu ați auzit, iată o introducere: Microgreens sunt „legume și ierburi cultivate până la doar două săptămâni”, spune Cunningham. „Ele sunt de patru până la 40 de ori mai dense în nutrienți decât plantele mature și sunt incredibil de bune pentru tine.”

Rezultatele cercetărilor par să susțină afirmațiile ei.

Cunningham s-a îndrăgostit rapid de microgreens. A început să urmărească videoclipuri, să citească cărți și bloguri și, în cele din urmă, să își cultive singură.

A început chiar să își vândă produsele la o piață locală de fermieri. Câștigurile ei îi acopereau cheltuielile, dar nu cu mult mai mult – și nu putea să se extindă fără să investească o parte semnificativ mai mare de timp și bani în afacere.

Imagine de la Stacey Cunningham

Rezistând totul în microgrășini

Într-o zi, la școală, a decis să facă saltul.

„Eram în biroul meu și mi-am dat seama că eram un fel de ipocrită, pentru că aici le spuneam să-și urmeze visele”, spune ea, „iar eu aveam niște vise pe care nu le urmasem încă.”

Așa că a riscat totul: Și-a dat demisia de la locul de muncă și și-a epuizat liniile de credit, cheltuind 2.000 de dolari pe consumabile. Și ea, împreună cu soțul și fiul ei adolescent, s-a mutat într-o casă mai mare.

Deși afacerea nu a fost singurul motiv pentru care s-au mutat, ea spune: „Prioritatea noastră – chiar înainte de a ne despacheta toate cutiile – a fost să construim camera de cultivare.”

În următoarele câteva luni, ea a lucrat cu jumătate de normă la afacerea ei în devenire și cu jumătate de normă la o slujbă pentru oraș.

O afacere în creștere

Imagine de la Stacey Cunningham

A dat roade.

În cele din urmă, Cunningham a ajuns să vândă microverdețuri unor companii de catering, unui restaurant thailandez, unui bucătar personal și clienților de la piața fermierilor.

Lucra aproximativ 25 de ore pe săptămână și obținea 1.400 de dolari pe lună. Cheltuielile ei lunare erau de aproximativ 300 de dolari, ceea ce însemna că aducea acasă 1.100 de dolari pe lună lucrând cu jumătate de normă.

„Dar asta a fost alegerea mea”, spune ea. „Aș fi putut să ies și să obțin mai multe afaceri dacă aș fi vrut.”

Dacă ar fi lucrat cu normă întreagă, ea estimează că ar fi putut încasa aproximativ 2.400 de dolari pe lună.

„Oricine o poate face”, spune ea. Este o modalitate excelentă de a câștiga bani de acasă.

Dar, pentru că este multă muncă, spune ea, „trebuie să îți pese cu adevărat de produs”.

Ce trebuie să știți despre cultivarea microgreșilor

Imagine de la Stacey Cunningham

Vă interesează cultivarea microgreșilor?

Pentru a începe o mică afacere secundară, va trebui să faceți o investiție unică într-un raft metalic și trei lămpi de magazin (în jur de 12 dolari fiecare).

În ceea ce privește costurile recurente, Cunningham spune că acestea se ridică la aproximativ 3,08 dolari pe tavă, incluzând „costul semințelor, al mediului de creștere și al recipientelor în care să le vindeți” – totul în afară de electricitate și apă, pe care ea le estimează la 20 de dolari pe lună.

Cu această configurație, ați putea să cultivați opt tăvi de microgreens pe săptămână și să le vindeți la o piață locală de fermieri pentru 20 de dolari pe tavă. Având în vedere că acest volum nu ar ocupa mult spațiu, Cunningham spune că este plauzibil chiar și într-un apartament mic.

Și microgreens cresc rapid: Cunningham spune că durează „maxim două săptămâni” pentru a fi gata de recoltare.

Iată cum se calculează asta pe lună:

Profitul brut: 640 $

  • Utilități: 20 $
  • Taxa pentru piața fermierilor: 80 $
  • 32 de tăvi x 3,08 $ fiecare: 98 $.56

Profit net: 442 $

Acum să spunem că petreceți cinci ore la piață și încă două ore pentru plantarea și îngrijirea tăvilor în fiecare săptămână. Asta înseamnă 28 de ore pe lună.

Ați câștiga 15,78 dolari pe oră – pentru ceva ce ați putea face în mare parte după propriul program și fără prea multe cheltuieli generale.

Și acesta este doar minimul necesar pentru a începe. Dacă ați avea mai mult spațiu și capital, ați putea crește mult mai mult – fără a investi mult mai mult timp.

Iată care sunt cele mai bune sfaturi ale lui Cunningham pentru cultivarea microgreilor:

  • Înainte de a începe, verificați restricțiile de licențiere din statul dumneavoastră.
  • Când cumpărați consumabile, evitați magazinele hidroponice „supraevaluate”; încercați în schimb Walmart sau retailerii online.
  • Dă-le plantelor tale 16 ore de lumină pe zi, pe care le poți automatiza punând luminile magazinului tău pe temporizatoare.
  • Păstrați temperatura între 60-80 de grade.
  • Udăți-le de două ori pe zi: O dată dimineața și o dată seara.
  • Pentru a maximiza profiturile, concentrați-vă pe soiuri cu creștere rapidă, cum ar fi bok choy, varză, rucola și broccoli.

Cunningham crede cu tărie în puterea microgreșelor, dar în cele din urmă a încetat să-și mai extindă afacerea, preferând să se concentreze pe clienții ei actuali.

„Nu sunt un vânzător”, spune ea. „De aceea am încetat să mă mai duc acolo și să obțin afaceri. Nu mi-a plăcut.”

Cu toate acestea, Cunningham este „un educator în suflet”. Așa că ea a dezvoltat un site web și o aplicație pentru a-i învăța pe alți oameni cum să cultive microgreens.

Nu a înregistrat încă profit, dar ea speră că va începe să aducă acasă broccoli în curând.

Rândul tău: Ai încercat microgreens? Ați dori să le cultivați?

Susan Shain, scriitor senior pentru The Penny Hoarder, este mereu în căutare de aventură cu un buget redus. Vizitați blogul ei la susanshain.com, sau salutați-o pe Twitter @susan_shain.

Pregătiți să nu vă mai faceți griji cu privire la bani?

Obțineți The Penny Hoarder Daily

Politica de confidențialitate

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.