Cum să desfundăm un furtun de aspirator | Ghid pas cu pas

Așa că, ai un furtun înfundat? Nu vă faceți griji! Iată cum să îl remediați.

Dacă nu vă întrețineți sau nu vă curățați regulat aspiratorul, acesta va începe să prezinte probleme. Unele probleme includ supraîncălzirea, suflarea prafului, pierderea aspirației, etc. Dacă aceste probleme persistă, va trebui să munciți mai mult atunci când folosiți aspiratorul.

Una dintre aceste probleme este faptul că aspiratorul dumneavoastră pierde aspirația. Dacă aspiratorul dvs. își pierde aspirația, atunci sunt șanse ca furtunul de aspirare să fie înfundat. Un furtun de aspirator înfundat poate fi curățat cu ușurință cu o sârmă îndoită, sau cu o mătură.

Cum vă dați seama că aspiratorul dvs. este înfundat?

 • Aspiratorul dvs. nu mai adună murdăria la fel de mult ca înainte.
 • Ați încercat probabil să curățați sau să înlocuiți filtrul sau sacul. Dar, problema persistă în continuare.
 • Acesta nu are aspirație. Orificiul de aspirare este înfundat.

Dacă condițiile descrise mai sus sunt adevărate în cazul dumneavoastră, există șanse ca aspiratorul dumneavoastră să fie înfundat. Iată ce puteți face pentru a remedia această problemă.

Unelte necesare

 • Foarfece
 • Un furtun de grădină
 • O cârpă curată
 • O folie de uscare
 • Cârlig de sârmă

Etapele de urmat pentru desfundarea furtunului de aspirator

Etapa 2 – Este într-adevăr înfundat aspiratorul?

Înainte de a presupune că furtunul este înfundat, aflați unde este înfundat. Dacă furtunul de aspirare este cu adevărat înfundat, aspiratorul dvs. nu va mai ridica murdăria la fel de mult ca înainte. Dacă totuși doriți să fiți sigur de înfundare, puteți efectua un mic experiment.

Iată ce puteți face:

 • Slăbiți furtunul de la accesoriu și de la aspiratorul propriu-zis
 • Țineți furtunul în poziție verticală și treceți ceva mic pe furtun
 • Puteți alege să aruncați o monedă mică pe furtun
 • Dacă moneda reușește să ajungă pe partea cealaltă, atunci știți că furtunul este curat
 • Dacă moneda nu reușește să ajungă, evident că furtunul este înfundat

Pasul 3 – Desfaceți tubul de aspirare

Așa, sunteți sigur de faptul că furtunul de aspirare este înfundat. Acum este timpul să treceți la treabă. Scoateți tubul din aspirator. Mulți dintre noi au un aspirator cilindric. Dacă aveți și dumneavoastră un astfel de aspirator, este aproape sigur că tubul de aspirare este înfundat. Așadar, prima sarcină este să scoateți tubul.

Pasul 4 – Inspectați

După ce ați scos tubul din aparatul de aspirat, acum este timpul să examinați tubul. Țineți tubul și încercați să vă uitați în tub. Dacă furtunul nu oferă o traiectorie clară, atunci este clar că este înfundat.

Sau, puteți efectua experimentul discutat în Pasul 2.

Pasul 5 – Împingeți înfundăturile

Acum luați un cuier de sârmă, apoi îndreptați sârma. Apoi, introduceți-l în furtunul de vid. Și, încercați să împingeți prin furtun după cum este necesar. Înfigeți în aspirator ar trebui să deblocheze deșeurile solide care se înfundă în țeavă.

În timp ce înfigeți prin țeavă, este important să adoptați o procedură delicată. Dacă deveniți dur cu procedura, este posibil să găuriți conducta. Atunci, va deveni costisitor.

Etapa 6: Curățați furtunul de aspirare

Acum este timpul să folosiți o mătură. Folosiți foi uscate cu care să înfășurați mătura. Puteți folosi bandă adezivă pentru a ajuta la înfășurare. Acum, cu ajutorul mânerului măturii, începeți să curățați interiorul furtunului. Când curățați, asigurați-vă că abordați curățarea cu grijă delicată.

Utilizați o mișcare lină și delicată a încheieturii mâinii pentru a evita deteriorarea sau crăparea furtunului de aspirare.

Etapa 7 – Igienizarea

Mirosul neplăcut poate să persiste în jurul furtunului. Dacă doriți să dezinfectați furtunul sau să îl scăpați de mirosul îngrozitor, vă așteaptă o soluție. Oțetul are numeroase beneficii, pe lângă faptul că este un accesoriu pentru prepararea mâncărurilor delicioase.

Preparați o soluție cu oțet și apă pentru a îndepărta mirosul neplăcut. Pregătiți o soluție cu 1/3 rd de oțet și 2/3 rd de apă.

Sanitizare

Înfășurați prosoape de hârtie în jurul măturii. Acum scufundați mătura în soluția diluată. Apoi, deplasați mătura în interiorul mulțimii. Folosiți mișcări ușoare atunci când vă deplasați. Nu forțați tare, pentru a nu deteriora ceva.

Acum trebuie să așteptați până când oțetul s-a uscat complet. Încercați să mirosiți gloata pentru oțet. Dacă pe mob nu persistă nici un miros de oțet, atunci este evident că oțetul s-a uscat. Odată confirmat, puteți trece la utilizarea mobului de aspirator.

Pasul 8 – Îndepărtați lucrurile enervante

Pe peria de bătut a aspiratorului dumneavoastră este posibil să se blocheze cu păr, fire, ață. Este important să îndepărtați astfel de lucruri. Folosiți o foarfecă sau un cutter pentru a îndepărta astfel de lucruri.

Pasul 9 – Igienizați alte accesorii

S-ar putea să nu vă placă să curățați aspiratorul de trei sau patru ori pe săptămână. Prin urmare, este posibil să doriți să curățați alte piese auxiliare înainte de a-l pune la loc. Pulverizați soluția de oțet pe care ați pregătit-o mai devreme pe peria de bătut și pe alte piese.

#Atenție

Nu pulverizați soluția de oțet pe cureaua de cauciuc sau pe piesele compozite din cauciuc ale corpului aspiratorului.

Nu conectați aspiratorul la priză până când toate părțile acestuia nu se usucă complet.

Bottom Line

Aspiratoarele au un aspect robust și amenințător la exterior, dar în interior, ele pot fi la fel de fragile și sensibile ca orice alt aparat electronic. Ca urmare, aspiratoarele trebuie îngrijite și întreținute cu atenție. Aflați cum să vă curățați furtunul desfundat din acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.