Cum să obțineți o licență CDL în Idaho

Există multe motive pentru care oamenii trebuie să obțină o licență CDL în Idaho. Programul de permis de conducere comercial din Idaho a fost conceput și creat pentru a ajuta la menținerea siguranței pe șosele, îndeplinind în același timp anumite cerințe federale pentru șoferii comerciali. Mai jos veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a înțelege ce anume presupune obținerea permisului CDL.

Cine are nevoie de un permis CDL
Există diferite tipuri de vehicule care necesită ca șoferul să aibă un CDL din Idaho pentru a putea opera vehiculul în mod legal. Dacă conduceți un vehicul care cântărește mai mult de 26.001 livre, fie că este vorba de un singur vehicul sau de un camion care tractează o unitate, atunci aveți nevoie de un permis de conducere comercial.

Există, totuși, unele scutiri de la cerințele privind permisul de conducere comercial. Acestea pot include utilizarea în scop recreativ a vehiculelor mari, a vehiculelor militare, a vehiculelor de urgență și a vehiculelor agricole. Fiecare dintre aceste scutiri are reglementări specifice pentru ca acestea să se califice pentru a fi scutite.

Tipuri de clase de permis CDL
Există trei tipuri diferite de clase pentru permisele comerciale. Acestea sunt clasa A, B și C. Dacă un vehicul nu se încadrează într-una dintre aceste clase, atunci va fi considerat clasa D. Clasa D este o licență necomercială.

Clasa A- Această clasă este pentru vehiculele combinate cu o greutate brută combinată mai mare de 26.001 lire sterline, atâta timp cât vehiculul tractat cântărește el însuși mai mult de 10.000 de lire sterline. În cazul șoferilor cu permise de conducere din clasa A, aceștia pot, de asemenea, să opereze cu permise de conducere din clasele B, C și D, cu aprobările corespunzătoare.

Clasa B- Această clasă este destinată vehiculelor simple care cântăresc singure mai mult de 26.001 lire sterline sau oricărui vehicul care tractează o încărcătură care cântărește mai puțin de 10.000 de lire sterline. În cazul șoferilor cu permise de conducere din clasa B, aceștia pot, de asemenea, să conducă vehicule care au nevoie de permise de conducere din clasele C și D, cu aprobările corespunzătoare.

Clasa C- Această clasă este pentru operarea vehiculelor comerciale care cântăresc mai puțin de 26.001 lire. Această clasă este, de asemenea, strict pentru acele vehicule care sunt făcute pentru a transporta mai mult de 16 pasageri în același timp. Șoferii cu permise de clasa C pot, de asemenea, să opereze vehicule care au nevoie de un permis de clasa D.

Requizite și procesul de obținere a unui permis CDL
Dacă doriți să solicitați un permis de conducere comercial, există câteva cerințe care trebuie îndeplinite. Prima cerință este să aveți 18 ani împliniți și să dețineți un permis de clasa D (necomercial) valabil pentru statul Idaho. Aveți nevoie de cel puțin un an de experiență de conducere cu un permis de clasa D pentru a putea aplica pentru un CDL. Pentru a vă pregăti pentru test, puteți ridica un manual de la biroul local de permise de conducere din județul dumneavoastră pentru a studia. Împreună cu acesta vor fi incluse și informații despre abilitățile necesare pentru a trece testul.

Pe lângă permisul actual, va trebui să vă aduceți și cardul de securitate socială, dovada reședinței în Idaho și bani pentru taxe. După ce ați declarat scopul pentru care doriți un permis comercial, vi se va verifica cazierul auto. De asemenea, va trebui să treceți atât testul scris, cât și cel vizual. După efectuarea acestora, colectarea taxelor și verificarea cazierului dumneavoastră, veți putea stabili o programare pentru a susține testul de aptitudini.

Există trei părți ale testului de aptitudini: inspecția vehiculului, un test de control de bază și un test de conducere. Toate cele trei părți ale testului vor dura între două și trei ore. Testul trebuie să fie susținut într-un vehicul care se potrivește cu tipul de vehicul pentru care doriți să obțineți un permis CDL.

După ce ați trecut testul de îndemânare, veți putea obține CDL-ul temporar de la DMV-ul județean. Vi se va trimite permisul permanent prin poștă. Asigurați-vă foarte bine că aveți la dosar adresa dvs. poștală actuală. Toate testele CDL rămân valabile timp de un an. Dacă nu obțineți permisul în termen de un an, trebuie să susțineți din nou toate testele și să plătiți din nou taxele. Dacă nu reușiți la oricare dintre teste, trebuie să așteptați trei zile pentru a le relua și, de asemenea, trebuie să rambursați taxele și în acest caz.

Cursuri de pregătire pentru obținerea permisului CDL în Idaho
Există multe școli în Idaho care oferă cursuri de pregătire pentru obținerea permisului de conducere comercial. Alegerea școlii potrivite este importantă, deoarece poate stabili calea pentru viitorul dumneavoastră. Atunci când căutați o școală, asigurați-vă că vă uitați la raportul instructor-elev și la statisticile de plasare a locurilor de muncă. Calitatea instructorilor este, de asemenea, foarte importantă. Aceștia ar trebui să fie bine informați, experimentați, grijulii și capabili să predea. În funcție de școala pe care o alegeți, costul ar putea varia foarte mult. Atunci când comparați diferite școli, aflați de ce prețurile lor sunt așa cum sunt și întrebați-i dacă vă pot explica orice diferențe între școala lor și concurenții locali.

Costul permisului CDL din Idaho
-Permisul CDL (4 ani) $40
-Permisul sau duplicatul CDL $15
-Permisul de instruire CDL $29
-Adaosul de completare (după eliberarea permisului CDL) $15
-Actualizarea permisului $25
-Testele scrise $3 fiecare
-Testul de aptitudini $70 ($10 la biroul de permise de conducere și $60 la testul de aptitudini Giver)

.

1/5(1 vot )

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.