Cum să urmăriți traficul de pe site-ul web folosind Google Analytics (Easy Way)

Vreți să știți de unde vin vizitatorii site-ului dvs. folosind Google Analytics? Există o serie de canale diferite pe care un utilizator le poate folosi pentru a vă vizita site-ul.

Și, urmărind de unde vin, puteți vedea cu exactitate sursele de trafic pentru anumite pagini, campanii de marketing și puteți măsura modul în care oamenii vă găsesc site-ul.

În acest articol, vă vom arăta cum să urmăriți traficul site-ului web folosind Google Analytics. Să începem cu…

Start Tracking Website Traffic Today!

MonsterInsights este cel mai bun plugin WordPress Analytics. Obțineți-l gratuit!

De ce să urmăriți sursele de trafic de pe site-ul web?

În calitate de agent de marketing, există multe beneficii de a cunoaște sursa vizitatorilor dumneavoastră. Iată câteva motive pentru a vă urmări sursele de trafic:

  • Înțelegeți mai bine vizitatorii dvs. – Urmărirea surselor de trafic vă poate ajuta să identificați locația geografică a vizitatorilor dvs. și ce canale folosesc, astfel încât să îi înțelegeți mai bine și să le oferiți mesaje direcționate
  • Măsurați campaniile dvs. de marketing – Dacă o campanie este construită în jurul generării de trafic, atunci puteți măsura eficiența acesteia prin urmărirea diferitelor surse de trafic
  • Concentrați-vă pe canale pentru cele mai bune rezultate – Prin identificarea canalului care a avut cele mai bune performanțe în obținerea de vizitatori pe site-ul dvs, vă puteți concentra mai mult pe acesta pentru a obține rezultate mai bune
  • Găsiți noi subiecte de conținut – Oamenii de pe diferite canale ar putea fi interesați de subiecte specifice, așa că puteți descoperi noi idei de conținut verificând sursele de trafic pentru fiecare pagină
  • Identificați lacunele de trafic de pe site-ul dvs. – Puteți identifica ce canal nu are performanțe bune în atragerea vizitatorilor, astfel încât să îl puteți optimiza, deoarece să vă bazați pe o singură sursă poate fi riscant pentru site-ul dvs.

Acum, sunteți gata să vedeți de unde provine traficul de pe site-ul dvs. WordPress?

Tutorial video

Dacă doriți să citiți etapele scrise, atunci continuați să citiți. Vă vom îndruma cum să urmăriți sursele de trafic web.

Cum să vă verificați sursele de trafic în WordPress

Când vine vorba de utilizarea Google Analytics, mulți utilizatori consideră că este copleșitor. Acest lucru se datorează faptului că necesită codificare pentru a-l configura pe site-ul dvs. WordPress. În plus, va trebui să fiți un expert în Analytics pentru a găsi raportul potrivit și pentru a obține datele de care aveți nevoie pentru a lua decizii.

Deci, o modalitate mult mai ușoară de a vă vizualiza sursele de trafic în WordPress este prin MonsterInsights. Este cel mai bun plugin WordPress pentru Google Analytics.

Acesta face ca utilizarea Analytics să fie foarte ușoară și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la angajarea unui dezvoltator sau a unei persoane care se pricepe la analytics. Plugin-ul vă ajută să adăugați Google Analytics pe site-ul dvs. web și prezintă rapoarte în interiorul tabloului de bord WordPress.

monsterinsights cel mai bun plugin WordPress pentru Google Analytics

După ce ați instalat MonsterInsights pe site-ul dvs. web, puteți vedea de unde provine traficul dvs. Să ne uităm la fiecare raport pe care îl puteți folosi pentru a urmări traficul de pe site-ul web.

Raport de prezentare generală

Pentru a începe, mergeți la Insights ” Reports ” Overview. Aici puteți vedea performanța generală a site-ului dvs. web.

Dacă derulați în jos, puteți vedea raportul Device Breakdown (Defalcare dispozitiv) care arată ce dispozitiv folosesc vizitatorii dvs. pentru a vă vizualiza site-ul web.

Mobile Device Breakdown - MonsterInsights

În raportul Overview (Prezentare generală), puteți vizualiza, de asemenea, Top 10 țări din care provin utilizatorii dvs. Cu ajutorul acestui raport, puteți crea campanii, mesaje și conținut în funcție de diferite regiuni.

Identificați țările care aduc cel mai mult trafic

Și, alături de țări, puteți vedea raportul Top 10 Referrals. Acesta arată site-urile web care trimit cel mai mult trafic către site-ul dvs. Puteți să formați parteneriate cu aceste site-uri și să continuați să vă creșteți traficul.

Raportul Consola de căutare

Acum, dacă site-ul dvs. primește mult trafic organic, ar trebui să știți care sunt cuvintele cheie pentru care site-ul dvs. este clasat. Pentru a afla acest lucru, MonsterInsights oferă un raport Search Console Report.

Acesta arată primii 50 de termeni de căutare Google pentru site-ul dvs. împreună cu clicurile, impresiile, CTR (click-through-rate) și poziția medie.

Cum să vedeți de unde vine traficul de la google analytics

Din moment ce acestea sunt cuvinte cheie care aduc mult trafic, puteți face o căutare de cuvinte cheie și găsi termeni de căutare similari pentru a-i optimiza pe site-ul dvs. Puteți chiar să le folosiți pentru a găsi noi idei de conținut în jurul acestor cuvinte cheie pentru a vă stimula traficul organic.

Puteți parcurge ghidul nostru despre cum să vă configurați site-ul WordPress cu Google Search Console.

Raport eCommerce

Aveți un magazin eCommerce și doriți să știți de unde provine traficul care vă convertește cel mai mult? Dacă da, atunci raportul MonsterInsights eCommerce vă poate ajuta.

Vă arată principalele surse de conversie. Puteți vedea ce site-uri web trimit trafic care se convertește către magazinul dvs. online. Deoarece oamenii care sosesc de pe aceste site-uri web vă cumpără produsele, puteți oferi reduceri și oferte exclusive pentru a face mai mulți bani.

top-conversion-sources

Real-Time Report

Ultimul raport pe care îl puteți vizualiza pentru statisticile de trafic este raportul în timp real. Acesta vă arată de unde vin vizitatorii dvs. în timp real. Puteți vedea traficul de la sursele de trimitere, țările și orașele care se află în prezent pe site-ul dvs. WordPress.

top țări și orașe raport în timp real

Acest raport este util pentru a verifica traficul de pe site-ul web dacă tocmai ați lansat un produs nou sau o campanie de marketing și doriți să vedeți de unde vin vizitatorii.

Cu aceasta, să vedem cum să găsim sursele de trafic în Google Analytics.

Cum să urmăriți traficul site-ului web în Google Analytics

În timp ce MonsterInsights oferă rapoarte ușor de utilizat în interiorul tabloului de bord, astfel încât nu trebuie să părăsiți site-ul dvs. Dar ce se întâmplă dacă doriți să vedeți de unde provine traficul în Google Analytics?

Există multe rapoarte pe care le puteți utiliza pentru a urmări sursele de trafic ale site-ului web. Acestea fiind spuse, este foarte ușor să vă pierdeți.

Pentru a vă ajuta să găsiți datele care contează, puteți începe prin a vă conecta la contul dvs. de Google Analytics și apoi mergeți la Achiziție ” Tot traficul ” Canale.

Cum să vedeți de unde provine traficul de la google analytics

În acest raport de trafic web Google Analytics, puteți vedea care sunt canalele care conduc cel mai mult trafic către site-ul dvs. web. De exemplu, puteți vedea că Căutarea organică are cel mai mare număr de vizitatori. Aceștia sunt oamenii care vin din motoarele de căutare.

Și dacă doriți mai multe detalii, puteți merge la raportul Sursă/Mediu de la Tot traficul. Acesta va restrânge sursa traficului dvs. împreună cu canalul.

De exemplu, raportul de analiză va arăta care motor de căutare a generat cel mai mare trafic (în acest caz, Google).

sursa mediu trafic sursă

Acum că știți cum să vedeți de unde provine traficul pentru întregul dvs. site web, ce se întâmplă dacă doriți să utilizați Google Analytics pentru a găsi traficul pentru anumite pagini?

Google Analytics Surse de trafic pentru o anumită pagină

Este foarte ușor să vedeți sursele de trafic ale unei anumite pagini în contul dvs. de Google Analytics.

Pentru a începe, conectați-vă la contul dvs. de Google Analytics și navigați la Comportament ” Conținutul site-ului. De acolo puteți alege dacă doriți să vizualizați sursele de trafic ale tuturor paginilor site-ului dvs. web, ale paginilor de destinație sau ale paginilor de ieșire.

În acest exemplu, vă vom arăta cum să vizualizați sursele de trafic ale paginilor de destinație ale site-ului dvs., ceea ce este important deoarece acestea sunt paginile pe care mulți vizitatori vor ateriza mai întâi atunci când vă vizitează site-ul.

sursă medie sursă de trafic

În continuare, utilizați Dimensiunea secundară și căutați Sursă/Mediu, care este de obicei sub Achiziție.

Acum veți vedea o listă a paginilor de destinație ale site-ului dvs. web, completată cu sursa de trafic a site-ului dvs., care este locul unde se aflau vizitatorii înainte de a face clic pe site-ul dvs. web, și mediul, care este modul în care vizitatorii au ajuns pe site-ul dvs. web.

raport de comportament surse de trafic

Acum știți cum să folosiți Google Analytics și să găsiți sursele de trafic pentru site-ul dvs. web.

Începeți să urmăriți traficul site-ului web astăzi!

Și asta e tot!

Sperăm că v-a plăcut articolul nostru despre cum să urmăriți traficul site-ului web folosind Google Analytics. De asemenea, puteți parcurge articolul nostru despre de ce afacerea dvs. are nevoie de Google Analytics începând chiar acum.

Nu uitați să ne urmăriți pe Twitter și Facebook pentru mai multe tutoriale Google Analytics.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.