Declanșatori ai migrenelor de toamnă

29 Octombrie Declanșatori ai migrenelor de toamnă

Postat la 20:22hin Dureri de cap, Declanșatori ai migrenelor, MigrainebyLSummerfield

Schimbarea anotimpurilor introduce mulți factori de mediu noi care pot declanșa atacuri suplimentare de migrene și dureri de cap, cum ar fi vremea mai rece, schimbări în presiunea barometrică și nivelul de umiditate, vânt și alergeni. Pentru cei care au un istoric anterior de dureri de cap consistente, aceste schimbări naturale în mediul înconjurător creează o tranziție nedorită care poate umbri cu ușurință frumusețea lunilor de toamnă.

Schimbările de vreme

Schimbările de vreme sunt un declanșator comun al migrenei și al cefaleei, iar temperaturile răcoroase din timpul toamnei sunt un instigator principal. Deși nu se înțelege clar de ce se întâmplă acest lucru, există o serie de studii în curs de desfășurare pentru a înțelege această corelație. S-a sugerat chiar că factori precum schimbarea presiunii barometrice, a umidității și a temperaturii pot fi factori declanșatori. Deoarece acești factori tind să apară în același timp, este dificil de identificat care este vinovatul.

Alergeni

Poate că cei mai comuni declanșatori ai durerilor de cap și migrenelor sunt alergenii, iar toamna se înregistrează concentrații mari de ambrozie și mucegai. Alergenii vor crește cantitatea de histamină pe care corpul nostru o produce atunci când nivelul alergenilor este ridicat, ceea ce poate declanșa migrena prin inflamarea sinusurilor. Persoanele care suferă de migrene și cefalee ar trebui să ia o serie de măsuri de precauție în timpul toamnei pentru a diminua impactul alergenilor. Câteva modalități sunt utilizarea unui filtru de aer HEPA, învelitori pentru saltele și perne și medicamente prescrise pentru alergii pentru a reduce agravarea sinusurilor.

Ciclul de lumină naturală

Toamna se întâlnește, de asemenea, cu mai puțină lumină naturală, iar acest lucru schimbă în mod obișnuit programul de somn. Menținerea unui tipar de somn consistent este esențială pentru cei afectați de migrene și cefalee, deoarece șansele lor de a avea un atac iminent cresc semnificativ atunci când tiparul este perturbat. În plus, pe măsură ce zilele devin mai scurte, acest lucru tinde să aibă un efect neurologic asupra oamenilor, declanșând potențial un episod de migrenă.

Schimbările sezoniere par să aducă întotdeauna mai mulți factori declanșatori de cefalee și migrenă, ceea ce poate strica bucuria patch-urilor de dovleac, a culorilor de toamnă și a altor activități. Pe măsură ce vremea se schimbă, cel mai bun mod de acțiune este să vă pregătiți pentru posibilele atacuri de cefalee și migrenă. Urmăriți-vă atacurile și vorbiți cu medicul dumneavoastră de îngrijire a sănătății despre acestea pentru a crea un plan de acțiune care să vă ajute să preveniți alte dureri de cap.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.