Dl Paul M. Warburg s-a îmbolnăvit grav: fondatorul Sistemului American Federal Reserve Bank și fratele lui Fe

15 ianuarie 19325:00 am

Domnul Paul M. Warburg, celebrul bancher, care a fost inițiatorul Sistemului American Federal Reserve Bank, un frate al dlui. Felix M. Warburg și al lui Herr Max Warburg, este grav bolnav de pneumonie, iar starea sa provoacă o anxietate extremă.

Domnul Warburg are 63 de ani.

Dacă americanii ar avea obiceiul de a conferi titluri de distincție gânditorilor creativi, Paul M. Warburg ar fi trebuit să se afle în această situație. Warburg ar fi primit această onoare pentru activitatea sa în introducerea reformei monetare în Statele Unite, care a culminat cu Sistemul Rezervei Federale, scria profesorul Edwin R. A. Seligman de la Universitatea Columbia în „New York Evening Post” în 1927.

Mr. Warburg, care, la fel ca toți frații săi, poartă al doilea prenume Moritz, care era numele tatălui lor, era membru al firmei bancare Kuhn, Loeb (doamna Warburg a fost înainte de căsătorie Nita Loeb) renunțând la toate funcțiile de director, administrator etc. atunci când a fost numit de președintele Wilson, în 1914, ca membru al Consiliului Rezervei Federale. În 1917 a fost numit membru al Secției Statelor Unite ale Înaltei Comisii Internaționale.

În urmă cu un an, domnul Warburg a ținut un discurs la New York în care a denunțat teoria americană a izolării și a sfătuit Statele Unite să caute o cooperare internațională mai largă și o acțiune curajoasă pentru a ajuta lumea să iasă din stagnarea în care a căzut.

Când domnul Henry Ford încă își conducea campania antisemită, el a lansat un atac împotriva domnului Paul Warburg în 1925, acuzându-l că este capul și fruntea unei mișcări în care Sistemul Rezervei Federale era folosit ca un instrument pentru a impune metodele financiare germane în Statele Unite și pentru a aduce un control german asupra industriei și afacerilor americane. Domnul Bernard Baruch și domnul Aaron Sapiro, a cărui acțiune de calomnie împotriva domnului Henry Ford a fost punctul imediat care a determinat retractarea antisemitismului său, au fost incluși, alături de domnul Paul Warburg, ca principalii săi asistenți în complot.

„Pacific Banker”, cel mai important ziar financiar din nord-vest, a respins acuzația ca fiind „o obsesie ridicolă”, și a scris: Paul M. Warburg este un nume care stă foarte sus în sistemul bancar american ca fiind cel al omului care a stabilit ideea centrală pe care a fost ridicat întregul sistem Federal Reserve; care a renunțat la orice gând de remunerare pentru a deveni membru al consiliului de administrație inițial, de fapt viceguvernatorul acestuia; care a dat dovadă de un geniu în domeniul finanțelor sănătoase și de un serviciu din toată inima față de țară, care este recunoscut peste tot în mediile responsabile.”

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.