ESL (Îndrumare)

Îndrumarea ESL a Universității Concordia din Chicago dezvoltă profesorii ca lideri în clasele lor individuale, școli, districte și în comunitatea globală mai largă.

Acest program realizează un echilibru între nevoile practice, de zi cu zi ale profesorilor în clasă și gândirea critică și abilitățile de luare a deciziilor care sunt necesare pentru candidați pentru a se dezvolta ca lideri de profesori competenți. Acesta cultivă un sentiment de responsabilitate față de și oferă instrumentele necesare pentru o apărare eficientă a profesorilor.

Absolvenții sunt echipați atât pentru a prevedea, cât și pentru a promulga schimbări educaționale pentru cursanții de limbi străine din întreaga țară și dincolo de ea. Programul dezvoltă profesori cu integritatea de a respecta în mod activ învățarea tuturor elevilor, de a integra metodologii curriculare adecvate în diferitele domenii de conținut și de a se angaja în recomandări de politici și advocacy pentru comunitățile lor.

Acest program pregătește educatorii pentru a fi eficienți în promovarea învățării și dezvoltării elevilor în achiziția limbii engleze ca limbă nouă.

Este conceput pentru a ajuta candidații:

 • Promovarea succesului tuturor elevilor prin dezvoltarea și implementarea unei viziuni comune a învățării și a programelor care susțin această învățare.
 • Dezvoltarea abilităților de bază în gestionarea clasei, a operațiunilor și a resurselor pentru un mediu de învățare sigur, eficient și eficace.
 • Să colaboreze cu personalul, consiliile de administrație, elevii, familiile și membrii comunității ca răspuns la diverse interese și nevoi educaționale și comunitare și să mobilizeze resursele comunității.
 • Să dea dovadă de integritate, corectitudine și comportament etic pentru a contribui la dezvoltarea unei comunități școlare grijulii și morale.
 • Să analizeze și să răspundă la contextele politice, sociale, economice, juridice și culturale mai largi.
 • Furnizați o instruire bazată pe cercetare care să includă utilizarea eficientă a tehnologiei, atenția acordată populațiilor cu nevoi speciale, alfabetizarea ESL și dezvoltarea limbii.

Obiectivele programului

CUC oferă un program articulat de cursuri postuniversitare în programul de aprobare ESL și un Master of Arts in Curriculum and Instruction cu aprobare ESL. Programul de aprobare ESL este conceput pentru a pregăti absolvenții pentru a lucra cu elevi diferiți din punct de vedere cultural și lingvistic în clasele PK-12. Cursurile sunt orientate spre pedagogia lingvistică și cercetarea privind dobândirea celei de-a doua limbi străine. Acest program își propune să extindă atât cunoștințele teoretice, cât și cele practice despre predarea și învățarea limbii engleze, pentru a răspunde nevoilor profesorilor din diverse contexte, și este un program recunoscut la nivel național.

Studenții vor:

 • să cunoască factorii psihologici, socioculturali și lingvistici care afectează achiziția limbii;
 • să dezvolte o perspectivă multiculturală care să caute oportunități de advocacy; și
 • să construiască competențe în teorie și praxis pentru a lucra cu cei care învață limba engleză.

Revendicări ale programului

 • Declarație personală de 300-500 de cuvinte care descrie interesul dvs. pentru program, experiența anterioară în TESOL sau în domenii conexe, și obiectivele profesionale pentru urmărirea aprobării ESL
 • Diplomă de licență de la o instituție acreditată
 • Licență de predare valabilă
 • Completarea a 18 ore de credit (șase cursuri)
 • Experiență de masterat Capstone

Arii de studiu – 18 ore de credit

 • FPR 6300 Fundamentele educației bilingve și biculturale
 • EDU 6610 Limbă și lingvistică
 • EDU 6620 Predarea limbii engleze ca a doua limbă
 • EDU 6630 Metode și materiale pentru predarea elevilor cu competență limitată în limba engleză
 • EDU 6027 Evaluarea elevilor bilingvi
 • FPR 6350 Cross-Cultural Studies for Teaching Limited English Proficient Students

Programul ESL Endorsement este potrivit pentru dumneavoastră?

Programul de atestare ESL (numai) este un program fără diplomă, care conduce la o atestare din Illinois în ESL. Dacă doriți să obțineți o diplomă de masterat și o aprobare ESL în același timp, vă rugăm să vă înscrieți la programul Master of Arts-Curriculum and Instruction with ESL endorsement sau la programul Master of Arts in ESL. Deoarece programul ESL endorsement (numai) este un program fără diplomă, studenții înscriși în acest program nu sunt eligibili pentru ajutor financiar.

Acreditare și aliniere: Recunoaștere națională

Programele de educație de la Concordia-Chicago au primit prima recunoaștere din partea NCATE în 1962, iar colegiile în care sunt găzduite au fost acreditate continuu de atunci. Recunoașterea este o distincție de excelență foarte căutată, acordată unui număr restrâns de programe din întreaga țară care îndeplinesc cele mai înalte și mai riguroase standarde ale organismului național de acreditare pentru pregătirea liderilor educaționali.

Programul de susținere ESL este aliniat la standardele TESOL.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.