Este mâncarea indiană întotdeauna picantă?

Răspunsul este da și nu.

„Picant” înseamnă condimentat cu mirodenii. În acest caz, aproape toată mâncarea indiană sărată este „picantă”, deoarece aproape toată mâncarea este gătită cu cel puțin un condiment! Așadar, răspunsul este Da.

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor se gândesc la „picant” și „iute” în același sens. În acest caz, spre surprinderea majorității oamenilor, răspunsul este Nu, nu toată mâncarea indiană este picantă!

Cum se folosesc ardeii iuți

Din păcate, mâncarea indiană a căpătat o reputație proastă în ceea ce privește condimentele și ardeiul iute, mulțumită unor bucătari răi care îl adaugă la orice! Un bucătar indian bun va adăuga întotdeauna doar ingrediente care se pun în valoare reciproc și îmbunătățesc felul de mâncare finit. Mâncarea indiană bună este un echilibru fin de arome (sărat, dulce, acru, amar, picant) și texturi… nu prea mult din nimic, inclusiv din ardei iute. Numeroase mâncăruri indiene nu conțin nici un fel de ardei iute sau piper!”

În timp ce majoritatea preparatelor indiene sărate necesită folosirea de condimente, ardeii iuți nu sunt folosiți în toate mâncărurile indiene. Unele, în special cele din sudul Indiei, sunt condimentate și cu piper. Fiecare dă propria sa marcă de căldură felului de mâncare la care este adăugat. Ardeii iuți care sunt folosiți – ardei iuți roșii uscați, ardei iuți verzi proaspeți, pudră de ardei iute roșu – fiecare are o potență și o căldură diferită. Unele feluri de mâncare se bazează foarte mult pe chili pentru aroma lor. Câteva exemple sunt Rasam (apă de ardei), Vindaloo, Sorpatel), așa că, dacă nu vă place căldura, singura soluție este să reduceți cantitatea de ardei iute pe care o folosiți. Deși acest lucru nu este ideal și va reduce autenticitatea mâncării, mai bine ca mâncarea să fie mai puțin autentică și să o puteți mânca, decât să fie 100% autentică și să fie prea picantă pentru dumneavoastră. Nu-i așa?

În alte feluri de mâncare, ardeiul iute este folosit doar pentru a adăuga acea cantitate de căldură care pune în valoare alte arome. Mutter Paneer (mazăre și brânză de vaci) și Rajma (curry de fasole roșie) sunt câteva exemple. În acest caz, puteți omite cu totul ardeiul iute.

Reducerea căldurii

Dacă ați adăugat, fără să știți, prea mult ardei iute într-un fel de mâncare, există totuși modalități de a reduce căldura! Ați putea să adăugați lapte de cocos și să reîncălziți sau să adăugați cartofi și să gătiți până când aceștia sunt gata (cartofii vor absorbi o parte din chili). De asemenea, puteți mânca un curry picant cu iaurt pentru a reduce o parte din căldură. Acesta este un truc excelent pentru copii!

La sfârșitul zilei, nu ezitați să experimentați cu aromele. Aceasta este frumusețea bucătăriei indiene. Este deja un creuzet și se adaptează foarte bine la experimentare!

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.