Este 'smartphone pinky' real? Probabil că nu, dar telefoanele pot provoca totuși daune

„Smartphone pinky” se referă la o îndoire percepută a degetului mic de la mâna dominantă a unei persoane. Se presupune că îndoirea ar fi fost cauzată de greutatea de a ține un smartphone cu degetul cel mai mic la baza acestuia (în timp ce celelalte degete susțin telefonul de-a lungul laturii sale mai lungi).

"Degetul mic de la smartphone" (prezentat în dreapta) s-ar putea să nu fie vătămarea pe care o inventează unii utilizatori de Twitter.

„Degetul mic de la smartphone” (prezentat în dreapta) s-ar putea să nu fie vătămarea pe care o inventează unii utilizatori de Twitter. lucypurnell/Twitter

O serie de imagini care demonstrează presupusa afecțiune au fost postate online:

Cu toate acestea, înainte de a petrece prea mult timp comparând rectitudinea degetelor tale mici, trebuie să știi că pare destul de puțin probabil ca orice îndoire a degetelor tale mici să fi fost cauzată de nevoia de a fi la curent cu un iMessage de grup hiperactiv.

Bursierul clinic de la Școala de Terapie Ocupațională și Asistență Socială a Universității Curtin, Dave Parsons, spune că șansele ca o persoană să-și îndoaie permanent degetul prin utilizarea smartphone-ului sunt destul de mici.

„Ar fi nevoie de un minim de aproximativ șase ore pe zi de o forță aplicată asupra țesutului moale pentru a evoca o schimbare”, spune el, adăugând că modificările articulare pretinse de imagini ar fi trebuit să fi fost cauzate de o întindere permanentă a ligamentelor degetului.

„Dacă cineva a stat pe telefon mai mult de șase ore, este plauzibil, dar este încă destul de puțin probabil.”

„Poate fi cumulativ de-a lungul zilei, dar, evident, perioade mai lungi și susținute ar crește susceptibilitatea.”

Potrivit lui Parsons, leziunile legate de smartphone sunt mult mai susceptibile să apară la celălalt capăt al mâinii.

„Odată cu creșterea dimensiunii feței telefoanelor, degetele mari trebuie acum să se deplaseze pe o distanță mai mare atunci când folosesc telefonul”, spune el.

„Este mai probabil să suferiți o leziune de tip RSI la degetul mare decât o leziune la degetul mic.”

Parsons spune că cel mai simplu mod de a preveni rănirea atunci când folosiți un smartphone este să evitați perioadele lungi și susținute de utilizare și, dacă trebuie să petreceți mult timp la telefon, să încercați să împărțiți utilizarea în perioade de timp mai mici, cu perioade de odihnă frecvente.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.