Exclusiv: Bebeluș născut cu DIU Mirena în mână? Mama lămurește lucrurile

Este o fotografie care devine virală pe rețelele de socializare: un nou-născut care ține în mână un DIU, sau dispozitiv intrauterin, folosit pentru a preveni sarcina. Medicii spun că băiețelul sănătos de 3,5 kg s-a născut împotriva tuturor șanselor.

Peținul Dexter Tyler avea abia o săptămână și poza cu el ținând în mână DIU Mirena devenise deja virală.

Încărcare …

Poza împărtășită de mama lui Dexter, Lucy Hellein, din Fort Mitchell, Alabama, a fost distribuită de aproape 60.000 de ori în doar două zile.

„Nu am crezut că va deveni virală”, a spus Hellein.

First Coast News a vorbit în exclusivitate cu Hellein despre fotografie, întrebând dacă Dexter s-a născut de fapt ținând în mână un dispozitiv intrauterin. Hellenin a răspuns: „Nu a fost.”

Hellein a explicat că fiul ei nu ținea, de fapt, DIU în mână când s-a născut, dar a rămas, totuși, însărcinată în timp ce acesta era inserat.

„Medicul meu crede că este posibil să fi rămas însărcinată la aproximativ trei săptămâni după ce a fost plasat”, a spus Hellein.

Medicul nu a reușit să scoată implantul în timpul sarcinii, dar în timp ce a adus pe lume copilul, Hellein a spus că l-a găsit în spatele placentei.

Hellein a spus că o asistentă a pus implantul în mâna bebelușului, o prietenă a împărtășit poza pe Facebook, iar de acolo totul a luat amploare.

Acum, că fotografia bebelușului Dexter face înconjurul internetului, mulți pun la îndoială eficiența implanturilor DIU.

„DIU sunt eficiente în proporție de 99,9%”, a declarat asistenta medicală de la Planned Parenthood, Laura Ghasseminia.

Mirena este implantat în uter. Ghasseminia a spus că funcționează prin eliberarea hormonului progesteron, care previne sarcina.

„Vreau să spun că este aproape imposibil {să rămâi însărcinată}. Ai mai multe șanse să câștigi la loto”, a spus Ghasseminia.

Planned Parenthood nu a tratat-o pe Hellein, dar a spus că o pacientă este de obicei testată pentru sarcină înainte de a fi introdus un implant.

Ghasseminia a spus că Hellein ar fi putut fi deja însărcinată, dar pentru că există o întârziere în momentul în care un ovul este fertilizat și călătorește în cavitatea uterină, poate întârzia uneori un test de sarcină pozitiv.

„Această femeie este foarte norocoasă că atunci când placenta a crescut peste DIU nu a perturbat fluxul de sânge către placentă”, a spus Ghasseminia.

Încărcare …

Ea a spus că acest lucru ar putea duce la un avort spontan.
Hellein a spus că se simte ca și cum ar fi câștigat la loterie. Acum, lumea îl numește pe micuțul Dexter, un bebeluș minune.

„Mâine va împlini o săptămână și, de fapt, mâine a fost data la care trebuia să se nască inițial, adică 4 mai, care este cunoscută ca Ziua Războiului Stelelor”, a chicotit ea. „Așa că doctorul a spus: „Forța este puternică cu acesta.””

Aceasta a fost a treia oară când Hellein a folosit Mirena și a spus că nu a avut niciodată probleme înainte.

Mama a trei copii spune că a luat măsuri mai permanente pentru a preveni sarcina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.