Fără regrete: Cititorii împărtășesc povești despre cum au sărit peste balul de absolvire

Este sezonul balurilor de absolvire și, în timp ce elevii de liceu se pregătesc pentru marea lor noapte, am cerut cititorilor care au sărit peste balul de absolvire să ne trimită poveștile lor.

Pentru cei mai mulți, costul biletelor, al hainelor și al cinei a fost suficient pentru a-i ține departe. Alții au fost ocupați să protesteze împotriva Războiului din Vietnam, nu li s-a permis să ia partenerul pe care și-l doreau sau au fost prea bolnavi pentru a participa.

Un cuplu improbabil

A fost balul meu de absolvire la Linden High School din New Jersey. M-am dus cu Joe. Eram, așa cum se spune, „în relații stabile.”

Un cuplu cât se poate de improbabil, el era un jucător de fotbal mare, voinic și chipeș. Eu eram amatoare de distracție, foarte studioasă și asistentă de profesor. Dar, cumva, ne-am „potrivit”. Mingea lui de fotbal de aur atârna în jurul gâtului meu, iar puloverul lui universitar îmi împodobea umerii.

Și, din fericire, în acest an, mama îmi permisese să-mi aleg rochia de bal. Tafta neagră, fără bretele, cu o fustă până la podea. Era minunată!

Viața era bună! Dar ceea ce simțeam eu nu era bine. Înroșită, călduță, pătată și foarte mâncărimată. Aveam rujeolă și mi s-a ordonat să mă culc. Perioada mea cea mai contagioasă a fost în weekendul balului de absolvire.

Joe a venit la mine acasă în acea vineri seara și a întrebat-o pe mama dacă poate să mă vadă. Dacă ea era de acord, asta însemna că un băiat va fi în dormitorul meu, lucru cel mai inacceptabil pe atunci.

Staționând la capătul scărilor, ea i-a permis 10 minute să mă viziteze, să vadă rochia pe un umeraș deasupra ușii dormitorului și să-mi dea corsajul. Un tip drăguț!

Eram convinsă că aceasta era cea mai mare dezamăgire pe care o voi trăi vreodată.

Viața mi-a dovedit, desigur, că mă înșelam. Și am apucat să port rochia câteva luni mai târziu la piesa de teatru pentru seniori.

Lăsați-mă să vă mulțumesc pentru că v-ați amintit din nou una dintre poveștile preferate din cei 85 de ani pe care i-am petrecut pe acest pământ.

– Bobbie Royalty, Issaquah

Protest, nu bal

Prom? Ce bal? Noi nu am avut unul! Am absolvit în 1971 același liceu din Brooklyn pe care Bernie Sanders l-a urmat cu 12 ani mai devreme.

Este clar că eram cu toții interesați de alte lucruri și nu de cheltuirea banilor pe rochii stupide de bal. Era apogeul demonstrațiilor privind Războiul din Vietnam și al sentimentului „anti-sistem”.

Am urmărit cum materialismul a crescut în anii ’80 pentru a deveni acum norma acceptată. Bine pentru elevii care au activități mai luminate pe care să cheltuiască banii decât noaptea balului.

– Eileen Weintraub, Lake Forest Park

Prea ocupată cu protestele

Am absolvit un liceu public din New York în 1969. Clasa noastră era atât de implicată în proteste împotriva Războiului din Vietnam, încât practic nu a existat niciun interes pentru organizarea unui bal. Cred că decizia finală de anulare a fost luată atunci când tipul înfiorător care apărea în fiecare an pentru a închiria cele mai urâte smochinguri din lume a raportat că nu a reușit să închirieze nici măcar unul. Încă nu am întâlnit niciun coleg absolvent de atunci care să simtă că a pierdut ceva important.

– Richard Samuel, Seattle

Prea costisitor

Nu am participat la balul de absolvire al liceului meu în 2004. După ce am frecventat un liceu din clasa medie superioară din Eastside, mă îndoiesc că majoritatea colegilor mei de clasă au lăsat costurile să-i descurajeze să participe, în principal pentru că părinții lor plăteau. Dar pentru mine, chiar și 20 de dolari reprezentau o sumă semnificativă, deoarece reprezenta bugetul de hrană al familiei mele pentru întreaga săptămână.

Sărăcia suburbană este un lucru foarte real și este în creștere. Este mascată de codurile poștale dezirabile și de școlile bune, dar există o mulțime de elevi ca mine care se chinuie să ia decizii care necesită bani în plus, cum ar fi participarea la baluri, practicarea sportului și chiar luarea prânzului cu prietenii la cantină (rușinată de faptul că mi-e rușine să fiu văzută la coadă la masa gratuită, preferam să renunț la mâncare sau să mănânc resturile prietenilor mei). Pe măsură ce ultimul an de liceu se apropia de sfârșit, nici măcar o secundă nu m-am gândit să merg la balul de absolvire al liceului meu.

Este ironic, pentru că acum sunt căsătorită cu un bărbat care a mers la peste 50 de dansuri în liceu, inclusiv la nouă (!) baluri de absolvire. El pur și simplu nu poate înțelege de ce cineva ar sări peste un eveniment care (pentru mulți, dar nu și pentru mine) definește punctul culminant al experienței din liceu. Există multe motive pentru a sări peste balul de absolvire, dar pentru mine, costurile de oportunitate au fost pur și simplu prea mari.

– Missy Kim, Seattle

Nici o întâlnire între persoane de același sex? Nu merg

Am sărit peste balul de absolvire din câteva motive.

În primul rând, sunt gay și ar fi fost imposibil să duc un partener de același sex la balul de absolvire în Lincoln, Nebraska, în 1991. Mă bucur să spun că acest lucru s-a schimbat.

În al doilea rând, nu am văzut rostul de a cheltui sute sau mii de dolari pentru o noapte de cele mai multe ori de neuitat. Închirierea smochingului, florile, închirierea limuzinei, cina de lux, biletele pentru balul de absolvire, biletele pentru petrecerea de după bal și alte așa-zise „necesități” se adună rapid. Mulți dintre colegii mei de clasă și-au luat, de asemenea, camere de hotel pentru bal – încă o cheltuială mare. Prețurile acestor articole au devenit din ce în ce mai nebunești de atunci, la fel ca și ritualurile elaborate care sunt acum „așteptate” ca parte a balului. („Promposals”? Serios?)

În loc de bal, am lucrat o tură la băcănie, deoarece colegii mei de clasă și-au luat liber în acea seară.

Regret că am sărit peste bal? În niciun caz! Nu simt că am „ratat” nimic. Un alt plus: nu există fotografii jenante cu mine stând țeapăn într-un smoching urât și nepotrivit lângă un „partener” de bal cu care oricum nu voiam să fiu.

– Cameron Satterfield, Kent

Fostul soț nu m-a întrebat

Anul este 1963, ultimul meu an de liceu și ultima mea șansă de a merge la bal. Multe dintre fetele din clasa mea fuseseră deja invitate și aveau fantezii cu privire la marele eveniment. Eu aveam în minte un băiat care chiar m-ar putea invita. De fapt, m-a întrebat dacă merg la bal, dar mi-am dat seama mai târziu că nu avea nicio intenție de a mă invita. El doar s-a întrebat în mod inocent dacă mă duc.

Chiar dacă nimeni nu m-a invitat vreodată la bal, am decis să fiu un bun sportiv și m-am alăturat distracției de decorare a sălii de sport. Tema balului a avut ceva de-a face cu florile și apa, pentru că, cu siguranță, am făcut o mulțime de flori. M-am dus acasă epuizat și realitatea m-a lovit că voi absolvi fără să fiu invitat la bal.

În săptămâna de după bal, viața a continuat. Viața mea nu a fost definită de faptul că am fost invitată la bal. Acum, în 2017, aș fi făcut parte din noua eră în care prietenii pot merge la bal ca un grup, dar asta este retrospectivă.

Nota interesantă a acestui scenariu este că tipul pe care speram că mă va invita este acum soțul meu de aproape 50 de ani. Sper că acest lucru pune această problemă în perspectivă.

– Kay Jenness, Buckley, Pierce County

Cele mai bune lucruri de făcut

Oamenii obișnuiau să spună că am „chiulit” de la balul meu de absolvire. În opinia mea, pur și simplu aveam lucruri mai bune de făcut. Colegii mei de atunci din liceu probabil că nu s-au gândit prea mult la absența mea și nici eu nu m-am gândit la faptul că am ratat compania lor pentru o seară.

Poate că sună fie arogant, fie „acru”, dar să risipesc între 1.000 și 2.000 de dolari pe smochinguri sau ca potențialul meu partener să cheltuiască de două ori mai mult pe o rochie și suficient fixativ pentru a-și păstra bretonul peren și rigid în cea mai urâtă vreme a fost pur și simplu o prostie.

În retrospectivă, probabil că am petrecut la fel de mult timp scriind această scrisoare cât am petrecut în ultimii 21 de ani „ratând” balul de absolvire. La acea vreme, am lucrat spălând vase și am făcut câțiva dolari în plus pentru a nu fi nevoit să muncesc la fel de mult la un loc de muncă în apropierea facultății în anul următor.

Se pare că în seara balului meu de absolvire, am fost acasă treaz până la ora 23:00, iar apoi am ajuns să răspund la accidente de mașină, deoarece eram pompier voluntar. Trebuie să spun că urmărirea unui coleg de clasă care a primit un DUI/MIP în fața partenerei sale aflate în stare de ebrietate a fost o lecție de viață mult mai bună decât participarea la orice adunare ciudată din punct de vedere social a extrovertiților.

– Jason Berman, Olympia

Introvertit înrăit

Nu sunt prea multe de spus. Fusesem la câteva dansuri de liceu înainte (Winter Ball, Homecoming, TOLO), dar niciunul dintre ele nu a fost o experiență remarcabilă. Niciuna nu a fost în mod clar rea, dar nu au fost deosebit de distractive pentru mine. Acest lucru nu a avut nimic de-a face cu fetele cu care am mers – am fost prieten cu amândouă în perioadele respective și ne-am bucurat foarte bine unul de compania celuilalt.

Cu toate acestea, eu sunt un introvertit destul de dur. Având posibilitatea de a alege între a ieși printre străini sau a sta în casă, întotdeauna aleg implicit noaptea în casă. De asemenea, nu am respectat niciodată cu adevărat tradițiile impuse de presiunea colegilor. Nu mi-a plăcut niciodată muzica populară de la mijlocul anilor ’90 sau 2000 (epoca în care am fost la școală) și nu am simțit niciodată o atracție pentru evenimente sociale în afara celor din clasă.

Dansurile nu mi s-au părut niciodată incitante, iar singurele dăți în care am invitat o fată la dans a fost pentru că am crezut că îi va face plăcere. Practic, am sfârșit prin a ne plictisi.

Așa că, atunci când a venit timpul să invit pe cineva la balul de absolvire, nu am văzut rostul. Nu existau grupuri cărora să mă alătur în mod special la o întâlnire în grup și nici nu am vrut să plictisesc pe cineva trecând printr-o șaradă presată de „tradiție” fără entuziasmul meu în spate.

Am auzit de atunci că au fost două fete care au vrut să le invit (pe una dintre ele o luasem anterior la astfel de întâlniri), dar nu m-am putut constrânge să trec prin cântec și dans (joc de cuvinte).

Nu regret, totuși. De atunci am rămas la fel de reticent față de tradițiile sociale care nu cred că mi-ar plăcea.

– Eric Lundquist, Seattle

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.