Forensic Research & Criminology International Journal

Figura 14: Procentul de consumatori în 2016 care au solicitat tratament medical de urgență în urma consumului de substanțe. Modificat din Global Drug Survey 2016 .

Public Health England subliniază că este important să existe „o forță de muncă eficientă, foarte bine pregătită și calificată din punct de vedere profesional în domeniul sănătății publice” și, prin urmare, pe baza numărului tot mai mare de utilizatori care necesită tratament medical pentru consumul de NPS, este vital ca profesioniștii din domeniul sănătății să fie mai conștienți de aceste substanțe și de potențialele lor riscuri pentru sănătate . De exemplu, Wood et al. au constatat că profesioniștii din domeniul sănătății au raportat mai puține cunoștințe despre NPS și, prin urmare, arată mai puțină încredere în tratarea toxicității NPS în comparație cu efectele drogurilor ilicite tradiționale. Mai mult, într-un sondaj realizat de Campbell et al. pe 196 de membri ai personalului medical în 2015, doar 42 % din cohortă a raportat un nivel bun de încredere atunci când se ocupă de consumul de NPS. În cadrul aceluiași studiu, respondenții au fost întrebați care sunt sursele de informare pe care le-ar folosi în mod obișnuit dacă ar avea nevoie de informații suplimentare despre NPS pentru a-și actualiza cunoștințele. S-a constatat că colegii reprezentau majoritatea (81 %) dintre sursele de informare ale respondenților, urmați de utilizatori, mass-media, formare și Sistemul de monitorizare și informare privind drogurile și alcoolul (tabelul 4) .

.

.

Cum primiți informații cu privire la problemele legate de SNP

% din toți respondenții
care au declarat „Da

Colegii

81%

Utilizatorii

66%

Media

58%

Formare

54%

Sistemul de monitorizare și
informare privind drogurile și alcoolul (DAMIS)

54%

Tabelul 4: Puncte de informare privind NPS înregistrate de la 196 de participanți. Modificat după Campbell, O’Neill & Higgin .

În plus față de formarea profesioniștilor din domeniul sănătății, este o problemă recurentă faptul că nu există teste de laborator clinic de rutină care să facă posibilă detectarea NPS. Prin urmare, pacienții care se prezintă la camerele de urgență și care au luat NPS fără să își amintească ce au consumat nu pot fi tratați corect .

Un mod în care această lipsă de cunoștințe este combătută este un proiect cunoscut sub numele de NEPTUNE. NEPTUNE este rețeaua britanică pentru NPS și a fost înființată pentru a îmbunătăți practica clinică atunci când se tratează efectele NPS prin utilizarea de documente de orientare clinică. Acesta vizează în primul rând cadrele din prima linie a asistenței medicale, inclusiv departamentele de urgență, serviciile de sănătate mintală, serviciile de tratare și recuperare a drogurilor și serviciile de sănătate sexuală. Acest proiect ia în considerare lacunele imaginabile în materie de cunoștințe și a oferit orientări cuprinzătoare cu privire la gestionarea efectelor nocive acute și cronice asociate consumului de droguri de club și NPS . În plus, este important ca lipsa de cunoștințe referitoare la interacțiunile dintre droguri să fie abordată de urgență, astfel încât să se poată înțelege comportamentele de formare a drogurilor . Este extrem de important ca serviciile care se confruntă cu aceste substanțe să se conecteze și să facă schimb de informații bazate pe NPS, pentru a crea și dezvolta rețele și pentru a oferi utilizatorilor cel mai bun tratament posibil . De exemplu, analiza efectuată de OEDT a constatat că răspunsurile în materie de sănătate sunt angajate pentru a interveni în locații de intervenție, inclusiv școli, locuri de distracție nocturnă și clinici de sănătate sexuală, unde utilizatorii de NPS pot căuta consiliere și sprijin .

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.