„Fostul meu soț a golit contul nostru bancar comun în timpul divorțului.”

Multe cupluri căsătorite consideră conturile bancare comune ca fiind cea mai ușoară modalitate de a gestiona finanțele familiei. Cu toate acestea, indiferent cât de surprins sunteți (sau nu) de un divorț, este important să acționați rapid și prudent pentru a vă proteja finanțele – chiar dacă nu credeți că viitorul dvs. soț sau soție este genul răzbunător.

Să știți că, dacă fostul dvs. vă golește conturile comune în timpul divorțului, probabil că va regreta.

Avocatii noștri de divorț din East Brunswick știu că banii sunt o preocupare pentru ambele părți în timpul unui divorț. Cu toate acestea, dacă una dintre părți retrage o sumă semnificativă din fondurile comune, indiferent de motiv, chiar înainte sau în timpul divorțului, probabil că instanța îi va cere socoteală pentru aceasta.

Ce este un cont bancar comun?

În orice moment în care două persoane sunt proprietari comuni ai unui cont bancar, ele împart drepturi egale asupra banilor. Fiecare persoană poate face în mod liber depozite – sau retrage fonduri – fără permisiunea expresă a celeilalte. Asta înseamnă că, din punct de vedere tehnic, oricare dintre ei poate goli acel cont oricând dorește. Cu toate acestea, a face acest lucru chiar înainte sau în timpul unui divorț va avea consecințe, deoarece conținutul acelui cont va fi aproape sigur considerat proprietate maritală. Aceasta înseamnă că va fi împărțit în mod echitabil în cadrul acordului de divorț. Acest lucru este valabil chiar dacă o persoană a contribuit mult mai mult la cont decât cealaltă.

Un sondaj al Bank of America din 2018 a dezvăluit că aproximativ 28% dintre mileniali renunță la conturile bancare comune atunci când se căsătoresc, optând în schimb pentru a-și păstra finanțele complet separate. Acest lucru poate reduce conflictul dacă aveți doi soți care lucrează și care contribuie aproximativ la fel la cheltuielile comune. Cu toate acestea, trebuie să știți că nici măcar acest lucru nu va proteja neapărat acei bani de împărțirea echitabilă în cazul unui divorț. Fondurile din conturile separate pot fi considerate în continuare bunuri maritale.

Ce este proprietatea maritală?

Bunurile maritale se referă la activele care aparțin ambilor soți. Aceștia ar putea fi banii din conturile bancare, fondurile de pensii, casa pe care o împărțiți sau vehiculele dumneavoastră. Cu excepția unor instrucțiuni explicite precizate într-un acord premarital sau într-un acord postmarital, bunurile maritale trebuie împărțite în mod echitabil între soți.

Bunurile maritale sunt, de obicei, bunuri care sunt dobândite în timpul căsătoriei. Proprietatea care este deținută separat înainte de căsătorie este, de obicei, considerată proprietate separată (gândiți-vă la cadouri sau moșteniri de la terți).

Conturile bancare comune vor fi aproape sigur considerate proprietate maritală.

Așa cum avocații noștri de divorț din New Jersey pot explica, împărțirea datoriilor și a activelor nu trebuie să fie 100 la sută egală. Cu toate acestea, ea va trebui să fie echitabilă, așa cum se precizează în N.J.S.A. § 2A:34-23.1. Distribuția echitabilă ia în considerare:

 • Durata căsătoriei;
 • Vârsta și starea de sănătate a ambelor părți;
 • Veniturile/proprietățile aduse în căsătorie de ambele părți;
 • Nivelul de trai stabilit în timpul căsătoriei;
 • Circumstanțele economice (inclusiv veniturile și capacitatea de câștig) ale fiecărei părți la momentul împărțirii;
 • Valoarea actuală a bunurilor;
 • Consecințele fiscale propuse prin distribuire;
 • Nevoia unui părinte care are custodia fizică a unui copil de a deține/ocupa reședința conjugală și/sau de a utiliza/proprietatea efectelor de uz casnic.

Scoaterea și cheltuirea sau ascunderea fondurilor din contul comun în timpul unui divorț privează instanța de posibilitatea de a cântări toate acestea. Există adesea consecințe.

Consecințe ale golirii unui cont bancar comun

Dacă unul dintre soți golește un întreg cont bancar comun – în special cu intenția expresă de a-l priva pe celălalt soț de acesta și/sau sfidând ordinele judecătorului – vor exista probabil consecințe majore. Instanța nu numai că va compensa probabil această sumă în împărțirea activelor și datoriilor rămase, dar va penaliza, de asemenea, fapta cu amenzi sau cu obligarea la plata onorariilor de avocat ale celeilalte părți.

De exemplu, dacă o soție retrage 15 000 de dolari dintr-un cont comun de economii cu o săptămână înainte de depunerea cererii de divorț, soțul ei poate primi, la rândul său, bunuri în valoare de 15 000 de dolari pe care soțul ei le-ar fi putut primi altfel în cadrul divorțului dacă nu ar fi retras acele fonduri ȘI instanța îi poate ordona să plătească onorariile de avocat ale fostului ei soț.

Alte moduri în care acest lucru ar putea dăuna înțelegerii de divorț:

 • Să vă oblige să restituiți banii lipsă prin plata lunară a pensiei alimentare (sau să reduceți pensia alimentară pe care altfel ați fi putut-o primi);
 • Să vă oblige să plătiți o parte din facturile soțului dumneavoastră (avocați, experți contabili, investigatori, experți, etc.);
 • Alocarea mai multor bunuri soțului dvs. decât se planificase inițial.
 • impunerea unor sancțiuni costisitoare.

De aceea este important să vă consultați cu un avocat specializat în divorțuri dacă aveți întrebări cu privire la momentul în care puteți retrage fonduri dintr-un cont comun în timpul unui divorț.

Contactați-ne la (732) 810-0034 sau trimiteți-ne un e-mail prin intermediul site-ului nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.