Găsește alinare pentru pietrele la rinichi dureroase

Pietrele la rinichi sunt bucăți mici și dure de material cristalizat care iau formă în rinichi. Medicul dumneavoastră poate numi această afecțiune și litiază renală. De obicei, pietrele la rinichi părăsesc organismul prin urină fără probleme. Uneori, aceștia pot rămâne blocați în tubul care leagă rinichiul de vezica urinară (ureter). Dacă se întâmplă acest lucru, pot apărea complicații potențial grave și amenințătoare de viață, cum ar fi afectarea rinichilor și infecția renală.
Secțiile de urgență de la Dignity Health din Bay Area sunt echipate pentru a trata toate tipurile de urgențe și sunt deservite de medici și asistente medicale calificate care oferă o gamă completă de îngrijiri. Dacă trebuie să mergeți la Urgențe pentru pietre la rinichi în Bay Area, folosiți Sala noastră de așteptare online pentru a selecta ora estimată de sosire la unul dintre spitalele noastre din Bay Area.

Ce cauzează pietrele la rinichi?

Pietrele la rinichi pot apărea la unul sau la ambii rinichi. Acestea încep ca niște pete mici și pot crește treptat în dimensiune. Pietrele la rinichi sunt de obicei alcătuite din calciu, dar pot conține și aminoacizi sau acid uric.
Factorii de risc pentru apariția pietrelor la rinichi includ:

  • Deshidratare
  • Antecedente familiale sau personale de pietre la rinichi
  • Gută
  • Presiune arterială ridicată (hipertensiune arterială)
  • Cele mai mari…proteică
  • Sexul masculin
  • Obezitate
  • Expunere prelungită la altitudini mari sau la un climat cald
  • Inactivitate prelungită, cum ar fi imobilizarea la pat
  • Infecție a tractului urinar (ITU)

Simptomele calculilor renali

Dacă un calcul renal este mic sau rămâne în rinichi, este posibil să nu provoace simptome. Atunci când o piatră mare la rinichi iese din rinichi, aceasta poate provoca dureri înjunghiate, ascuțite sau severe în partea inferioară a spatelui. Durerea se poate răspândi în zona inghinală sau în abdomen. Alte simptome pot include dificultăți la urinare, sânge în urină, vărsături, greață și transpirație abundentă.

Tratamentul pietrelor la rinichi la Dignity Health

Pietrele mici pot ieși din organism fără niciun tratament. Pentru a trata pietrele mai mari, medicii recomandă consumul de lichide pentru a dilua urina, ceea ce ajută la spălarea pietrei. Medicamentele pentru a relaxa ureterele pot ajuta, de asemenea, la trecerea calculului. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie medicamente pentru durere pentru a vă menține confortabil.
Dacă piatra este blocată, este posibil să aveți nevoie de o procedură cu cateter, de terapie cu unde de șoc pentru a sparge piatra sau de o intervenție chirurgicală pentru a o îndepărta.
Încredințați tratamentul pietrelor la rinichi experților de la cele patru spitale Dignity Health din Bay Area – vizitați Urgențele noastre în caz de urgență sau Găsiți un medic pentru a face o programare.
Dignity Health oferă tratament și proceduri pentru a ajuta la trecerea pietrelor la rinichi în Bay Area, inclusiv în San Francisco, Santa Cruz și Redwood City.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.