Gutivate – IBS & SIBO Nutrition Counseling & Coaching

Să recunoaștem, sindromul intestinului iritabil (IBS) nu este un domeniu sexy al nutriției și dieteticii. Am înțeles asta. Deci, de ce aș alege să mă specializez în acest domeniu, poate vă întrebați?

Când eram copil, tatăl meu a fost diagnosticat cu o boală cronică foarte gravă. Amintirile mele sunt puțin vagi în acea perioadă a vieții mele, dar îmi amintesc că părinții mei petreceau săptămâni întregi în spital (la 1,5 ore distanță) și nu ne așteptam ca tatăl meu să trăiască o viață foarte lungă. Toate acestea sunt o poveste în sine, dar în acea perioadă a vieții mele, am început să am probleme gastrointestinale (GI) teribile. Mama mă ducea de urgență la spital (da, la 1,5 ore distanță) în toiul nopții, deoarece credea că mi s-a rupt apendicele sau că sufăr de pietre la rinichi. Dar, de fiecare dată, descopeream că era vorba pur și simplu de constipație și gaze. Dacă nu ați trăit niciodată acel moment de durere atroce, probabil că ați râde de această afirmație. Medicii au făcut explorări și cine știe ce altceva pentru a exclude alte afecțiuni, apoi, în cele din urmă, au stabilit că aveam IBS. Îmi amintesc vag că m-am întâlnit cu un terapeut, pentru că aveam, de asemenea, probleme cu o diaree ușoară pe care nu o puteam controla, dar nu-mi amintesc să fi făcut multe schimbări în dieta mea. Sunt sigură că am luat medicamente sau ceva de genul acesta, dar nu-mi amintesc. În schimb, am crescut gândindu-mă că balonarea, constipația și diareea ușoară atunci când eram neliniștită, toate erau simptome GI normale. Aveam temeri majore de a folosi baia în public, ceea ce era greu de gestionat ca majoretă și atletă.

Avansați spre facultate. Sunt o realizatoare. Îmi place să iau note de 10 la teste și îmi place să înțeleg fiecare concept în clasă. Colegiul, însă, nu este atât de simplu. M-am trezit luptând cu cursuri precum calculul, biochimia și chimia organică. Gestionam bani pentru prima dată și nu mă descurcam cel mai bine cu ei. Lucram la primul meu loc de muncă, mergeam la școală cu normă întreagă și încercam să îmi mențin o viață socială, fiind un introvertit înrăit. A fost greu. Într-o săptămână, în timpul unui semestru aglomerat, am avut un caz teribil de diaree. Rețineți că simptomele mele GI erau încă acolo, am crezut că balonarea și constipația erau normale. Dar acest lucru a fost mai extrem și a fost un steag roșu uriaș că ceva nu era în regulă. După 24 de ore, nu a dispărut, așa că m-am dus la medicul meu din campus. Am discutat despre posibilele motive ale tulburărilor de stomac și am menționat întâmplător că am avut IBS când eram copil. Ea s-a oprit și a spus: „Asta are sens. Sindromul intestinului de colon este în creștere”. Am plecat fără prea multe răspunsuri, dar, din fericire, tocmai trecusem la o specializare în nutriție și dietetică. Am început să cercetez ce puteam face și, pe măsură ce am învățat mai multe despre nutriție, mi-am gestionat SII-ul un pic mai bine.

Acum, aproape 6 ani mai târziu, îmi trăiesc viața cu IBS, fără acele simptome nebunești. Îmi gestionez destul de bine stresul, îmi mișc corpul într-un mod care îmi susține intestinul și mănânc într-un mod care îmi construiește bacteriile intestinale sănătoase, evitând în același timp simptomele majore. Nu sunt perfectă și încă mai am momente de balonare sau constipație ușoară, dar sunt mult mai bine decât eram acum 6 ani.

Deci, de ce am ales să mă specializez în IBS? Pentru că am înțeles. Știu cum este să trăiești cu ceva inconfortabil, și de multe ori dureros, și să crezi că asta este „normalul” tău. Știu cum este să nu primești răspunsuri sau soluții, ci să ți se spună să te obișnuiești cu asta. Știu, de asemenea, cum este să găsești răspunsuri și să gestionezi simptomele și, de fapt, să te bucuri pe deplin de viață. Acesta este motivul pentru care sunt pasionată să vă ajut să faceți același lucru și este motivul pentru care am creat programul de grup MASTER Method, semnătura mea, pentru femeile cu IBS. Dacă te lupți cu IBS, acordă-ți o șansă solicitând astăzi un apel de consultanță gratuită. Nu se știe niciodată, acesta poate fi pasul tău spre o viață mai vibrantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.