Importanța sănătății pielii

Poate că nu vă dați seama, dar pielea este de fapt cel mai mare organ al corpului dumneavoastră. Funcția sa principală este aceea de barieră pentru a preveni pătrunderea în corpul dumneavoastră a agenților patogeni și a altor agenți nocivi. Bineînțeles, dorim, de asemenea, să ne asigurăm că pielea noastră este cât mai netedă și mai tânără posibil. Pentru a vă asigura sănătatea pielii, există o serie de lucruri pe care le puteți face pe cont propriu pentru a preveni o vizită neplanificată la dermatolog.

Importanța hidratării

Hidratarea pielii este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a vă proteja funcția de barieră a pielii și pentru a preveni apariția îmbătrânirii premature a pielii. Folosiți o bună cremă hidratantă care să aibă o listă simplă de ingrediente. O puteți testa pe o mică parte a pielii dumneavoastră pentru a vă asigura că nu va irita țesutul cutanat.

Cel mai bun moment pentru a aplica o cremă hidratantă este imediat după duș sau baie. Acesta este momentul în care pielea dvs. este cel mai hidratată. Blocați toată această hidratare bună prin aplicarea unei creme hidratante bune în acest moment. Acest lucru ar trebui să vă mențină pielea hidratată pe tot parcursul restului zilei.

Dieta adecvată

Pelea dumneavoastră oferă o bună indicație a ceea ce se întâmplă cu sănătatea dumneavoastră generală. O modalitate de a vă menține sănătatea pielii este să vă asigurați că mâncați o mulțime de alimente sănătoase, cum ar fi fructe și legume proaspete. Acest tip de alimente sunt bogate în nutrienți și antioxidanți care vă pot proteja pielea împotriva daunelor provocate de radiațiile UV și de poluarea mediului.

Cancer de piele

Dacă ați observat recent o schimbare în mărimea, forma, culoarea sau senzația unei alunițe, trebuie să ne anunțați. Deși nu este întotdeauna o problemă de sănătate, aceste tipuri de modificări ar putea indica prezența cancerului de piele, o boală gravă a pielii.

Veștile bune sunt că cancerul de piele este extrem de tratabil și vindecabil atunci când este detectat la timp. Dacă așteptați până când acesta a avut timp să se dezvolte, s-ar putea răspândi la organele interne și ar putea deveni foarte grav în acel moment.

Este întotdeauna o idee bună să vă verificați în mod regulat pielea pentru orice modificări ale aspectului sau senzației sale. Un moment bun pentru a face acest lucru este înainte de a intra sau de a ieși din baie sau duș. Luați-vă câteva momente pentru a vă examina pielea în acel moment, astfel încât, dacă există modificări bruște ale acesteia, să le observați imediat.

Învățați mai multe

Dacă doriți să aflați mai multe despre importanța sănătății pielii și despre cum să vă protejați pielea împotriva efectelor îmbătrânirii și a bolilor de piele, vă rugăm să ne contactați la Atomic Dermatology din Pasco, WA. Contactați-ne astăzi pentru a vă programa o consultație!

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.