Indiana Birding by Season: Primăvara

Păsările de primăvară din Indiana (martie, aprilie, mai)

Primăvara în Indiana, ca peste tot în Midwest, este imprevizibilă. Există adesea zile calde și însorite în februarie sau chiar ianuarie care ne fac să ne gândim la primăvară. Dar astfel de zile sunt aproape întotdeauna urmate de mai multe zile cu temperaturi de îngheț, gheață și, adesea, zăpadă. Cu toate acestea, până la sfârșitul lunii februarie, în ciuda vicisitudinilor vremii, mugurii copacilor se umflă, iar primele păsări migratoare au sosit.

Schema primăverii inclusă în acest capitol se aplică, în general, părții centrale a statului Indiana. În partea sudică, de-a lungul râului Ohio, evenimentele pot fi cu o lună mai devreme, în timp ce în nord, de-a lungul țărmului lacului Michigan, ele pot fi cu aproape o lună mai târziu.

Robinii sunt observați fie spre sfârșitul lui februarie, fie la începutul lui martie. Prezența lor este adesea raportată în articolele din ziare care anunță începutul primăverii. Stoluri de mierle cu aripi roșii masculi (poate cei mai buni vestitori ai sosirii primăverii) plutesc în derivă peste peisaj în timpul zilei și se adăpostesc pe timp de noapte în mlădițele din mlaștini sau în jurul malurilor lacurilor. Păsările de câmp și mierlele albastre se întorc și încep să cânte și să se curteze.

Primul pui de mierlă din curte sau de mierlă albastră de-a lungul unui drum de țară sau un stol de mierle cu aripi roșii este un semnal pentru a începe să viziteze lacurile și mlaștinile în căutarea păsărilor de apă și a altor păsări acvatice. Rațele de pădure și rațele sălbatice, rândunicile cu aripi albastre și alte câteva specii și, bineînțeles, gâștele canadiene cuibăresc în Indiana, dar multe altele trec pe la locurile de cuibărit mai nordice. Martie este momentul în care frunzele încep să se deschidă și observatorul de păsări din Indiana care dorește o listă anuală mare iese în căutarea rațelor și gâștelor și a păsărilor de țărm timpurii.

Martie este, de asemenea, un moment pentru a vizita pădurile, pentru a vedea florile sălbatice timpurii, precum și păsările. Rădăcina de sânge și frumusețea primăverii și hepatica și multe alte flori înfloresc în timp ce lumina soarelui încă strălucește printre ramurile fără frunze și încălzește pământul. Păsările de pădure rezidente, gaițele albastre și ciocănitoarele pufoase și păroase și cu burta roșie, gaițele și pițigoiul și pițigoiul cu pieptul alb își selectează teritoriile și chiar încep să cuibărească.

Aceasta este perioada în care cocorii de nisip vizitează zona de pește și faună sălbatică Jasper-Pulaski din nord-vestul statului Indiana. Niciodată nu sunt la fel de numeroase acolo primăvara ca în zilele de vârf din toamnă, observatorul de păsări norocos poate vedea totuși câteva mii dintre aceste păsări spectaculoase la asfințit, când se adună pentru a se cuibări la J-P.

Martie, luna vântului, este momentul să verificați direcția vântului și să mergeți pe câmp în zilele senine când vântul bate dinspre sud, iar apoi să priviți cerul. Într-o zi călduroasă, când termalele se ridică, pot zbura șoimi – șoimi cu coadă roșie și șoimi cu aripi largi, ulii nordici, merlini, șoimii lui Cooper și șoimii cu colț ascuțit. De asemenea, pot apărea stoluri de rațe, gâște și cocori de nisip. Cu sandhills, există o șansă din ce în ce mai mare de a vedea o cocoră cu ciocârlii, deoarece acele păsări care au urmărit avionul ultraușor spre sud până la Chassohowitzka National Wildlife Refuge din Florida, în toamnă, se întorc la Necedah Refuge din Wisconsin.

Indiana nu are un singur hotspot de observare a păsărilor care să se compare cu Whitefish Point de pe malul Lacului Superior din Peninsula Superioară din Michigan sau Hawk Mountain, Pennsylvania sau Duluth, Minnesota. Dar malul lacului Michigan din colțul de nord-vest al statului și zona din apropierea acestuia pot oferi o listă lungă de păsări acvatice și alte păsări acvatice, păsări de țărm, pescăruși, păsări răpitoare și păsări cântătoare în martie sau aprilie sau chiar la începutul lunii mai,

Majoritatea păsărilor care vizitează Indiana doar iarna pleacă în martie. Juncos cu ochi întunecați și vrăbii de copac dispar de la hrănitoarele pentru păsări, îndreptându-se spre nord pentru a se reproduce. Păsărarii de pin, pitulicele roșii și grosbeaks de seară îi părăsesc pe acei ornitologi norocoși care s-au bucurat de acești vizitatori haotici și imprevizibili. Stolurile de lunguieți de Laponia și de buburuze de zăpadă care au fost găsite ocazional de-a lungul drumurilor de țară au dispărut, iar ciocârliile cu coarne au început să cuibărească.

Dătăliile încep să înflorească în martie, iar porumbeii îndurerați, pitulicele și mierlele și păsările albastre încep să cuibărească. Păsărelele brune se întorc și cântă pentru a-și anunța teritoriile. Rândunelele de copac apar spre sfârșitul lunii, urmate de marțafoiul purpuriu.

Aprilie este o lună de schimbare și activitate constantă în rândul plantelor și al păsărilor. Copacii înfloresc, frunzele lor se deschid. Multe mierle cu aripi roșii au părăsit stolurile și au împărțit mlaștinile și câmpurile în teritorii, fiecare cântând și fluturându-și epoleții în regatul ales. Femelele se întorc. Majoritatea celorlalte păsări rezidente de vară s-au întors. Oriolii de Baltimore, pisicuțele, vrăbiuțele cântătoare, vrăbiuțele de pestriț, păsările indigo, killdeer și multe altele își anunță teritoriile, își aleg partenerele, cuibăresc.

G rândunelele de pajiște se întorc și se învârt peste câmpuri, lacuri și mlaștini în timpul zilei, intrând și ieșind în picaj din hambare și alte clădiri care au ferestre sau uși deschise, căutând deja locuri satisfăcătoare pentru a-și tencui cuiburile de noroi. Rândunicile de bancă și rândunelele cu aripi aspre se alătură rândunicilor de hambar în ceea ce pare a fi o patrulare aeriană zilnică aproape non-stop în căutare de insecte.

Sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai este perioada în care observatorii de păsări din Hoosier merg pentru zilele lor mari. Atunci ei speră să vadă păsări acvatice și păsări de țărm care persistă pe și în jurul lacurilor și mlaștinilor, strigăte și alte păsări cântătoare în păduri și păsări de pășune pe câmpuri. Într-o zi de la începutul lunii mai este posibil să găsești 30 de specii de urzici, o jumătate de duzină de specii de vireo și o duzină de păsări cu numele de vrăbiuță.

Pe măsură ce luna mai avansează, migranții care trec prin sau peste Indiana dispar. Rămân doar păsările rezidente de vară și cele mai multe dintre ele sunt ocupate cu familiile. Există gâze și rățuște pe lacuri și iazuri, tineri killdeer în câmpuri. Puii de măturică zburătoare, cu pieptul pătat, își urmează părinții pe peluzele din curți și parcuri, cerșind zgomotos. Până la sfârșitul lunii mai, frunzele de pe copaci sunt toate deschise, iar țânțarii sunt aproape insuportabili în jurul zonelor umede la amurg și în zori. Vara a sosit.

118 Acțiuni

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.