Inner Gate Acupunctura | Portland OR

Tratamentul fasciitei plantare este conceput pentru a reduce tensiunea asupra fasciei plantare, prin tratarea mușchilor locali, și pentru a îmbunătăți fluxul sanguin către țesutul afectat, permițându-i acestuia să se vindece.

Acupunctură: Tratamentul prin acupunctură acționează pentru a ușura presiunea asupra mușchilor gambei și a mușchilor piciorului care se atașează în apropierea sau la nivelul atașamentelor fasciei plantare. Acupunctura ca vizează o regiune cunoscută sub numele de tunelul tarsal. Aceasta este o regiune importantă din gleznă în care circulă nervii și sângele. Tensiunea din această regiune poate împiedica circulația sângelui și este considerată de unii ca fiind un factor care contribuie la dezvoltarea fasciitei plantare.

Terapie manuală: Lucrul cu țesuturile moi asupra călcâielor, fasciei plantare și gleznei este, de asemenea, foarte benefic pentru a promova circulația. Împingerea fluidelor inflamate în afara regiunii și lucrul delicat al mușchilor atașați reduce durerea și îmbunătățește timpul de recuperare.

Exerciții terapeutice și întinderi: Odată ce clinicianul a determinat specificul afecțiunii pot fi predate și practicate exerciții terapeutice și întinderi.

Iată două exerciții simple la domiciliu care vor ajuta la recuperare.

Întinderea gambei
Întindeți-vă în față la un perete cu un genunchi drept și călcâiul pe sol. Așezați celălalt picior în față, cu genunchiul îndoit. Pentru a întinde mușchii gambei, împingeți șoldurile spre perete într-un mod controlat. Mențineți poziția timp de 10 secunde și relaxați-vă. Repetați acest exercițiu de 20 de ori pentru fiecare picior. În timpul întinderii ar trebui să se simtă o tragere puternică, dar confortabilă în vițel.

Întinderea fasciei plantare
Această întindere se execută în poziție așezată. Treceți piciorul afectat peste genunchiul celuilalt picior. Prindeți degetele de la piciorul dureros și trageți-le încet spre dvs. în mod controlat. Dacă este dificil să ajungeți la picior, înfășurați un prosop în jurul degetului mare pentru a vă ajuta să trageți degetele de la picioare spre dumneavoastră. Așezați cealaltă mână de-a lungul fasciei plantare. Fascia ar trebui să se simtă ca o bandă strânsă de-a lungul tălpii piciorului atunci când este întinsă. Mențineți întinderea timp de 10 secunde. Repetați-o de 10 ori pentru fiecare picior. Acest exercițiu se face cel mai bine dimineața, înainte de a sta în picioare sau de a merge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.