Instrumente de evanghelizare

Ce trebuie să faci și ce nu trebuie să faci (Living Waters)
Nu purta ochelari de soare și nu mesteca gumă de mestecat când vorbești cu oamenii.
Întotdeauna lasă-i cu un tract și o carte de vizită a bisericii în mână.
Nu fiți ciudat – stați prea aproape, vorbiți în limba creștină, etc.
Demonstrați o grijă autentică față de persoană – mențineți contactul vizual, ascultați, zâmbiți.
Nu furați oi de la alte biserici creștine. Nu intrați pe pilot automat și nu încercați să le vindeți tuturor să participe la biserica dvs.; dacă sunt deja la o biserică bună, nu încercați să-i smulgeți de acolo.
Să fiți foarte atent la ceea ce spune persoana care vorbește.
Nu luați respingerea personal. Isus a spus: „Cel care vă respinge pe voi Mă respinge pe Mine, iar cel care Mă respinge pe Mine Îl respinge pe Cel care M-a trimis pe Mine” (Luca 10:16). Asigură-te doar că ei resping Evanghelia și nu modul în care o prezinți tu (fiind dur, neprietenos etc.).
Cercetați oamenii care stau pe jos; oamenii care merg pe jos sunt adesea mai greu de angajat într-o conversație.
Nu întrerupeți oamenii, completați-le propozițiile, răspundeți la întrebări înainte ca ei să termine de întrebat, etc.
Puneți bărbații să fie martori la bărbați și femeile să fie martori la femei. Deși nu aș numi asta o regulă strictă, este adesea o practică mai bună.
Nu discutați cu un prieten pe margine atunci când cineva este martor. Rămâneți concentrați și nu deveniți o distragere a atenției. Rugați-vă, ascultați, învățați.
Puneți siguranța pe primul loc. Depuneți mărturie doar în zone publice sigure. Evitați să vă gândiți: „Hei, ar fi mișto să depunem mărturie în fața traficanților de droguri de pe acea alee întunecată”. (Traficanții de droguri se plimbă în cele din urmă și pe trotuarele bine luminate, alături de toți ceilalți oameni rătăciți.)
Nu vă îmbrăcați necorespunzător. Vreți ca accentul să fie pus pe Hristos, nu pe voi înșivă.
Ridicați orice gunoi. Când paza mall-ului vede o mulțime de tractate pe jos, poate lăsa un gust rău în gură pentru călătoriile tale viitoare.
Utilizați bomboane mentolate. Este greu să auzi cuvintele vieții prin respirația morții.”
Nu dezonorați autoritățile. Fie că este vorba de paza mall-ului sau de un ofițer de poliție, dacă aceștia vă cer să plecați, răspundeți cu respect, umilință și politețe. Amintiți-vă de Proverbe 15:1: „Un răspuns blând îndepărtează mânia, dar un cuvânt aspru stârnește mânia.”
Investiți timp de calitate în memorarea mesajului și în exersarea mărturiei acasă.
Nu uitați să luați adânc în inimă 2 Timotei 2:23-26:
„Evitați certurile nesăbuite și ignorante, știind că ele generează ceartă. Iar un slujitor al Domnului nu trebuie să se certe, ci să fie blând cu toți, capabil să învețe, răbdător, îndreptând cu smerenie pe cei ce se împotrivesc, dacă poate că Dumnezeu le va da pocăință, ca să cunoască adevărul, să-și vină în fire și să scape din cursa diavolului, după ce au fost luați prizonieri de el ca să facă voia lui.”
Utilizați bomboane mentolate pentru respirație. Este greu să auzi cuvintele vieții prin respirația morții.
Nu vă descurajați. Unul plantează, altul udă, dar Dumnezeu dă creșterea. Tu ți-ai făcut partea ta și poți fi sigur că Dumnezeu o va face pe a Sa – când tu încetezi să vorbești, Duhul Sfânt nu o face. Învață să devii „orb” atunci când ești martor, fără să te bucuri de expresia exterioară a persoanei, ci de faptul că Evanghelia a fost predicată cu credincioșie. Dacă cineva va fi mântuit, va fi pentru că Tatăl îl atrage.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.